Η Ζωή έχει δίκιο – όχι ο Γαλιλαίος

Η Βουλή και μόνον η Βουλή μπορεί να την ξηλώσει από την προεδρική έδρα, όπου την ανέδειξαν (με 235 ψηφαλάκια!) η πλειοψηφία των 5/6 περίπου. Η πολιτική της αναξιοπρέπεια την οχυρώνει -δυστυχώς- απόλυτα.

 
Paint illustration: Albert Chereau

Την Ιερά Εξέταση θυμίζει ως φιγούρα η Ζωή όταν κηρύσσει την απόλυτη αλήθεια… Paint illustration: Albert Chereau

Η Ζωή έχει δίκιο! Η αλήθεια να λέγεται – loud and clear, που θάλεγε και ο όμαιμος αδελφός της (σ’ αυτήν τη φάση της ιστορίας), ο υπουργός-παγώνι Γιάνης Βαρουφάκης. Η Βουλή και μόνον η Βουλή και κανένας άλλος δεν μπορεί να την ξηλώσει από την προεδρική έδρα, όπου την ανέδειξαν (με 235 ψηφαλάκια-εντάξει;) η πλειοψηφία των 5/6, περίπου. Κανείς δεν δικαιούται να της ζητήσει παραίτηση, να της επιβάλει να διευκολύνει. Η πολιτική της αναξιοπρέπεια την οχυρώνει – απόλυτα.

Η Ζωή, άλλωστε, έχει συχνά-πυκνά δίκιο. Είχε δίκιο (ο Κανονισμός!) όταν ήθελε να καθυστερήσει τη συζήτηση για εξουσιοδότηση προς Τσίπρα/Τσακαλώτο, με σκοπό τη διαπραγμάτευση με τους “εταίρους” κ.λπ. (Κι ας πάει να κουρεύεται το Eurogroup, η Κορυφή, το Grexit…). Είχε δίκιο όταν απαιτούσε από τον Γιάννη Στουρνάρα να τα παρατήσει όλα, αν όχι για να περαστεί στο τσίρκουλο περί χρέους, πάντως στην Επιτροπή που θα ασχολιόταν με το θέμα της Siemens (Κι ας κάνει ό,τι θέλει ο Ντράγκι, εκείνος εκεί με τον ELA του και τα άλλα ακατανόητα…). Ακόμη-ακόμη είχε στοιχεία δίκιου όταν τα έκανε άνω-κάτω για τη συμμετοχή στις ψηφοφορίες της Βουλής των υπόδικων ναζιστών της Χρυσαυγής (Fiat jusa, pereut mundes, όπως σίγουρα είχε διδαχθεί στη Νομική).

Εκείνο που έχει ως βάση του δίκιου της η ιεροεξεταστής Ζωή είναι η απόλυτη πεποίθησή της ότι… έχει δίκιο.

Εκείνο που έχει ως βάση του δίκιου της η Ζωή είναι η απόλυτη πεποίθησή της ότι… έχει δίκιο. Όταν, βλέπετε, ο άθλιος εκείνος Γαλιλαίος (ή ο άλλος, ο Κέπλερ) είχε την αμαρτωλή άποψη ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, και όχι ότι εκείνη (η Γη, όχι η Ζωή!) είναι το κέντρο του σύμπαντος, με τον Ήλιο να κινείται γύρω της, οι μεγάλοι της Καθολικής Εκκλησίας δεν είχαν μόνον επιχειρήματα να τον κάνουν να σιωπήσει.

Άμα η Γη ήταν σαν σφαίρα, όχι επίπεδη όπως κατά την πτολεμαϊκή κοσμογραφία, τότε όσοι ζούσαν στην άκρια της Γης θα έπεφταν στην άβυσσο! Αφού στη Γη κατοικεί ο άνθρωπος, πλάσμα του Θεού κυρίαρχο, δεν μπορεί οι ουράνιες σφαίρες να μην κινούνται γύρω της! Οι τότε αυθεντίες είχαν και την απόλυτη γνώση της αλήθειας, όπως η Ζωή έχει τη γνώση του ορθού.

Και… είχαν και την Ιερά Εξέταση, που τόσο τη θυμίζει ως φιγούρα η Ζωή, όταν κηρύσσει την αλήθεια, ώστε να μην ξεφεύγουν οι αμαρτωλοί/οι διαφωνούντες. Όχι, η Ζωή έχει δίκιο! Αν θέλανε οι 299 παρακατιανοί της Βουλής να μην άρχει, θα είχαν ξεκουνηθεί να την ξηλώσουν. Δεν το έκαναν. Θα το κάνουν;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Το DNA είναι κοινό στο 99,9% των ανθρώπων. Οπότε, τι σημαίνει «Λευκός»; 

Για να μη νομίζουμε οι Έλληνες ότι είμαστε οι πρόγονοι των... Αγγλοσαξόνων: H έννοια της «ανώτερης Λευκής Φυλής» κι ο ρατσισμός που συνεπάγεται απέναντι σε «Σκούρους» είναι μια θολή κατασκευή του 19ου αι. Όχι μόνο δεν έχει κανένα βιολογικό υπόβαθρο αλλά και το περιεχόμενό της διαμορφώθηκε ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές ανάγκες.

27.02.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Εγώ, η Marie Kondo, το συγύρισμα κι o καπιταλισμός 

Ο εργένης Γιώργος Κωνσταντινίδης άλλαξε τη ζωή του εξαιτίας της Ιαπωνέζας σταρ του Netflix που αμολάει συμβουλές για να έχουμε τα σπίτια μας τακτοποιημένα. Ποιος ο λόγος; Πόσο τέλειοι πρέπει να δείχνουμε τελικά;

18.03.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Ας αφήσουμε ήσυχο τον Εθνικό Ποιητή 

Εσχάτως, ο Διονύσης Σαββόπουλος δέχθηκε «τζούφιες» επιθέσεις από τα αριστερά και τα δεξιά. Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει γιατί δεν μπορεί να την αγγίξει καμία επιδερμική κριτική.

06.03.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Καλά τα λέει ο Ζίζεκ: «Μην απομυθοποιείτε το αιδοίο» 

Οι νεοφεμινίστριες θέλουν να δούμε το γυναικείο όργανο ως ένα απλό μέρος του γυναικείου σώματος, χωρίς μυστήριο και φετιχισμό. Υποσκάπτοντας όμως την ιδέα του εξιδανικευμένου αιδοίου, εξοντώνουμε εκ θεμελίων τον ερωτισμό. Ο κόσμος μετατρέπεται σε μια πεζή πραγματικότητα όπου πόθος δεν υπάρχει.

25.02.2019

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro