Aegean Cocktails & Spirits Festival 2018: Καιρός να μάθουμε να πίνουμε κοκτέιλ με Ελληνικά αποστάγματα!

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, η Αθήνα υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail.

 

Το Aegean Cocktails & Spirits Festival έχει ως στόχο τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στις συνταγές των bartenders στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πριν λίγα χρόνια τα πρώτα κοκτέιλ με Ελληνικά συστατικά έκαναν την εμφάνισή τους με ονόματα όπως «Τσιπουρίνι» (μαρτίνι με τσίπουρο) και γίνονταν δεκτά με σχετική θυμηδία. Είχαμε βλέπετε ακόμα το κόμπλεξ ότι το Ελληνικό προϊόν είναι κατώτερο του ξένου, ενώ στην ουσία τόσο το τσίπουρο που αναφέραμε όσο και η γκράπα είναι το ίδιο πράγμα.

Σήμερα πλέον, που τα κοκτέιλ μπαρ έχουν γίνει το βασικό κομμάτι της νυχτερινής ζωής της Ελλάδας, τα ελληνοπρεπή κοκτέιλ δεν μας εκπλήσσουν, αλλά ας το παραδεχτούμε: οι περισσότεροι, ακόμα και τώρα, όταν μιλάμε για κοκτέιλ δεν σκεφτόμαστε το ούζο και τη ρακή. Αυτή την προκατάληψη έρχεται να «ταρακουνήσει» το Aegean Cocktails & Spirits Festival, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου στη ταράτσα του 360 Cocktail Bar στο Μοναστηράκι.

«Αιγαιοπελαγίτικα» κοκτέιλ, με ντόπια αποστάγματα: Ένας ευγενής στόχος που για εμάς στο Andro ακούγεται αυτονόητος. Θυμηθείτε το την επόμενη φορα που θα παραγγείλετε ποτό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το Aegean Cocktails & Spirits Festival είναι μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece της Ντένης Καλλιβωκά και της Ελένης Νικολούλια, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των ελληνικών αποσταγμάτων στη συνείδηση του μοντέρνου καταναλωτή. Ο στόχος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στις συνταγές των bartenders στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένας ευγενής στόχος που για εμάς στο Andro ακούγεται αυτονόητος. Θυμηθείτε το την επόμενη φορα που θα παραγγείλετε ποτό!

Σε μία περίοδο που η εστίαση σε τόπους παραγωγής και terroirs αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία γενικά όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το περίφημο «think global, act local», ήρθε η στιγμή τα ελληνικά αποστάγματα να βρουν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο εγκάρδιο και δημιουργικό.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 20 εξαιρετικά cocktail bars της Αθήνας θα παρουσιάσουν τα δικά τους κοκτέιλ με άρωμα Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, 17 παραγωγοί αποσταγμάτων θα στήσουν 13 διαφορετικά bar τα οποία θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Ενώ 20 εξαιρετικά bars της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στις δικές τους διευθύνσεις, συμμετέχοντας στη γιορτή. Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία σειρά σεμιναρίων του P(our), της ΜΚΟ που έχουν με επιτυχία ιδρύσει ορισμένοι από τους καλύτερους bartender του κόσμου, με κεντρική θεματική το «Localisation». Tα σεμινάρια θα ειναι ανοικτά και στο κοινό.

Για να ζήσετε την εμπειρία του φεστιβάλ, δηλώστε συμμετοχή εδώ. Με μόλις 10 ευρώ τιμή προπώλησης (η κανονική τιμή εισόδου είναι στα 15 ευρώ) θα συμμετάσχετε στη γιορτή του Ελληνικού cocktailing απολαμβάνοντας και τρία ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Να μας συγχωρείτε για την μπακαλίστικη διαίρεση, αλλά δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε μια πιο προκλητική πρόταση εξόδου για την ερχόμενη Δευτέρα, από το να δοκιμάσετε κοκτέιλ με μόλις 3,33 ευρώ, στην ταράτσα του 360 Cocktail Bar, με θέα την Ακρόπολη!

 

Aegean Cocktails & Spirits Festival 2018
Πότε: Δευτέρα 23 Απριλίου
Ώρες: 13:00-22:00
Που: 360 Cocktail Bar: Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι
Προπώληση μέσω του viva.gr: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)
Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 15 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail)
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Το χρυσό μέλι της Ικαρίας και το χρυσό Portofino Chronograph

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο bartender του Τhe Clumsies ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ελληνικού τελικού του World Class και ήδη ετοιμάζεται για τη Γλασκώβη, όπου τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός της διοργάνωσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro