Φωτογραφία: owenwbrown.com

«Εμείς θα είμαστε οι ένδοξοι πρόγονοι κάποιων σε 200 χρόνια»

Το Secret Loutsa ξεκίνησα να το γράφω σχολιάζοντας με θετικό (και ελπίζω λίγο αστείο) τρόπο όσα βλέπω γύρω μου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πόσο αποστασιοποιημένη από τη λογική είναι η καθημερινότητά μας και παρόλα αυτά σε πόσο βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις είναι βασισμένη. Και αναρωτήθηκα: Μήπως οι βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις μας δεν είναι τελικά τόσο βαθιά ριζωμένες; Ωραία τα λέμε, αλλά ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξω κάτι είναι με το πορτοφόλι μου (δηλαδή με τις πράξεις μου), όχι με τα λόγια. Το κάνω;

Διατυμπανίζω πόσο θρήσκος είμαι, αλλά αν χρειαστεί να ψάξω την αλήθεια για κάτι θα εμπιστευτώ τη Google, όχι τον Θεό. Εύχομαι να μην υπήρχε ο Τράγκας στην τηλεόραση, αλλά δεν πατάω το Off δείχνοντας έτσι στους διαφημιστές που τον συντηρούν πως δεν αξίζει τα λεφτά τους. Πιστεύω πως πίσω από τις μεγάλες τράπεζες κρύβονται συμφέροντα που παίζουν παιχνίδια εις βάρος μου, αλλά δεν μπαίνω στον κόπο να ψάξω άλλη τράπεζα (συνεταιριστική;). Είτε γιατί βαριέμαι, είτε διότι τα επιτόκια εκεί δεν είναι τόσο καλά. Μισώ τη Γερμανία, αλλά αν μετανάστευα μάλλον εκεί θα πήγαινα. Μισώ τις ΗΠΑ, αλλά αν μπορούσα θα έστελνα τα παιδιά μου να σπουδάσουν στο Stanford.

Όσο χρησιμοποιούμε το facebook (NASDAQ market cap $58.8bln) για να μοιραστούμε το μίσος μας εναντίον του καπιταλισμού, ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Και πουθενά δεν βλέπω αυτήν την αποστασιοποίηση της λογικής από την πράξη περισσότερο από ό,τι στα social media. Όσο χρησιμοποιούμε το facebook (NASDAQ market cap $58.8bln) για να μοιραστούμε το μίσος μας εναντίον του καπιταλισμού, το twitter για να πούμε στους 1,300 followers μας πόσο ψεύτικα είναι τα χαμόγελα στο Starbucks (3,820,000 followers), και το tumblr (purchased by Yahoo! for $1.1bln) για να αποδείξουμε πως ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον, αυτά (και ο καπιταλισμός) ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Είτε γιατί είναι διατεθειμένοι να κάνουν πολύ περισσότερα από εμάς για να υποστηρίξουν τα πιστεύω τους είτε γιατί ξέρουν κάτι που εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει. Πως οι βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις του λαού μας πιθανώς δεν είναι τόσο βαθιά ριζωμένες. Δεν πιστεύουμε στ’ αλήθεια αυτά που λέμε.

O Secret Loutsa είναι αυτουργός του ομώνυμου, σατιρικού Facebook page.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top