«Anti-mojito»: Η τελευταία λέξη κατά του hangover

Μήλο, αγγούρι, τζίντζερ… «Liife», η healthy καντίνα των σπορτίφ Παριζιάνων δίνει την τέλεια συνταγή αντι-hangover για μετά την κραιπάλη των γιορτών.

 

Στο Παρίσι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του, το Liife: μια καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους. (Φωτογραφίες: Vogue)

Καθώς τα σπορ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια νέου είδους καντίνα σούπερ υγιεινής διατροφής για αθλητικούς τύπους μόλις άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι: το Liife. Ένοχος οι ΗΠΑ, όπου σε κάθε γωνιά του δρόμου συναντάς και κάποιο ενδιαίτημα του είδους. Στο μενού, χυμοί μ’ όλες τις βιταμίνες του κόσμου τούτου μέσα, υγιεινά πιάτα και ισορροπημένα σνακ με θωράκιση superfood. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του, ονόματι «Anti-mojito», εναντίον του hangover της επόμενης μέρας.

Συστατικά
300 ml χυμός στυμμένων βιολογικών μήλων
5 φυλλαράκια μέντας
10 ml στυμμένου βιολογικού τζίντζερ (ή ένα κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη)
100 γρ. βιολογικό αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

Anti-mojito: ένα αντίδοτο για το hangover της επόμενης ημέρας.

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Και το ελιξήριο είναι έτοιμο!

Τα πλεονεκτήματα
Η σπέσιαλ αυτή συνταγή είναι ευεργετική, επειδή είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και το αγγούρι ενυδατώνει όλο τον οργανισμό. Όσο για το τζίντζερ, μειώνει την τάση προς έμετο και βοηθάει στην πέψη. Τέλος, το μήλο συνδυάζεται τέλεια με το τζίντζερ και τη μέντα, προσθέτοντας συν τοις άλλοις μια πολύ ευχάριστη ελαφριά γλυκιά γεύση. Για ένα δροσερό αποτέλεσμα, καλό είναι να έχετε βάλει από πριν το αγγούρι στο ψυγείο. Αλλά, προς Θεού, μη ρίξετε παγάκια, γιατί θα αραιώσουν το χυμό και θα αλλοιώσουν τη γεύση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: The Martinez – Ένας no nonsense προπομπός του κλασικού Martini

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro