9151453900_f80c5af5d5_b-2

Ο Βενιζέλος καταρχήν δικαιώθηκε. Τώρα τί θα δημιουργήσει σε παθολογία αυτό, θα το δούμε! Credit: flickr.com/pasokphotos

Πάμε πρώτα λίγο από «τα μικρά», που ειλικρινά φρονούμε ότι φιλοξένησαν σ’ αυτές τις εκλογές την ουσία. Μια πικρή ουσία. Αναφερόμαστε στον αφανισμό της (άλλοτε «μικρής, ηρωικής») ΔΗΜΑΡ, και μάλιστα με την αίσθηση ότι τα ξόμπλια του ΛΑΟΣ προσπερνούσαν την ΔΗΜΑΡ: η διασταύρωση (στην πτώση) του Κυρίου Φώτη με τον Καρατζαφέρη «είναι κάτι». Η υστέρηση πέρα απ’ αυτό π.χ. των Γεφυρών, επίσης διδακτική – αλλά ποιος προσέχει;

Αντίστοιχη – σχεδόν – περιθωριοποίηση των ΑνΕλληνων διδακτική, αλλά με το ηθικό –θα λέγαμε– στοιχείο να απουσιάζει: η αντίληψη ότι τα δημιουργήματα της στιγμής/της ώρας φεύγουν από το προσκήνιο όταν λείψει η αιτία τους (το Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο), είναι χρήσιμον πράγμα.

Δεν θα πούμε το ίδιο για την αντιπαράθεση Μιχαλολιάκου/Μώραλη (= Μαρινάκη) στον Πειραιά, με την εξώθηση μεν «εκτός» όλων όσα εξέφρασε η εποχή Μιχαλολιάκου, πλην για να υποδεχθεί τι; Την εποχή Μαρινάκη – όπως λέμε «εποχή Μπέου» στον Βόλο, αλλά με πλανητική θάπρεπε να πει κανείς διάσταση. Δεν (ΔΕΝ) πρόκειται για κάτι τόσο απλό όσο ο Μπερλουσκονισμός, αλλά για κάτι που θα δούμε να εξελίσσεται τους μήνες που έρχονται.

 Tο Ποτάμι ταυτίστηκε τόσο με τις μηντιακές προσδοκίες/υποσχέσεις, ώστε να απογοητευθεί, παρά το ψηλό ποσοστό του.

Αυτά είναι τα «μικρά». Στα «μεσαία» συνυπήρξε η φρίκη – με την εγκατάσταση της Χρυσαυγής, πλέον, στο διψήφιο ποσοστό, με τους προφυλακισμένους της και όλα τα σχετικά να μην αποτρέπουν. Α, ναι, και με την ψηφολογική επιδότηση, μια εδώ, μια εκεί, στον δεύτερο γύρο…

Συνυπήρξε με τι; Με το ότι πιο κάτω, αισθητά, είχαμε την δικαίωση Βαγγέλη Βενιζέλου. Τελεία και παύλα, αυτό! Τώρα, τι θα δημιουργήσει σε παθολογία αυτό… θα το δούμε. Όπως και τι θα κάνει το Ποτάμι το συγκλονιστικό ποσοστό που πήρε – αλλά κατάφερε να θεωρήσει τον εαυτό του τόσο ταυτισμένο με τις μηντιακές προσδοκίες/υποσχέσεις, ώστε να απογοητευθεί.

Οπότε; Οπότε η απόσταση των 3+ πόντων μεταξύ κυβερνώσας (όχι;) ΝΔ και κυβερνητικά σκεπτόμενου (όχι;) ΣΥΡΙΖΑ, παίζει για μας τον μικρότερο ρόλο. Τον αληθινα μικρότερο: μόνο το ατύχημα –αλλά όχι πολιτικό, π.χ. οικονομικό ή εσωκομματικό- μπορεί να κουνήσει τα πράγματα.

Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε: Τα 4 μεγάλα θέματα του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top