O Αλέξης Σιμωνίδης κορυφαίος bartender για φέτος, καθώς το πρώτο Athens Fine Drinking ξεκινά!

O bartender από το "Theory Bar&More" ετοιμάζει τις βαλίτσες και τα... σέικέρ του για το Μαϊάμι και εμείς για το "Athens Fine Drinking" που ανοίγει τις πόρτες του σήμερα στο Παλαιό Χρηματιστήριο.

 
Αλέξης Συμωνίδης #3

O bartender από το Theory Bar&More επικράτησε στην τελική δοκιμασία Athens Shakedown και αναδείχθηκε ως ο Έλληνας “Bartender of the Year 2016”.

Ένα διαφορετικό «μπαρ» έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στο παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών επί της οδού Σοφοκλεους, όπου έως τις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Athens Fine Drinking – η πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking στην Ελλάδα. Προτού όμως ανοίξουν οι πόρτες στο κοινό, βρέθηκαν εκεί 11 bartenders, για να διεκδικήσουν το στέμμα στον ελληνικό τελικό του World Class.

Camillo's whiskers

Το Camillo’s whiskers, ένα από τα δύο κοκτέιλ που έστειλαν τον Αλέξη Σιμωνίδη στο Μαϊάμι.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, όπου οι 11 bartenders πέρασαν από τρεις δύσκολες δοκιμασίες. Πρώτη ήταν το Need for Speed, όπου κλήθηκαν να δημιουργήσουν 9 cocktails μέσα σε 9 λεπτά. Ύστερα ακολούθησε η The Thinking Drinker, μια μυστική δοκιμασία γευσιγνωσίας, όπου οι bartenders έπρεπε να αναγνωρίσουν τα whiskies που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε τρία διαφορετικά cocktails. Η μέρα έκλεισε με τη The Traveler Bartender, τη δημιουργία ενός cocktail αφιερωμένου στο Μαϊάμι, το οποίο θα φιλοξενήσει το φετινό παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού.

Την επόμενη, οι 4 bartenders που προκρίθηκαν στον ελληνικό τελικό, είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από ένα 24ωρο για να δημιουργήσουν το δικό τους micro pop-up bar μέσα στο χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών, αλλά και δύο ξεχωριστά κοκτέιλ.

Ο Αλέξης Σιμωνίδης ήταν ο μεγάλος νικητής, δημιουργώντας το Rat or Wrong, ένα pop-up bar με στοιχεία βρετανικού κήπου και 2 cocktails βασισμένα στο Tanqueray No. TEN. Το Punch Ten too early και το Signature cocktail Camillo’s whiskers.

Πλέον, o bartender από το Theory Bar&More, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού, o oποίος θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

ADF_Κεντρική Φωτο

Πάντα είχαμε την περιέργεια να μπούμε στην ιστορική έδρα του χρηματιστηρίου, και μάλιστα με ένα κοκτέιλ στο χέρι!

Το κυρίως γεύμα, όμως, στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου και Αξιών στη Σοφοκλέους, έρχεται σήμερα με το Athens Fine Drinking by World Class. Μια γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking που είναι έτοιμη να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

athens fine drinking

Μια πρώτη γεύση από όσα θα δείτε απόψε στο Athens Fine Drinking by Word Class.

Το Παλαιό Χρηματιστήριο θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες έξι pop-up bars, τα οποία θα σερβίρουν εξαιρετικά ποτά και μοναδικές δημιουργίες από κορυφαίους bartenders, ενώ παράλληλα κάθε βράδυ έχουν προγραμματιστεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες, events, πρωτότυπα serves και mentorings.

Σε αυτήν τη γιορτή, συμμετέχουν και 23 κορυφαία bars του κέντρου της Αθήνας, τα οποία μας καλούν να τα επισκεφθούμε για να δοκιμάσουμε μοναδικά cocktails με βάση κορυφαία spirits που θα σερβίρουν ειδικά για το διάστημα αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ.

 

Διαβάστε ακόμα: Το ολοκαίνουργιο Noël «Μπλε» είναι ταυτόχρονα παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro