Top του Hytra: Μουσακάς με τσιπς από... γάλα και καννέλα σε ξηρό πάγο!

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
Ο μουσακάς συναντά το άζωτο

Ο μουσακάς συναντά το άζωτο.

Πιο εμβληματικό, για την ελληνική κουζίνα, πιάτο από τον μουσακά δεν υπάρχει. Κάθε σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας θεωρεί χρέος του να το ερμηνεύσει και να το επανερμηνεύσει. Η νέα εκδοχή του Νίκου Καραθάνου, στο εστιατόριο «Hytra», του δίνει τη μορφή μιας πατάτας γεμισμένης με κιμά, με τη μελιτζάνα να διακρίνεται αισθητά και με ένα τσιπς από γάλα να προσδίδει τον τόνο της κρέμας μπεσαμέλ. Την ίδια στιγμή που σερβίρεται ο μουσακάς αυτός, ένας έντονα αρωματικός ζωμός περιχύνεται σ’ ένα ειδικό σκεύος, το οποίο περιέχει ξηρό πάγο, από το οποίο αναδύεται, εν μέσω καπνών, η αρχετυπικά καννελάτη ευωδιά του μουσακά.

Hytra: Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος, τηλ. 217 7071118, 210 3316767

 

Ο σεφ Νίκος Καραθάνος

Ο σεφ του «Hytra», Νίκος Καραθάνος.

 

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro