Top του Hytra: Μουσακάς με τσιπς από... γάλα και καννέλα σε ξηρό πάγο!

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
Ο μουσακάς συναντά το άζωτο

Ο μουσακάς συναντά το άζωτο.

Πιο εμβληματικό, για την ελληνική κουζίνα, πιάτο από τον μουσακά δεν υπάρχει. Κάθε σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας θεωρεί χρέος του να το ερμηνεύσει και να το επανερμηνεύσει. Η νέα εκδοχή του Νίκου Καραθάνου, στο εστιατόριο «Hytra», του δίνει τη μορφή μιας πατάτας γεμισμένης με κιμά, με τη μελιτζάνα να διακρίνεται αισθητά και με ένα τσιπς από γάλα να προσδίδει τον τόνο της κρέμας μπεσαμέλ. Την ίδια στιγμή που σερβίρεται ο μουσακάς αυτός, ένας έντονα αρωματικός ζωμός περιχύνεται σ’ ένα ειδικό σκεύος, το οποίο περιέχει ξηρό πάγο, από το οποίο αναδύεται, εν μέσω καπνών, η αρχετυπικά καννελάτη ευωδιά του μουσακά.

Hytra: Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος, τηλ. 217 7071118, 210 3316767

 

Ο σεφ Νίκος Καραθάνος

Ο σεφ του «Hytra», Νίκος Καραθάνος.

 

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro