STUDDLE-COVERbw

    Ο Γιώργος Μαυρομμάτης με τα πλέον geek γυαλιά από καταβολής κόσμου ατενίζει το Studdle με αισιοδοξία.

    Λίγα λόγια (ή και περισσότερα) για το background των δημιουργών του Studdle.

    Η ομάδα του Studdle αποτελείται από τον Δημήτρη Κανέλλη, απόφοιτο του τμήματος πληροφορικής του ΟΠΑ και έχει το ρόλο της προώθησης της εφαρμογής.  Tον Γιώργο Μαυρομμάτη που έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και συνεχίζει μέχρι σήμερα με σπουδές στην Αγγλία πάνω στο UI/UX. Το τελευταίο είναι και ο ρόλος του στην εφαρμογή, αφού είναι υπεύθυνος για όλη την εμπειρία του χρήστη στο Studdle. Τον Δημήτρη Τσιγουρή -έχει σπουδάσει Τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών & Ανάπτυξη Συστημάτων στο NTNU και έχει το ρόλο του Android προγραμματιστή. Τον Αποστόλη Σταματιάδη, απόφοιτο, επίσης, του τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ και έχει το ρόλο της διαχείρισης της πληροφορίας, καθώς και το επιχειρηματικό κομμάτι της εφαρμογής. Τον Αντώνη Κορκοφίγκα, απόφοιτο του τμήματος ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και υπεύθυνο για το iOS κομμάτι της εφαρμογής. Και, τέλος, τη Χρύσα Κοκκόση, απόφοιτο της Νομικής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη για τα νομικά θέματα, καθώς και τα επιχειρηματικά. Δεν τους λες και λίγους! Την ομάδα την έφερε κοντά ο Δ.Κανέλλης και από τότε έδεσε και έγινε κάτι παραπάνω από μια ομάδα. “Πάνω απ’ όλα κοιτάμε να περνάμε ωραία και να δημιουργούμε κάτι που μας αρέσει. Τα υπόλοιπα, έπονται…”

    – Πώς προέκυψε η ιδέα;

    Η ιδέα προέκυψε από μια προηγούμενη εφαρμογή, το Aueb Plus, το οποίο είχε υλοποιηθεί από τον Δ.Κανέλλη και τον Δ.Τσιγουρή. Στην ουσία, η ιδέα δεν διέφερε πολύ, απλώς ήταν μόνο για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με λιγότερες πληροφορίες. Αυτό, σε συνδυασμό με την απήχηση που είχε, μας έδωσε την ιδέα να το εξελίξουμε και να γεννηθεί το Studdle!

    – Υπάρχει κάποια παραπομπή στο πρόσφατο”ιστορικό” παρελθόν με την οποία θα μπορούσε να συγκριθεί η συγκεντρωτική πολυχρηστικότητα ενός application; Είναι, θα λέγατε, ένα επιτυχημένο application, ένα αποδοτικό πολυεργαλείο-πασπαρτού, ένα ευχάριστο παιχνίδι, ένα πλήρες αλμανάκ; Κάτι άλλο;

    Πιστεύουμε πως είναι αρκετά νωρίς για να ορίσουμε τι ακριβώς είναι το Studdle. Σίγουρα ξεκίνησε ως μια ενημερωτική εφαρμογή, αλλά η συνέχεια μπορεί να είναι διαφορετική. Μπορεί να εξελιχθεί σε μια εφαρμογή που θα συνδυάζει διάφορα στοιχεία για να καλύψει τους φοιτητές απ’ όλες τις απόψεις.

    studdle-coverr

    Ο Δημήτρης Κανέλλης σε στιγμιότυπο από παρουσίαση της εφαρμογής Studdle.

    – Μια εφαρμογή δεν αρκεί μόνο να είναι, αλλά πρέπει και να φαίνεται ωραία;

    Η αισθητική έχει πολύ μεγάλη σημασία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή μας. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί σε έρευνες ότι εφαρμογές που είναι ομορφότερες ή “τρέχουν” σε πιο προσεγμένο και όμορφο hardware δίνουν την εντύπωση στους χρήστες ότι είναι πιο γρήγορες, αποδοτικές και εντυπωσιακές, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

    – Ποιο ήταν το βασικό ζητούμενο όταν εξελίσσατε την ιδέα του Studdle;

    Βασικός μας στόχος ήταν να ικανοποιήσουμε τους χρήστες μας. Κι από το feedback που λαμβάνουμε μέχρι στιγμής φαίνεται πως το πετύχαμε.

    – Γιατί θα πετύχει το Studdle;

    Πλέον ο καθένας μας έχει στο κινητό του τουλάχιστον μία εφαρμογή σχετικά με κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με φαγητό, με σινεμά κ.λπ. Το Studdle είναι η μία εφαρμογή που, πολύ απλά, πρέπει να έχουν οι φοιτητές.

