«Πώς θα φανεί στο σεφ που ψαχουλεύει σε μια στοίβα φαξ το ότι σε κανένα μαγαζί δεν έχετε δουλέψει πάνω από έξι μήνες; Ότι οι χρονιές 1995 και 1997 δεν αναφέρονται καθόλου;» (Kim Roberti, «2 Chefs»).

Σκεφτείτε το βιογραφικό σας! Πώς θα φανεί στο σεφ που ψαχουλεύει σε μια στοίβα φαξ το ότι σε κανένα μαγαζί δεν έχετε δουλέψει πάνω από έξι μήνες; Ότι οι χρονιές 1995 και 1997 δεν αναφέρονται καθόλου; Αν φτιάχνατε σάντουιτς στο κεφάτο στέκι «Το Χαρούμενο Κοτόπουλο του Μαλόουν», ίσως δεν θα ’πρεπε να το αναφέρετε αυτό. Και, να χαρείτε, αν παίξατε το ρόλο του «Μπαντ» σε σαπουνόπερα της πρωινής ζώνης ή είχατε το ρόλο του αφηγητή σε μια καλοκαιρινή παραγωγή του «Η πόλη μας», αφήστε το έξω από το βιογραφικό σας. Κανένας δε νοιάζεται – εκτός από το σεφ, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να προσλάβει κάποιον που τρέφει αυταπάτες ότι θα καβαλήσει το άρμα του Θέσπη. Στο ερώτημα «Λόγοι για τους οποίους αφήνετε μια δουλειά», ποτέ μη λέτε τον πραγματικό λόγο, εκτός κι αν πρόκειται για χρήματα ή για φιλοδοξία.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Διαβάστε!».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top