the-negronis

Το Alexander’s Bar παρουσιάζει το Negroni σε 7 διαφορετικές παραλλαγές, που συνδυάζονται με ένα απολαυστικότατο fingerfood menu.

«Το Negroni μοιάζει με την καλύτερη ποίηση». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Gary Regan, έναν από τους διασημότερους mixologist του πλανήτη και γνωστό με το nickname «ο παππούς των κοκτέιλ» στη Νέα Υόρκη.

Κι όταν αυτό το λέει ένας άνθρωπος που ουσιαστικά έχει «γεννηθεί» και μεγαλώσει πίσω από τις μπάρες, τότε ο λόγος του αποκτάει άλλη βαρύτητα. Άλλωστε και η πορεία του Negroni μέσα στην ιστορία το αποδεικνύει, καθώς από ένα απλό ποτό κατάφερε να μεταμορφωθεί στο πιο διάσημο κοκτέιλ του κόσμου.

Η ιδέα του Κόμη Camillo Negroni να προσθέσει μια δόση gin αντί για σόδα στο Americano του, γέννησε το πιο διάσημο κοκτέιλ του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν το 1919 στη Φλωρεντία. Η ιστορία λέει ότι ο Κόμης Camillo Negroni, που ήταν συχνός πελάτης του Caffe Casoni, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στη Βρετανία, ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο του Americano. Η ιδέα του Κόμη ήταν να προσθέσει μια ιδέα gin αντί για σόδα στο ποτό του.

negroni_alexander_bar

Οι 7 παραλλαγές του Negroni που θα βρεις στο Alexander’s Bar.

Κάπως έτσι, κάποιες ιδέες της στιγμής, γίνονται συνήθεια. Μέσα σε αυτό το caffe της Via de’ Tornabuoni, το «συνηθισμένο» του Κόμη έγινε γνωστό από τους θαμώνες ως το «Americano του Κόμη Negroni» ή το «Americano με μια ιδέα gin», με αποτέλεσμα τo κοκτέιλ να πάρει το όνομα του Κόμη. Το Negroni μόλις είχε γεννηθεί.

Και τώρα το Alexander’s Bar του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, έρχεται για να πάει το διάσημο κοκτέιλ σε άλλο επίπεδο. Οι bartenders του παρουσιάζουν το Negroni σε 7 διαφορετικές παραλλαγές, που μάλιστα συνδυάζονται με ένα απολαυστικότατο fingerfood menu:

Μπορείτε τώρα να συνδυάσετε το Negroni της επιλογής σας με μια από τις παρακάτω επιλογές: tatake τόνου με σάλτσα σόγιας και shiso, jamon blanco με αποξηραμένα σύκα και μπαλσάμικο, ceviche από λαυράκι με wakame και chili, burger σολομού με μίνι brioche, crostini με ψητό χαλούμι και καπνιστή κόκκινη πιπεριά, ψητή γαρίδα με πικάντικη σάλτσα.

//Alexander’s Bar

 

Διαβάστε ακόμα: Γκανγκστερικό και εστέτ – Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο Borsalino

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top