Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Minnie the Moocher)

Minnie the Moocher
Θα την πω την αλήθεια μου: ποτέ δεν ήμουν παιδί του Κολωνακίου. Δεν τα πήγαινα καλά με τη λογική του κόσμου και των μαγαζιών – προτιμούσα την χαλαρώτητα της Καρύτση και των Εξαρχείων. Όμως για το Minnie the Moocher κάνω την εξαίρεση στον κανόνα μου. Και αυτό επειδή δεν θυμίζει σε τίποτα μαγαζί του Κολωνακίου (στο δικό μου μυαλό). Όταν περνάς την πόρτα του έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε κάποιο υπόγειο μπαρ της Νέας Υόρκης. Σκοτεινά χρώματα, μαύρα πλακάκια, τεράστιοι δερμάτινοι καναπέδες, κάδρα -πολλά από αυτά κενά- στους τοίχους, τζαζ-σουίνκ-σόουλ ήχοι, όμορφα street food πιάτια και ενημερωμένη κάβα. Κερασάκι στη τούρτα: το Minnie the Moocher έχει πάρει το όνομά του από το ομόνυμο κομμάτι του Cab Calloway από το 1931. Πόσο ωραίο – και το κομμάτι και το concept.

//Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3641 686, ανοικτό από τις 11 το πρωί.

 

Στην επόμενη σελίδα: Το «κακό παιδί» της Καρύτση.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro