Α λα γκρεκ: Φρέσκες πίτες και καλούδια από την Κρήτη

Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστάκης κι ο Γιάννης Πετρής έφεραν στην Αθήνα εξαιρετικά δείγματα της γαστρονομίας της Μεγαλονήσου.

 
alagrek

Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστάκης, με καταγωγή από την Κρήτη, έφερε στην Αθήνα γεύσεις εμπνευσμένες από συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς του.

Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστάκης, με καταγωγή από την Κρήτη, έφερε στην Αθήνα την εξαιρετική γαστρονομία της πατρίδας του, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις εμπνευσμένες από συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς του.

Στο ιδιαίτερο “Α λα γκρεκ” του, μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Πετρή, καθημερινά ζυμώνουν φρέσκες πίτες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μυρωδάτα χόρτα από την Κρήτη και αγνό ελληνικό τυρί. Σέβονται τις πρωτογενείς γεύσεις και χρησιμοποιούν φρέσκα, εποχιακά υλικά.

Στα ράφια του προκαλούν τη ματιά και τη γεύση μας παραδοσιακά ανεβατά κουλούρια Λασιθίου ζυμωμένα με ελαιόλαδο, μαστίχα, μαχλέπι και μέλι, δίπλες, παξιμάδια, μυρωδάτα βουτήματα και κουλούρια με χαρουπόμελο.

Τα πιτάκια του με την αφράτη ζύμη και την πλούσια γέμιση από ξινομυζήθρα και ανθότυρο μοσχοβολούν δυόσμο. Αλλά και οι πίτες ταψιού με χειροποίητο φύλλο είναι όνειρο. Δεν έχει, όμως, μόνον πίτες.

alagrek-cover

Ζυμώνουν καθημερινά με φρέσκα, εποχιακά υλικά.

Στα ράφια του προκαλούν τη ματιά και τη γεύση μας παραδοσιακά ανεβατά κουλούρια Λασιθίου ζυμωμένα με ελαιόλαδο, μαστίχα, μαχλέπι και μέλι, δίπλες, παξιμάδια, μυρωδάτα βουτήματα και κουλούρια με χαρουπόμελο.

Ξεχώρισα τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού, τα οποία φτιάχνονται χωρίς συντηρητικά και υπάρχουν σε πρωτόγνωρες γεύσεις, όπως η μαρμελάδα σύκο με κανέλα και κονιάκ.

Γεύσεις Ελλάδας που μπορεί κάποιος να απολαύσει ακόμα και επιτόπου, σε κάποιο από τα τραπέζια που βγάζει ο Κωνσταντίνος μπροστά στο μαγαζί του, παρέα με καφεδάκι.

//“Α λα γκρεκ”, Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, τηλ. 211 012 2071.

 

Διαβάστε ακόμα: H Χρύσα επέστρεψε στα Πετράλωνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro