Η Μονόπολη από τον διάσημο street artist, Banksy flickr.com/duncan

Μια ακόμα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απέτυχε -πλήρως- στο στόχο της να μαζέψει τα προσδοκώμενα έσοδα. Στην εικόνα, η Μονόπολη απο τον διάσημο street artist, Banksy. Credit: flickr.com/duncan

Πάλι , με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ιπποδρόμου, βάλλεται το δύσμοιρο το ΤΑΙΠΕΔ. Ως φαίνεται, στην Intralot, ως μοναδικό φιναλιστ, πορεύεται ο ΟΔΙΕ – ενώ χωριστά θα διατεθεί στην ίδια ο διαμορφωμένος χώρος στο Μαρκόπουλο – με τον ΟΠΑΠ να υποβάλλει μαζί με την GFP εκπρόθεσμη πρόταση. (Η μεγάλη γαλλική PMU “αποθαρρύνθηκε” να υποβάλει).

Ήδη, προκύπτει νέο ερώτημα: η παλιά ή η νέα ηγεσία του Ταμείου θα υπογράψει κι αυτήν την “επιτυχία”; Πάντως όποιος θεωρεί ότι με την αντικατάσταση του Ντίνου Μανιατόπουλου με τον Μανόλη Κονδύλη και του Γιάννη Εμίρη με τον Πασχάλη Μπουχώρη, θα αλλάξει το σκηνικό στο Ταμείο απατάται.

Πολύπειρος, με διάφορες Κοινοτικές περγαμηνές ο Ντίνος Μανιατόπουλος, ενδεχομένως “ολίγον συνταξιούχος”, ασφαλώς και δεν βαρύνεται με την ευθύνη της – απόλυτης, να εξηγούμαστε! – αποτυχίας του ΤΑΙΠΕΔ , που θα την ανατρέψει τώρα ο Μ. Κονδύλης , ως ομότιμος καθηγητής μάνατζμεντ στο ΠαΠει (άρα γνώριμος στον Γκίκα Χαρδούβελη), όπως π.χ. ήταν ομότιμος στο Αριστοτέλειο ο συμπαθέστατος εκείνος Γιάννης Κουκιάδης – ελέω Βαγγέλη Βενιζέλου.

Tο Ταμείο σκοντάφτει, χρησιμοποιεί λάθος συμβούλους, καταλήγει σε διαγωνισμούς με έναν συμμετέχοντα, διότι αυτό επιθυμεί η πολιτική τάξη.

Ούτε ο, με την θετική αξιολόγηση ανθρώπων όπως ο Παναγής Βουρλούμης, απελθών Γιάννης Εμίρης με αρκετή τραπεζική εμπειρία (κάπου στην Alpha) στον επενδυτικό χώρο θα “διορθωθεί” από την αντικατάστασή του με τον Πασχάλη Μπουχώρη, κι αυτού με τραπεζική/επενδυτική-private equity πείρα (απο Εθνική, όμως), για τον οποίο υπάρχει θετική αξιολόγηση απο τον Αλέκο Τουρκολιά…

Και οι καινούργιοι του Ταμείου είναι καταδικασμένοι να φυτοζωούν και να σέρνονται, ενόσω το πολιτικό σύστημα δεν θέλει με τίποτε την οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, αξιοποίηση, ή ό,τι άλλο της κρατικής περιουσίας. Γι αυτό άλλωστε το Ταμείο σκοντάφτει, χρησιμοποιεί λάθος συμβούλους, καταλήγει σε διαγωνισμούς με έναν συμμετέχοντα.

Βέβαια , η τελευταία διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ βαρύνεται και με το άλλο: ότι την ώρα που η ίδια απομακρυνόταν – και που το ΤΑΙΠΕΔ από στόχο 3,5 δις ευρώ “αποτέλεσμα” εισπράξεων για το 2014, συμβιβαζόταν στο 1,5 δις (και αν)-διακύρυσσε  ότι όλα καλά έγιναν στο Ταμείο!

Όμως, δεν φταίνε οι διοικήσεις του Ταμείου: μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Την μουσική, την γράφει η πολιτική τάξη.

 

Διαβάστε ακόμα: Τί να περιμένουμε από τα Tα ενεργειακά “οικόπεδα” σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη; 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top