    – Θα είχε λόγο ύπαρξης το Studdle εάν η ελληνική καθημερινότητα ήταν αισθητά λιγότερο χαώδης; Αναφέρομαι φυσικά και στη λειτουργία περί απεργιών που έχει η εφαρμογή.

    Σίγουρα θα είχε, αλλά ίσως με διαφορετική υπόσταση. Το Studdle ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών, οι οποίες στην παρούσα κατάσταση περιλαμβάνουν, όπως αναφέρατε, και τις απεργίες. Σε έναν άλλο κόσμο, αυτές μπορεί να ήταν διαφορετικές, αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον εντός του οποίου δρούμε.

    Η αισθητική έχει πολύ μεγάλη σημασία και εδώ. Οι έρευνες δείχνουν ότι εφαρμογές που είναι ομορφότερες ή “τρέχουν” σε πιο προσεγμένο hardware δίνουν την εντύπωση στους χρήστες ότι είναι πιο γρήγορες -ενώ δεν είναι!

    – Θεωρείτε ότι, παρά τις μοντέρνες εκφάνσεις επιχειρηματικότητας, η ελληνική Οικονομία παραμένει σε σημαντικό βαθμό “οικονομία μεσαζόντων”; Έχουν ή εκμεταλλεύονται διάφορα applications αυτήν την πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας;

    Σε μεγάλο βαθμό, ναι. Είναι κάτι που δύσκολα θα αλλάξει, γιατί πρώτα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλές νέες εφαρμογές που αξιοποιούν την ανάγκη ύπαρξης ενός “μεσάζοντα”, όμως σε τελείως διαφορετική διάσταση από ό,τι στο παρελθόν. Πλατφόρμες που μπορούν να φιλτράρουν τα δεκάδες αποτελέσματα του Διαδικτύου και να λειτουργούν ως marketplaces για διαφορετικού τύπου υπηρεσίες προσφέρουν αξία στο χρήστη και, κατά συνέπεια, ήρθαν για να μείνουν.

    H ομάδα του Studdle σε πλήρη ανάπτυξη.

    H ομάδα του Studdle σε πλήρη ανάπτυξη.

    – Συμφωνείτε ότι η μικρή επιχειρηματικότητα είναι μονόδρομος για μια στρεβλά δομημένη Οικονομία όπως η εγχώρια;

    Δεν ξέρω αν είναι μονόδρομος, σίγουρα πάντως είναι ο πιο “εύκολος” δρόμος. Οι επενδύσεις που απαιτούνται και το ρίσκο είναι σαφώς μικρότερα. Σε κάθε περίπτωση, ας “δουλέψει” αυτό το μοντέλο και, στη συνέχεια, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε μεγαλύτερη επιχειρηματικότητα.

    – Startups: Μόδα, ανάγκη ή το παρόν και το μέλλον;

    Ανάλογα τι εννοούμε με τον όρο “startups”. Startups υπήρχαν και στο παρελθόν και στην Ελλάδα, αλλά τότε τις βαφτίζαμε διαφορετικά! Κατά την άποψη μου, η παγκόσμια Οικονομία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν, λόγω της τεχνολογίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες εγκαταλείπουν τις μεγάλες τράπεζες, για να ασχοληθούν (και να βγάλουν πολλά εκατομμύρια) μέσω των χιλιάδων startups που μεγαλώνουν στη Sillicon Valley. Η Ελλάδα έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει ο ευρωπαϊκός προορισμός για νέες εταιρείες, καθώς συνδυάζει τρία πολύ σημαντικά στοιχεία: Εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, φτηνά “εργατικά” και ενοίκια και μεσογειακό κλίμα. Αρκεί να βγει επιτέλους από τη μέση το Κράτος και να δοθεί η ευκαιρία σε όποιον έχει μια ιδέα, να τολμήσει να την κάνει επιχείρηση, χωρίς να σκέφτεται για κάποια χρόνια ότι πρέπει να πληρώνει λογιστές, έκτακτες εισφορές και όλα αυτά τα όμορφα…

    -Αν είχατε την ευκαιρία, κάποια στιγμή στο μέλλον, να μιλήσετε από το βήμα ενός π.χ. TEDx σε τι θα επιλέγατε να επικεντρωθείτε, αν βλέπατε στο ακροατήριο σεπτές μορφές όπως o Bill Gates ή ο Tim Cook;

    Νομίζω ότι ειδικά οι άνθρωποι αυτού του βεληνεκούς δεν περιμένουν να ακούσουν κάτι εξαιρετικά διαφορετικό σε οποιαδήποτε παρουσίαση. Οπότε δε νομίζω ότι θα τους εκπλήσσαμε!

    Διαβάστε ακόμη: Η Airbnb με το κλειδί στο χέρι!

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top