Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Minnie the Moocher)

Minnie the Moocher
Θα την πω την αλήθεια μου: ποτέ δεν ήμουν παιδί του Κολωνακίου. Δεν τα πήγαινα καλά με τη λογική του κόσμου και των μαγαζιών – προτιμούσα την χαλαρώτητα της Καρύτση και των Εξαρχείων. Όμως για το Minnie the Moocher κάνω την εξαίρεση στον κανόνα μου. Και αυτό επειδή δεν θυμίζει σε τίποτα μαγαζί του Κολωνακίου (στο δικό μου μυαλό). Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. Σκοτεινά χρώματα, μαύρα πλακάκια, τεράστιοι δερμάτινοι καναπέδες, κάδρα -πολλά από αυτά κενά- στους τοίχους, τζαζ-σουίνκ-σόουλ ήχοι, όμορφα street food πιάτια και ενημερωμένη κάβα. Κερασάκι στη τούρτα: το Minnie the Moocher έχει πάρει το όνομά του από το ομόνυμο κομμάτι του Cab Calloway από το 1931. Πόσο ωραίο – και το κομμάτι και το concept.

//Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641 686, ανοικτό από τις 11 το πρωί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Το «κακό παιδί» της Καρύτση.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro