Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Minnie the Moocher)

Minnie the Moocher
Θα την πω την αλήθεια μου: ποτέ δεν ήμουν παιδί του Κολωνακίου. Δεν τα πήγαινα καλά με τη λογική του κόσμου και των μαγαζιών – προτιμούσα την χαλαρώτητα της Καρύτση και των Εξαρχείων. Όμως για το Minnie the Moocher κάνω την εξαίρεση στον κανόνα μου. Και αυτό επειδή δεν θυμίζει σε τίποτα μαγαζί του Κολωνακίου (στο δικό μου μυαλό). Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. Σκοτεινά χρώματα, μαύρα πλακάκια, τεράστιοι δερμάτινοι καναπέδες, κάδρα -πολλά από αυτά κενά- στους τοίχους, τζαζ-σουίνκ-σόουλ ήχοι, όμορφα street food πιάτια και ενημερωμένη κάβα. Κερασάκι στη τούρτα: το Minnie the Moocher έχει πάρει το όνομά του από το ομόνυμο κομμάτι του Cab Calloway από το 1931. Πόσο ωραίο – και το κομμάτι και το concept.

//Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641 686, ανοικτό από τις 11 το πρωί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Το «κακό παιδί» της Καρύτση.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro