Γυναικα

Παυλίνα Μάρβιν, «Χτύπημα στην πόρτα»

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

 
dsc_8383

Το πρώτο βιβλίο της Παυλίνας Μάρβιν «Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου» αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών από τις εκδόσεις Κίχλη. (Φωτογραφία: Jorje)

Κόλλυβα τον παππούλη να θυμάστε
Αγέρωχο, πριν τον προλάβει η άνοια
Κόλλυβα τον παππούλη να θυμάστε
Κουφό κράτα τον Θεέ μου και στα ουράνια

Να μην ακούει τον γιο του που με βρίζει
Άρρωστος: ψόφα σκύλα, παλιοβρώμα
Να μην ακούει που η νύφη μου τσιρίζει
–πετάγονται οι ρημάδες απ’ το στρώμα

οι κατσαρίδες. Πια δεν με θυμάστε
σαν άλλοτε στο σπίτι μου: κυρία·
κόλλυβα τον παππούλη να θυμάστε

τα εκατό κοντεύω και θαυμάστε
κόλλυβα, να θυμάστε τον παππούλη
και τρέχω να σκοτώσω τα θηρία

 

//Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, μεγάλωσε όμως στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε Ιστορία, και συνεχίζει. Μελέτησε ποίηση στο διετές εργαστήριο του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Υπήρξε συνεκδότρια του περιοδικού Τεφλόν. Εργάζεται, μεταξύ άλλων, ως εμψυχώτρια εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και λογοτεχνικών πειραμάτων για μικρούς και μεγάλους. Το πρώτο της βιβλίο, «Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου», αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών από τις εκδόσεις Κίχλη.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο λαιμός της περιγράφεται από τους ποιητές «δώδεκα φιλιά» μακρύς. Οι γοφοί της ευωδίαζαν χελιδονόψαρο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ας το παραδεχθούμε: ο έρωτας περνάει, αλλά η καύλα ποτέ. Θα μας ακολουθεί πάντα. Σε κάθε υποψία γυμνού δέρματος, στη γυναικεία φούστα που σηκώνεται στον αέρα, στα τυχαία αγγίγματα στο τρένο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τους ποιητές από τους ίδιους: τον βέβαιο δρόμο τους, το πώς φεύγουνε μια μέρα, την ασχήμια που είναι η κόλασή τους... Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα νεοελληνικά ποιήματα του είδους –με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Απόστολος Δοξιάδης θυμάται πώς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Θεωρία των Συνόλων», που διάβασε στα 15 του, άγγιξε για πρώτη φορά το απόγειο της αίσθησης της υπερβατικής ομορφιάς των μαθηματικών και την υπόσχεση για την αποκάλυψη της πεμπτουσίας της αλήθειας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το άγχος της υποκριτικής, η έννοια της ομορφιάς και του δίπολου ευτυχία-δυστυχία. Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει στο Andro και την Μία Κόλλια και δεν κρύβεται.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro