Το πρώτο του τατουάζ το «χτύπησε» σε ηλικία 16 ετών. Μέσα σε 5 χρόνια είχε καλύψει σχεδόν το 90% του σώματός του με σχέδια. (Φωτογραφία: Dulcedo Management)

«Η ομορφιά είναι να είσαι ο εαυτός σου – κι αν διαφέρεις από τους άλλους, ακόμα καλύτερα. Όλοι πρέπει να είναι περήφανοι για την διαφορετικότητά τους». Ίσως η παραπάνω φράση να μοιάζει με κλισέ στις μέρες μας, αλλά όταν αυτή βγαίνει από το στόμα ενός ανθρώπου που όχι απλά έμαθε, αλλά πέτυχε με το να είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους, τότε αποκτάει μεγαλύτερη αξία.

Βλέπεις ο Rick Genest δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ή για την ακρίβεια επέλεξε να μην είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μέχρι το 2011 στα μάτια πολλών ήταν απλά ένας εκκεντρικός τύπος, που ίσως η εμφάνισή του να φρίκαρε πολλούς ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε μεταμορφωθεί σε σταρ της πασαρέλας – τα εξτρίμ τατουάζ του, που κάλυπταν πάνω από το 90% του σώματός του, ήταν αυτά που του «χάρισαν» ένα εισιτήριο στον κόσμο της μόδας και της επιτυχίας. Όχι όμως, όπως αποδείχθηκε, και στον κόσμο της ευτυχίας.

Φωτογράφηση των Aline & Jacqueline Tappia για το GQ Ιταλίας.

Ο «Zombie Boy» γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1985 στο Κεμπέκ του Καναδά. Πολλά πράγματα για τα παιδικά του χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, πέρα από δύο: (1) μέχρι τα 16 του δεν είχε ούτε ένα τατουάζ στο σώμα του και (2) στα 15 βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο. Διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, πίστεψε ότι είχε έρθει η ώρα του, αλλά τελικά βγήκε νικητής από αυτή την μάχη.

Αυτή η νίκη του ίσως άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τη ζωή. Ένα χρόνο αργότερα θα «χτυπήσει» το πρώτο -από τα εκατοντάδες- τατουάζ του και θα φύγει από το σπίτι του, ψάχνοντας τον δικό του δρόμο. Έναν δρόμο που ήταν γεμάτος με μελάνι, καθώς μέχρι τα 21 του είχε καταφέρει να καλύψει το περισσότερο μέρος του σώματός του με τατουάζ, τα περισσότερα από το χέρι του Frank Lewis, που τον είχαν μεταμορφώσει σε έναν ζωντανό σκελετό.

Εκείνη την περίοδο ξεκινάει να δουλεύει σε διάφορα freakshows για να βγάλει τα προς το ζην, ταξιδεύει σε όλο τον Καναδά και αρχίζει σταδιακά να τραβάει το ενδιαφέρον διάφορων μίντια της χώρας του. Τον Μάρτιο του 2008 δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο BME (σε αυτή «γεννήθηκε» και το ψευδώνυμο Zombie Boy), τρεις μήνες αργότερα έρχεται μια ακόμα μεγαλύτερη στο περιοδικό Bizarre, το 2009 θα κάνει ένα guest πέρασμα από την ταινία Carny, ενώ έναν χρόνο μετά θα γίνει το αγαπημένο θέμα του εικαστικού Marc Quinn.

To 2011 θα κερδίσει και μια θέση στο βιβλίο Guinness ως ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ εντόμων – 176 παρακαλώ.

Ωστόσο συνέχιζε να είναι μια εκκεντρική φιγούρα στα μάτια όλων. Τουλάχιστον έως το 2011 που μια φωτογραφία του έπεσε στο βλέμμα του Nicola Formichetti. Ο creative director του γάλλου μόδιστρου Thierry Mugler θα εντυπωσιαστεί από τον Zombie Boy και θα ταξιδέψει μέχρι τον Καναδά, προκειμένου να τον πείσει να συνεργαστεί μαζί του. Ο Genest θα δεχθεί και θα κάνει τα πρώτα του βήματα στην πασαρέλα – βήματα που τον οδήγησαν να πρωταγωνιστήσει στο βίντεο Born This Way της Lady Gaga.

Εκείνη τη χρονιά θα κερδίσει και μια θέση στο βιβλίο Guinness ως ο άνθρωπος με τα περισσότερα τατουάζ εντόμων – 176 παρακαλώ.

Αριστερά: Ποζάροντας στον φακό του Karim Sadli για το GQ Βρετανίας. Δεξιά: Φωτογράφηση των Aline & Jacqueline Tappia για το GQ Ιταλίας.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι – όλες οι πόρτες άνοιξαν αμέσως μπροστά στον Rick Genest: φωτογραφήθηκε στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων ανδρικών περιοδικών μόδας, συνεργάστηκε με μεγάλους μόδιστρους, έκανε εμφανίσεις σε Χολιγουντιανές υπερπαραγωγές, έγινε το πρόσωπο της L’Oreal (ο πρώτος άνδρας που το κατάφερε αυτό), μετά έγινε και το πρόσωπο της εταιρίας του Jay Z Roc-A-Wear, μπήκε ξανά στο στούντιο του εικαστικού Marc Quinn προκειμένου να του φτιάξει το άγαλμά του, ενώ συνεργάστηκε με διάφορους μουσικούς καθώς στα σχέδιά του ήταν και η κυκλοφορία ενός άλμπουμ.

Κανείς βέβαια δεν ξέρει πλέον αν τελικά θα κυκλοφορήσει ή όχι το άλμπουμ του. Βλέπεις, ο Rick Genest, μπορεί να είχε όλα όσα ονειρεύεται ένας άνθρωπος που μπαίνει στον χώρο της μόδας (χρήματα, αναγνώριση, καταξίωση) αλλά όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν ευτυχισμένος. Μπορεί να είχε δηλώσει ότι «η ομορφιά είναι να είσαι ο εαυτός σου», αλλά όπως αποδείχθηκε, εκείνος δεν είχε βρει ακόμα τον δικό του εαυτό. Κάπως έτσι, την 1η Αυγούστου η αστυνομία του Μόντρεαλ τον βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Σε έξι ημέρες θα γινόταν 33 ετών.

Την 1η Αυγούστου η αστυνομία του Μόντρεαλ τον βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Σε έξι ημέρες θα γινόταν 33 ετών. (Φωτογραφία: Dmitry Smirnov)

 

Διαβάστε ακόμα: Ο John Cazale δεν αξίζει τον τίτλο του δευτεραγωνιστή

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top