Top 5 Top 5 τηλεοπτικές σειρές φαντασίας για τη νέα χρονιά

Το 2015 αναμένεται να είναι μια τρελή χρονιά για τους fans της επιστημονικής φαντασίας. Όχι ότι δεν θα υπάρξουν και σκουπίδια, αλλά αν τα μισά που έχουν διαρρεύσει μεταφερθούν στη μικρή οθόνη τότε θα μιλάμε για μια επική χρονιά.

 

12Monkeys_gallery_102Recap_11

5. 12 Monkeys

Πότε το περιμένουμε;
Στις 16 Ιανουαρίου είχαμε την πρεμιέρα στο δίκτυο Syfy.

Κάνας γνωστός παίζει;
Όχι. Οι Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo και Noah Bean έχουν γίνει γνωστοί κυρίως για τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές σειρές και όχι σε ταινίες. Επομένως, fingers crossed, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο της ταινίας «12 Monkeys», το οποίο θέτει τον πήχη αρκετά ψηλά.

Το ζουμί…
Το έτος 2017, ένας φονικός ιός εξαπολύεται στη Γη, σκοτώνοντας 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Καθόλου άσχημος απολογισμός. Το 2043, μια ομάδα επιστημόνων στρατολογούν τον James Cole με μία και μοναδική αποστολή: να ταξιδέψει στο παρελθόν, να βρει και να σκοτώσει τον Leland Goines, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία του ιού και ταυτόχρονα να σωθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ο Cole επιστρέφει στο 2013 και η συνέχεια στις τηλεοράσεις σας…

Γιατί να κολλήσω:
Η ταινία είχε Terry Gilliam στο τιμόνι και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους Bruce Willis και Brad Pitt. H σειρά δεν έχει τίποτα από αυτά. Η ταινία θωρείται από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με τον σκηνοθέτη να αφήνει επίτηδες αναπάντητα ερωτήματα, ώστε να παιδέψει τον θεατή. Η σειρά αναμένεται να είναι πιο straight forward. Η ταινία είχε πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και άλλα βραβεία. Η σειρά πολύ αμφιβάλλω αν θα βραβευτεί πουθενά. Τότε γιατί να κολλήσουμε; Επειδή μας αρέσει το post apocalyptic, μας αρέσει να βλέπουμε τη Γη μας κατεστραμμένη και τους εναπομείναντες να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Επειδή μας αρέσει το ταξίδι μπρος και πίσω στο χρόνο και όλοι κάποια στιγμή σκεφτήκαμε τι θα γινόταν αν… Επειδή είναι τόσο τέλειο το όνομα «Army of the 12 Monkeys”. Επειδή γουστάραμε την ερμηνεία του Brad Pitt ως παρανοϊκού οικο-τρομοκράτη και ελπίζουμε πως θα δούμε κάτι αντίστοιχο!

Δείτε το trailer της σειράς:

Στην επόμενη σελίδα: The expanse – Χαμός στη ζώνη των αστεροειδών.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Αυτές είναι πέντε από τις πιο πολύτιμες συμβουλές («ένα απόσταγμα σοφίας») του Άντονυ Μπουρνταίν προς όσους θέλουν πραγματικά να γίνουν σεφ. Μέσα από το βιβλίο του «Κουζίνα Εμπιστευτικό», με αφορμή τον ένα χρόνο σήμερα από όταν επέλεξε να φύγει απ’ τη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι μιλούν για τη θάλασσα οι νεότεροι ποιητές μας. Αυτά είναι δέκα από τα ωραιότερα –και πιο αντιπροσωπευτικά– ποιήματα του είδους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όχι, το Chernobyl δεν είναι μια απλή τηλεοπτική σειρά. Είναι περίπου έξι ώρες συμπυκνωμένης πολιτικής ιστορίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει ακόμα και αυτός που δεν έχει ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή του τι είναι ο κομμουνισμός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από όλα τα ποιήματα που έχω γράψει για τους γιους μου, αυτό –με σκηνικό την παιδική χαρά που τους πήγαινα μικρούς τις Κυριακές– είναι το πιο αγαπημένο μου, το πιο πικρά δικό μου. Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro