Top του Hytra: Μουσακάς με τσιπς από... γάλα και καννέλα σε ξηρό πάγο!

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
Ο μουσακάς συναντά το άζωτο

Ο μουσακάς συναντά το άζωτο.

Πιο εμβληματικό, για την ελληνική κουζίνα, πιάτο από τον μουσακά δεν υπάρχει. Κάθε σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας θεωρεί χρέος του να το ερμηνεύσει και να το επανερμηνεύσει. Η νέα εκδοχή του Νίκου Καραθάνου, στο εστιατόριο «Hytra», του δίνει τη μορφή μιας πατάτας γεμισμένης με κιμά, με τη μελιτζάνα να διακρίνεται αισθητά και με ένα τσιπς από γάλα να προσδίδει τον τόνο της κρέμας μπεσαμέλ. Την ίδια στιγμή που σερβίρεται ο μουσακάς αυτός, ένας έντονα αρωματικός ζωμός περιχύνεται σ’ ένα ειδικό σκεύος, το οποίο περιέχει ξηρό πάγο, από το οποίο αναδύεται, εν μέσω καπνών, η αρχετυπικά καννελάτη ευωδιά του μουσακά.

Hytra: Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος, τηλ. 217 7071118, 210 3316767

 

Ο σεφ Νίκος Καραθάνος

Ο σεφ του «Hytra», Νίκος Καραθάνος.

 

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro