La Grande Bouffe1

5. Το Μεγάλο Φαγοπότι (La Grande Bouffe, 1972)

Σκηνοθεσία: Μάρκο Φερέρι.

Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Φιλίπ Νουαρέ, Ούγκο Τονιάτσι, Μισέλ Πικολί, Αντρέα Φερεόλ.

What’s up, doc? Τέσσερις μεγαλοαστοί (Μαστρογιάνι, Νουαρέ, Τονιάτσι, Πικολί) αποφασίζουν να ξεδώσουν μέχρις εσχάτων. Η απόφασή τους να εγκατασταθούν σε απομονωμένη βίλα λίγο έξω από το Παρίσι και να επιδοθούν σε άκρατο σεξ μετά φαγητού (ή το αντίθετο, αν προτιμάτε) θα αναγκάσει τη φιλότιμη μαγείρισσα (Αντρέα Φερεόλ) να δουλεύει διπλοβάρδιες, για να τους προλαβαίνει όλους. Φυσικά, τα καθήκοντά της δεν περιορίζονται μόνο στο αυστηρώς οροθετημένο πλαίσιο της κουζίνας, αφού η εύχυμος μαγείρισσα προσπαθεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των καλοθρεμμένων μεγαλοαστών, όπου και όταν της ζητήσουν κάποια χάρη!

Η ώρα της σεξ-ο-γαστρο-μαγείας: Η μαγειρική ως το υπέρτατο αφροδισιακό. Δεν υπάρχει καμιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο απολαύσεις για τους τέσσερις φίλους που σχεδιάζουν να «σκοτώσουν» την ανία τους, φτάνοντας στα άκρα. Σε μια από τις σεκάνς που τρώνε όλοι μαζί στην τραπεζαρία, ο Μαρτσέλο (Μαστρογιάνι) ζητάει από την ιέρειά τους να τον συνοδεύσει στην κρεβατοκάμαρα. Εκείνη, χωρίς να αφήνει το κοτόπουλο από το χέρι, ξαπλώνει γυμνή στο κρεβάτι. Ο Μαρτσέλο βουτά τα χέρια του στα τροφαντά στήθη της, την κοιλιά της, τα μπούτια της… Δύσκολα μπορεί όμως να χαρεί τα πλούσια προσόντα της, αφού η βαρυστομαχιά δεν αφήνει περιθώρια για πολλά κολπάκια. Η Αντρέα (Α. Φερεόλ), όμως, έχει λύση για όλα. Με περίσσιο νάζι, παιχνιδίσματα με τη γλώσσα της και αποφασιστικότητα που δεν σηκώνει πολλές αντιρρήσεις, «καβαλά» τον Μαρτσέλο και εκείνος αφήνεται στα πλούσια θέλγητρά της…

Συνταγή που «δένει» με την ταινία: Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς την πέτσα
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
220 γρ. μαγιονέζα
5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Για τη σαλάτα ντομάτας

200 γρ. ντομάτα κονκασέ
80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ
40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
10 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
Βασιλικό
Αλάτι.

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και τα αλείβετε με το μείγμα της μαγιονέζας. Ψήνετε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σαλάτα ντομάτας

Αλατίζετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετείτε τη σάλτσα ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρετε.

Η συνταγή είναι από το www.yiannislucacos.gr

Δείτε εδώ όλη την ταινία (η επίμαχη σκηνή εξελίσσεται μετά το 1.20.43):

Στην επόμενη σελίδα: Το κανιβαλικό μενού του Γκρίναγουέϊ.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top