«Anti-mojito»: Η τελευταία λέξη κατά του hangover

Μήλο, αγγούρι, τζίντζερ… «Liife», η healthy καντίνα των σπορτίφ Παριζιάνων δίνει την τέλεια συνταγή αντι-hangover για μετά την κραιπάλη των γιορτών.

 

Στο Παρίσι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του, το Liife: μια καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους. (Φωτογραφίες: Vogue)

Καθώς τα σπορ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια νέου είδους καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους μόλις άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι: το Liife. Ένοχος οι ΗΠΑ, όπου σε κάθε γωνιά του δρόμου συναντάς και κάποιο ενδιαίτημα του είδους. Στο μενού, χυμοί μ’ όλες τις βιταμίνες του κόσμου τούτου μέσα, υγιεινά πιάτα και ισορροπημένα σνακ με θωράκιση superfood. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του, ονόματι «Anti-mojito», εναντίον του hangover της επόμενης μέρας.

Συστατικά
300 ml χυμός στυμμένων βιολογικών μήλων
5 φυλλαράκια μέντας
10 ml στυμμένου βιολογικού τζίντζερ (ή ένα κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη)
100 γρ. βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

Anti-mojito: ένα αντίδοτο για το hangover της επόμενης ημέρας.

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Και το ελιξήριο είναι έτοιμο!

Τα πλεονεκτήματα
Η σπέσιαλ αυτή συνταγή είναι ευεργετική, επειδή είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και το αγγούρι ενυδατώνει όλο τον οργανισμό. Όσο για το τζίντζερ, μειώνει την τάση προς έμετο και βοηθάει στην πέψη. Τέλος, το μήλο συνδυάζεται τέλεια με το τζίντζερ και τη μέντα, προσθέτοντας συν τοις άλλοις μια πολύ ευχάριστη ελαφριά γλυκιά γεύση. Για ένα δροσερό αποτέλεσμα, καλό είναι να έχετε βάλει από πριν το αγγούρι στο ψυγείο. Αλλά, προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: The Martinez – Ένας no nonsense προπομπός του κλασικού Martini

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro