«Anti-mojito»: Η τελευταία λέξη κατά του hangover

Μήλο, αγγούρι, τζίντζερ… «Liife», η healthy καντίνα των σπορτίφ Παριζιάνων δίνει την τέλεια συνταγή αντι-hangover για μετά την κραιπάλη των γιορτών.

 

Στο Παρίσι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του, το Liife: μια καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους. (Φωτογραφίες: Vogue)

Καθώς τα σπορ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια νέου είδους καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους μόλις άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι: το Liife. Ένοχος οι ΗΠΑ, όπου σε κάθε γωνιά του δρόμου συναντάς και κάποιο ενδιαίτημα του είδους. Στο μενού, χυμοί μ’ όλες τις βιταμίνες του κόσμου τούτου μέσα, υγιεινά πιάτα και ισορροπημένα σνακ με θωράκιση superfood. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του, ονόματι «Anti-mojito», εναντίον του hangover της επόμενης μέρας.

Συστατικά
300 ml χυμός στυμμένων βιολογικών μήλων
5 φυλλαράκια μέντας
10 ml στυμμένου βιολογικού τζίντζερ (ή ένα κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη)
100 γρ. βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

Anti-mojito: ένα αντίδοτο για το hangover της επόμενης ημέρας.

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Και το ελιξήριο είναι έτοιμο!

Τα πλεονεκτήματα
Η σπέσιαλ αυτή συνταγή είναι ευεργετική, επειδή είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και το αγγούρι ενυδατώνει όλο τον οργανισμό. Όσο για το τζίντζερ, μειώνει την τάση προς έμετο και βοηθάει στην πέψη. Τέλος, το μήλο συνδυάζεται τέλεια με το τζίντζερ και τη μέντα, προσθέτοντας συν τοις άλλοις μια πολύ ευχάριστη ελαφριά γλυκιά γεύση. Για ένα δροσερό αποτέλεσμα, καλό είναι να έχετε βάλει από πριν το αγγούρι στο ψυγείο. Αλλά, προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: The Martinez – Ένας no nonsense προπομπός του κλασικού Martini

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro