Για αυτούς τους λόγους ο Hugh Jackman «έριξε πόρτα» στον James Bond

Στις αρχές των zeros, όταν όλοι έψαχναν για τον επόμενο 007, ο Αυστραλός ηθοποιός ήταν ένα από τα φαβορί για τον ρόλο. Αλλά προτίμησε να πει όχι, καθώς είχε άλλα σχέδια.

 

Προτού ο Daniel Craig γίνει ο νέος James Bond, ο Hugh Jackman είχε πει ένα μεγάλο «όχι» στον ρόλο. (Φωτογραφία: Best Life Magazine)

Κακά τα ψέματα. Σήμερα ο James Bond είναι συνδεδεμένος με τον Daniel Craig, καθώς ο 49χρονος Βρετανός ήταν αυτός που έδωσε στον ήρωα του Ian Fleming την φρεσκάδα που του έλειπε και τον έφερε στο σήμερα. Ωστόσο πριν από 15 χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά – για την ακρίβεια κανείς δεν ήταν σίγουρος για το μέλλον του 007.

Ήταν το 2002. Ο Pierce Brosnan έκανε την τελευταία του εμφάνιση ως James Bond στο φιλμ Die Another Day και οι παραγωγοί έψαχναν απεγνωσμένα ποιος θα είναι ο επόμενος 007. Και τα πράγματα μόνο καλά δεν έμοιαζαν, καθώς παρά τις καλές εισπράξεις των ταινιών, ο υπερκατάσκοπος έμοιαζε να βρίσκεται σε μια άλλη εποχή. Ήταν η περίοδος που πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι, και ένα από αυτά ήταν του Hugh Jackman.

Ο -τότε- 34χρονος ηθοποιός από την Αυστραλία είχε εντυπωσιάσει τους πάντες ως Wolverine στο φιλμ X-Men του 2000 και όλα έδειχναν ότι ένα μεγάλο αστέρι είχε γεννηθεί. Ωστόσο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Variety, δεν ήθελε να παίξει τον James Bond.

«Ετοιμαζόμουν για το X-Men 2, όταν με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν αν με ενδιέφερε να είμαι ο επόμενος 007. Η αλήθεια είναι ότι τα σενάρια εκείνης της περιόδου μου είχαν φανεί τόσο υπερβολικά, τρελά και ψεύτικα, ενώ πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι πιο ρεαλιστικά, ώστε αρνήθηκα».

«Φοβήθηκα πώς αν δεχόμουν θα “κόλλαγα” ανάμεσα στον Wolverine και τον James Bond, με αποτέλεσμα να μην έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω κι άλλα διαφορετικά πράγματα». (Φωτογραφία: Danielle Levitt | Variety)

Μάλιστα, όπως είπε, δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι που τον οδήγησαν να πει όχι. «Φοβήθηκα πώς αν δεχόμουν θα “κόλλαγα” ανάμεσα στον Wolverine και τον James Bond, με αποτέλεσμα να μην έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω κι άλλα διαφορετικά πράγματα» τόνισε.

Και τελικά δικαιώθηκε και ο Jackman και εμείς. Εκείνος επειδή, αν και συνέδεσε το όνομά του με τον Wolverine, κατάφερε να δοκιμάσει διάφορους ρόλους σε αυτά τα 15 χρόνια που πέρασαν. Εμείς επειδή είχαμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τους καλύτερους Bond όλων των εποχών, στο πρόσωπο του Craig. Κερδισμένοι όλοι, όχι άσχημα.

 

Διαβάστε ακόμα: 5 λόγοι που ο Daniel Craig είναι ο καλύτερος James Bond

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Αυτές είναι πέντε από τις πιο πολύτιμες συμβουλές («ένα απόσταγμα σοφίας») του Άντονυ Μπουρνταίν προς όσους θέλουν πραγματικά να γίνουν σεφ. Μέσα από το βιβλίο του «Κουζίνα Εμπιστευτικό», με αφορμή τον ένα χρόνο σήμερα από όταν επέλεξε να φύγει απ’ τη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο κορυφαίος σύγχρονος ταξιδιωτικός συγγραφέας αφηγείται μια συνάντησή του, τον Μάιο του 1993, με έναν περιπλανώμενο άγιο της Ινδίας στα Ιμαλάια. Εκεί όπου συνέλαβε την ιδέα για το βιβλίο του «Ιερή Ινδία», που εκδόθηκε το 2009 –πριν από δέκα χρόνια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όχι, το Chernobyl δεν είναι μια απλή τηλεοπτική σειρά. Είναι περίπου έξι ώρες συμπυκνωμένης πολιτικής ιστορίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει ακόμα και αυτός που δεν έχει ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή του τι είναι ο κομμουνισμός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υποδεχόμαστε την πρώτη μέρα του καλοκαιριού με δέκα από τα ωραιότερα –και πιο αντιπροσωπευτικά– νεοελληνικά ποιήματα του είδους. Μαζί με μουσικές στο πνεύμα της εποχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro