«Αμαλί Κεράσματα»: Εσείς ξέρετε τι είναι το οπωρικόν ξίδι;

Αυτήν τη φορά, ο Ανδρέας Λαγός φτάνει μέχρι τη Χαλκίδα για χάρη ενός μικρού ναού γεύσεων, ενός παντοπωλείου που τα έχει όλα.

 

 

2

Δεκάδες βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως φάβα Σχοινούσας, τσάτνει, καραμελωμένα κρεμμύδια και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ξεχωριστές μυρωδιές, που θυμίζουν και ανασύρουν μνήμες από την κουζίνα της γιαγιάς, σας σέρνουν από τη μύτη με το που διαβείτε το περιβόητο παντοπωλείο «Αμαλί Κεράσματα». Βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως αντράκλα τουρσί, καπαρόφυλλα και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ελληνικά τοπικά όσπρια, όπως γίγαντες Πρεσπών, φάβα Φενεού και φακή από τη Χαλκίδα σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι τους καρπούς της γης, ενώ ο χαλβάς και τα λουκούμια είναι από τους πρωταγωνιστές του μαγαζιού.

Το παντοπωλείο έγινε γνωστό εξαιτίας μιας οικογενειακής συνταγής. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων.
3

Οπωρικόν ξίδι: άρτυμα κόκκινου ξιδιού αρωματισμένο με κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο.

Και η λίστα με τα προϊόντα δεν σταματά εδώ, καθώς η Αμαλία φροντίζει να μαζεύει η ίδια διάφορα βότανα και να εμπλουτίζει συνεχώς την κάβα με τα κρασιά.

Ο βασικός λόγος, όμως, που το παντοπωλείο έγινε γνωστό είναι μια οικογενειακή συνταγή, η οποία εξελίχτηκε από την ίδια την Αμαλία. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων, όπως κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο. Αριστούργημα!

//Αμαλί Κεράσματα, Λεωφόρος Χαϊνά 53, Χαλκίδα, τηλ. 2221307800, www.amalikerasmata.gr

Διαβάστε ακόμα: Δοκίμασες μπατόν σουτζούκι και βουβαλίσιο παστουρμά;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

blog comments powered by Disqus
Πιο δημοφιλή του μήνα

Η διευθύντρια του περιοδικού Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη μας αποκαλύπτει 6 στέκια της Σαμοθράκης που δεν θα βρούμε στους τουριστικούς καταλόγους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μας εμπνέουν οι παγωμένες, «start-up» μπύρες του ελληνικού καλοκαιριού: Μας αρέσει που ξεπετάγονται διαρκώς νέες ετικέτες με έξυπνο design και πικρή γεύση, ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα. Ποια απ' όλες όμως μας αρέσει περισσότερο;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Αττική δεν είναι μόνο μπετόν, κήποι και ταράτσες. Είναι και θάλασσα και ταβερνάκι που μοσχοβολάει ιώδιο. Κάνουμε πέντε στάσεις και αράζουμε σε τραπέζι εκεί που σκάει το κύμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος μας μυεί στις καλύτερες ταβέρνες του «χωριού» του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro