«Anti-mojito»: Η τελευταία λέξη κατά του hangover

Μήλο, αγγούρι, τζίντζερ… «Liife», η healthy καντίνα των σπορτίφ Παριζιάνων δίνει την τέλεια συνταγή αντι-hangover για μετά την κραιπάλη των γιορτών.

 

Στο Παρίσι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του, το Liife: μια καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους. (Φωτογραφίες: Vogue)

Καθώς τα σπορ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια νέου είδους καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους μόλις άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι: το Liife. Ένοχος οι ΗΠΑ, όπου σε κάθε γωνιά του δρόμου συναντάς και κάποιο ενδιαίτημα του είδους. Στο μενού, χυμοί μ’ όλες τις βιταμίνες του κόσμου τούτου μέσα, υγιεινά πιάτα και ισορροπημένα σνακ με θωράκιση superfood. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του, ονόματι «Anti-mojito», εναντίον του hangover της επόμενης μέρας.

Συστατικά
300 ml χυμός στυμμένων βιολογικών μήλων
5 φυλλαράκια μέντας
10 ml στυμμένου βιολογικού τζίντζερ (ή ένα κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη)
100 γρ. βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

Anti-mojito: ένα αντίδοτο για το hangover της επόμενης ημέρας.

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Και το ελιξήριο είναι έτοιμο!

Τα πλεονεκτήματα
Η σπέσιαλ αυτή συνταγή είναι ευεργετική, επειδή είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και το αγγούρι ενυδατώνει όλο τον οργανισμό. Όσο για το τζίντζερ, μειώνει την τάση προς έμετο και βοηθάει στην πέψη. Τέλος, το μήλο συνδυάζεται τέλεια με το τζίντζερ και τη μέντα, προσθέτοντας συν τοις άλλοις μια πολύ ευχάριστη ελαφριά γλυκιά γεύση. Για ένα δροσερό αποτέλεσμα, καλό είναι να έχετε βάλει από πριν το αγγούρι στο ψυγείο. Αλλά, προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: The Martinez – Ένας no nonsense προπομπός του κλασικού Martini

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro