Η κίτρινη φυλή σε νέα εκστρατεία

Εκτιμώντας πως η Ελλάδα είναι κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Τί είναι αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά;

 
photo-6

Αντώνης Παπαγιαννίδης: “Oι ταξιτζήδες περνούν κι αυτοί βαθύτατη κρίση. Όμως βγαίνουν στο κλαρί με τον πλέον αντικοινωνικό -και κωμικό- τρόπο”. Photo Credit: flickr.com/klearchos

Με το καλό, επιστρέφουμε στην ασφάλεια των πολιτικών αντανακλαστικών – και στην στράτευση των κοινωνικών ομάδων, τάξεων αν προτιμάτε… Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής προαναγγέλλει, μετά από μακρό διάστημα ανησυχητικής ηρεμίας, απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι τόνοι, επικολυρικοί:

“Μέχρις εδώ, δεν πάει άλλο! Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή, την πιπιλάμε 5 χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή; […] Μας πίνουν το αίμα καθημερινά”.

Εκτιμώντας, λοιπόν, πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια, ζητούν την παραίτηση Σαμαρά και της Κυβέρνησής του (“πάρτε μαζί την Τρόικα και φύγετε”) και διανέμουν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στους πελάτες που παίρνουν αγώγι.

Τα ζητήματα που τους απασχολούν:

“Η ασφυκτική φορολόγηση, 26% από το πρώτο ευρώ, συν προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση” (δηλαδή… ό,τι ισχύει για κάθε άτυχο ελεύθερο επαγγελματία το 2014)”.

“Η μάστιγα των οφειλών προς ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους” (δηλαδή… ό,τι και για κάθε άτυχο ομοιοπάσχοντα Ελληνα).

“Η ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υπό την ανοχή της Κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί” (Φθάσαμε στο μεδούλι: δηλαδή η εφαρμογή της ελευθέρωσης του επαγγέλματος, που προστατεύει τους τουρίστες απο τα νύχια των κακών επαγγελματιών οι οποίοι διέλυσαν την εικόνα των Ελληνικών ταξί).

“Η ελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε απο ιδεοληψία της Τρόικας την πλέον παρανοϊκή στιγμή. Όμως αυτά που τους απασχολούν είναι ό,τι απασχολεί κάθε άτυχο, φορολογούμενο Έλληνα.”

Ας είμαστε έντιμοι απέναντι στην κίτρινη φυλή: οι ταξιτζήδες περνούν βαθύτατη κρίση σήμερα. Η ένδεια ημών των υπολοίπων τους έχει στερήσει την δουλειά. Η ελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε απο ιδεοληψία της Τρόικας την πλέον παρανοϊκή στιγμή.

Όμως, η λογική του να βγαίνουν στο κλαρί με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο – ήδη κωμικό: διαβάστε ξανά την γλώσσα του ΣΑΤΑ – μια για να κερδίσουν την εύνοια Σαμαρά, μια για να ψαρέψουν Καμμένο, ελπίζουμε τώρα να μην θέλξουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον προς ΧΡΥΣAYΓΗ αλλοιθωρίζουν… αυτή η λογική δεν τους απέδωσε.

Α, ναι, εν τω μεταξύ σ’ όλη την Ευρώπη βλέπουμε εξέγερση των εκεί ταξιτζήδων, με μπλόκα απο Λονδίνο μέχρι γαλλικές επαρχιακές πόλεις, αλλά γιατί; Επειδή εκεί ήδη ανθούν οι υπηρεσίες αγοραίων (δηλαδή χωρίς άδεια ταξί) που καλούνται απο πελάτες μέσω υπηρεσιών κινητού.

Ζει που ζει η Ελλάδα μας σε άλλο κόσμο, η κίτρινη φυλή “μας” ζει σε άλλον πλανήτη.

Ακόμα: Στην ψηφιακή εποχή το Ελλαδιστάν χρησιμοποιεί σφραγίδες, αριθμούς πρωτοκόλλου και πιστοποιητικά ώστε να απασχολούνται ολόκληροι στρατοί. Ούτε αυτό θέλουμε να αλλάξουμε;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Το DNA είναι κοινό στο 99,9% των ανθρώπων. Οπότε, τι σημαίνει «Λευκός»; 

Για να μη νομίζουμε οι Έλληνες ότι είμαστε οι πρόγονοι των... Αγγλοσαξόνων: H έννοια της «ανώτερης Λευκής Φυλής» κι ο ρατσισμός που συνεπάγεται απέναντι σε «Σκούρους» είναι μια θολή κατασκευή του 19ου αι. Όχι μόνο δεν έχει κανένα βιολογικό υπόβαθρο αλλά και το περιεχόμενό της διαμορφώθηκε ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές ανάγκες.

27.02.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Εγώ, η Marie Kondo, το συγύρισμα κι o καπιταλισμός 

Ο εργένης Γιώργος Κωνσταντινίδης άλλαξε τη ζωή του εξαιτίας της Ιαπωνέζας σταρ του Netflix που αμολάει συμβουλές για να έχουμε τα σπίτια μας τακτοποιημένα. Ποιος ο λόγος; Πόσο τέλειοι πρέπει να δείχνουμε τελικά;

18.03.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Ας αφήσουμε ήσυχο τον Εθνικό Ποιητή 

Εσχάτως, ο Διονύσης Σαββόπουλος δέχθηκε «τζούφιες» επιθέσεις από τα αριστερά και τα δεξιά. Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει γιατί δεν μπορεί να την αγγίξει καμία επιδερμική κριτική.

06.03.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Καλά τα λέει ο Ζίζεκ: «Μην απομυθοποιείτε το αιδοίο» 

Οι νεοφεμινίστριες θέλουν να δούμε το γυναικείο όργανο ως ένα απλό μέρος του γυναικείου σώματος, χωρίς μυστήριο και φετιχισμό. Υποσκάπτοντας όμως την ιδέα του εξιδανικευμένου αιδοίου, εξοντώνουμε εκ θεμελίων τον ερωτισμό. Ο κόσμος μετατρέπεται σε μια πεζή πραγματικότητα όπου πόθος δεν υπάρχει.

25.02.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro