1

Ο Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης σε μια… μαθηματική συνέντευξη.

Θυμάστε τον εαυτό σας στο σχολείο; Την περίοδο της ζωής σας που οι Δευτέρες ήταν οι χειρότερες μέρες της εβδομάδας; Το άγχος των διαγωνισμάτων; Και φυσικά τα μαθηματικά. Για την πλειοψηφία των μαθητών, τα μαθηματικά είναι ένας εφιάλτης αριθμών, πράξεων και λύσεων, που κάνουν τη σχολική ζωή ακόμα πιο δύσκολη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης δεν άνηκε σε αυτήν την πλειοψηφία. Γεννημένος το 1981, με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΜΙΤ, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μαθηματικά μυαλά της γενιάς μας.

O Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μιλά για την αγάπη του για την επιστήμη και μας εξηγεί πως κατάφερε να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου και διακεκριμένος επιστήμονας, πριν καν κλείσει τα τριάντα του χρόνια.

Όμως, έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, όταν πριν από μερικά χρόνια (και σε συνεργασία με τους καθηγητές Χρίστο Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και Πολ Γκόλντμπεργκ του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ) έλυσε το γρίφο του Νας και βραβεύτηκε από το διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery. Ένα γρίφο που οι καλύτεροι επιστήμονες δεν μπορούσαν να λύσουν για περίπου 50 χρόνια.

2

Η εκπομπή του OTE History Κορυφές, με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, συναντάει σπουδαίες προσωπικότητες από την ελληνική επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική κοινότητα.

Και τώρα, έρχεται στην εκπομπή Κορυφές για να μας βάλει σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο – τον κόσμο των μαθηματικών. Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μιλά για την αγάπη του για την επιστήμη και μας εξηγεί πώς ένας φιλομαθής νέος με καταγωγή από την Κρήτη, κατάφερε να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου και διακεκριμένος επιστήμονας, προτού καν κλείσει τα τριάντα του χρόνια.

Η εκπομπή του OTE History Κορυφές, με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, συναντάει σπουδαίες προσωπικότητες από την ελληνική επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική κοινότητα. Τα επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών, προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιάννος Περλέγκας – «Το θέατρο το λατρεύω και ταυτόχρονα το σιχαίνομαι»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top