Η κίτρινη φυλή σε νέα εκστρατεία

Εκτιμώντας πως η Ελλάδα είναι κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Τί είναι αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά;

 
photo-6

Αντώνης Παπαγιαννίδης: “Oι ταξιτζήδες περνούν κι αυτοί βαθύτατη κρίση. Όμως βγαίνουν στο κλαρί με τον πλέον αντικοινωνικό -και κωμικό- τρόπο”. Photo Credit: flickr.com/klearchos

Με το καλό, επιστρέφουμε στην ασφάλεια των πολιτικών αντανακλαστικών – και στην στράτευση των κοινωνικών ομάδων, τάξεων αν προτιμάτε… Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής προαναγγέλλει, μετά από μακρό διάστημα ανησυχητικής ηρεμίας, απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι τόνοι, επικολυρικοί:

“Μέχρις εδώ, δεν πάει άλλο! Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή, την πιπιλάμε 5 χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή; […] Μας πίνουν το αίμα καθημερινά”.

Εκτιμώντας, λοιπόν, πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια, ζητούν την παραίτηση Σαμαρά και της Κυβέρνησής του (“πάρτε μαζί την Τρόικα και φύγετε”) και διανέμουν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στους πελάτες που παίρνουν αγώγι.

Τα ζητήματα που τους απασχολούν:

“Η ασφυκτική φορολόγηση, 26% από το πρώτο ευρώ, συν προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση” (δηλαδή… ό,τι ισχύει για κάθε άτυχο ελεύθερο επαγγελματία το 2014)”.

“Η μάστιγα των οφειλών προς ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους” (δηλαδή… ό,τι και για κάθε άτυχο ομοιοπάσχοντα Ελληνα).

“Η ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υπό την ανοχή της Κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί” (Φθάσαμε στο μεδούλι: δηλαδή η εφαρμογή της ελευθέρωσης του επαγγέλματος, που προστατεύει τους τουρίστες απο τα νύχια των κακών επαγγελματιών οι οποίοι διέλυσαν την εικόνα των Ελληνικών ταξί).

“Η ελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε απο ιδεοληψία της Τρόικας την πλέον παρανοϊκή στιγμή. Όμως αυτά που τους απασχολούν είναι ό,τι απασχολεί κάθε άτυχο, φορολογούμενο Έλληνα.”

Ας είμαστε έντιμοι απέναντι στην κίτρινη φυλή: οι ταξιτζήδες περνούν βαθύτατη κρίση σήμερα. Η ένδεια ημών των υπολοίπων τους έχει στερήσει την δουλειά. Η ελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε απο ιδεοληψία της Τρόικας την πλέον παρανοϊκή στιγμή.

Όμως, η λογική του να βγαίνουν στο κλαρί με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο – ήδη κωμικό: διαβάστε ξανά την γλώσσα του ΣΑΤΑ – μια για να κερδίσουν την εύνοια Σαμαρά, μια για να ψαρέψουν Καμμένο, ελπίζουμε τώρα να μην θέλξουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον προς ΧΡΥΣAYΓΗ αλλοιθωρίζουν… αυτή η λογική δεν τους απέδωσε.

Α, ναι, εν τω μεταξύ σ’ όλη την Ευρώπη βλέπουμε εξέγερση των εκεί ταξιτζήδων, με μπλόκα απο Λονδίνο μέχρι γαλλικές επαρχιακές πόλεις, αλλά γιατί; Επειδή εκεί ήδη ανθούν οι υπηρεσίες αγοραίων (δηλαδή χωρίς άδεια ταξί) που καλούνται απο πελάτες μέσω υπηρεσιών κινητού.

Ζει που ζει η Ελλάδα μας σε άλλο κόσμο, η κίτρινη φυλή “μας” ζει σε άλλον πλανήτη.

Ακόμα: Στην ψηφιακή εποχή το Ελλαδιστάν χρησιμοποιεί σφραγίδες, αριθμούς πρωτοκόλλου και πιστοποιητικά ώστε να απασχολούνται ολόκληροι στρατοί. Ούτε αυτό θέλουμε να αλλάξουμε;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή
Διονύσης Μαρίνος Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για εμάς, Δημήτρη Κουφοντίνα 

Ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη εξακολουθεί να πιστεύει πως ο κόσμος του ανήκει. Αμετανόητος και με ελαφρά συνείδηση περπατάει πλέον ανάμεσά μας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Την ίδια στιγμή που οι ομοϊδεάτες του θεωρούν πως οι δρόμοι είναι δικοί τους.

04.01.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Θοδωρής Τσεκούρας Θοδωρής Τσεκούρας: Τι μου έμαθαν τα παιδιά μου για την πολιτική 

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; Αλλά και πώς να κρυφτεί ένας πρωθυπουργός που δεν δείχνει να είναι ενήλικας; Η χώρα, περισσότερο από όλα, χρειάζεται πολιτικούς που θα είναι υπεύθυνοι γονείς.

26.12.2018

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Οι καλλιτέχνες νιώθουν ακόμα υποχρεωμένοι να δηλώνουν αριστεροί; 

Υπήρξε αριστερή επιβολή στην τέχνη από το 1974 και μετά; Ποιος μπορεί να το αρνηθεί. Κι όμως, για πρώτη φορά η αριστερή κουλτούρα δεν διαθέτει το αλάθητο του Πάπα. Είναι κι αυτό ένα από τα καλά της κρίσης, γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

29.12.2018

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κίμων Φραγκάκης Έκλεισαν (ξανά) τα σχολεία στο κέντρο για να μην κρυώσουν τα παιδάκια μας 

Γιούπι! Πάλι θα κάνουμε κοπάνα. Με μια λιτή ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής σήμερα το πρωί και ενώ δεν χιόνιζε καν, ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε τα σχολεία. Μην του «κάτσει καμιά στραβή στη βάρδια» και κρυώσει κανένα παιδάκι.

08.01.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro