«Αμαλί Κεράσματα»: Εσείς ξέρετε τι είναι το οπωρικόν ξίδι;

Αυτήν τη φορά, ο Ανδρέας Λαγός φτάνει μέχρι τη Χαλκίδα για χάρη ενός μικρού ναού γεύσεων, ενός παντοπωλείου που τα έχει όλα.

 

 

2

Δεκάδες βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως φάβα Σχοινούσας, τσάτνει, καραμελωμένα κρεμμύδια και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ξεχωριστές μυρωδιές, που θυμίζουν και ανασύρουν μνήμες από την κουζίνα της γιαγιάς, σας σέρνουν από τη μύτη με το που διαβείτε το περιβόητο παντοπωλείο «Αμαλί Κεράσματα». Βαζάκια με λαχταριστές λιχουδιές, όπως αντράκλα τουρσί, καπαρόφυλλα και υπέροχα μεζεδάκια για τσίπουρο σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

Ελληνικά τοπικά όσπρια, όπως γίγαντες Πρεσπών, φάβα Φενεού και φακή από τη Χαλκίδα σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι τους καρπούς της γης, ενώ ο χαλβάς και τα λουκούμια είναι από τους πρωταγωνιστές του μαγαζιού.

Το παντοπωλείο έγινε γνωστό εξαιτίας μιας οικογενειακής συνταγής. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων.
3

Οπωρικόν ξίδι: άρτυμα κόκκινου ξιδιού αρωματισμένο με κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο.

Και η λίστα με τα προϊόντα δεν σταματά εδώ, καθώς η Αμαλία φροντίζει να μαζεύει η ίδια διάφορα βότανα και να εμπλουτίζει συνεχώς την κάβα με τα κρασιά.

Ο βασικός λόγος, όμως, που το παντοπωλείο έγινε γνωστό είναι μια οικογενειακή συνταγή, η οποία εξελίχτηκε από την ίδια την Αμαλία. Πρόκειται για το οπωρικόν ξίδι, ξίδι δηλαδή αρωματισμένο με γεύσεις φρούτων και βοτάνων, όπως κυδώνι, ρόδι, βατόμουρο, κράνα, φράουλα και δυόσμο. Αριστούργημα!

//Αμαλί Κεράσματα, Λεωφόρος Χαϊνά 53, Χαλκίδα, τηλ. 2221307800, www.amalikerasmata.gr

Διαβάστε ακόμα: Δοκίμασες μπατόν σουτζούκι και βουβαλίσιο παστουρμά;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro