Ο Ανδρέας Λαγός ανακαλύπτει ένα ζεστό σπιτικό στην Καρδίτσα

Η Τασούλα Κουφοπούλου έχει δημιουργήσει τον πιο φιλόξενο χώρο στο "Απόμερο", προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην τοπική κουζίνα.

 
apomero_kolaz1

Τόσο ο χώρος, όσο και τα πιάτα του σας δίνουν την εντύπωση ότι είστε σπίτι σας.

Κοφτά τραπεζομάντηλα, καλοσιδερωμένες και μυρωδάτες πετσέτες στρώνονται καθημερινά, ενώ τα ποτήρια και τα βάζα με τα φρέσκα λουλούδια παίρνουν θέση στο τραπέζι για να υποδεχτούν τους καλεσμένους. Ο κατάλογος; Γεμάτος εποχιακές εκπλήξεις και αγαθά, με την υπογραφή της κας Τασούλας, μόνο απαρατήρητος δεν περνά.

Ξεκινήστε το δείπνο σας με μία διαχρονικής αξίας πίτα, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα γνωρίζατε για το σπιτικό φύλλο. Γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκιά και αλμυρή, κρεατόπιτα σας ανοίγουν την όρεξη και δίνουν τη σκυτάλη σε πεντανόστιμα κρέατα και ζυμαρικά.

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται, τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε μπουκιά.

Χοιρινό με κάστανα, μοσχαράκι με κυδώνια, κρέας με πρασοσέλινα και παπαρδέλες με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο σας σέρνουν από τη μύτη! Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται… τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε του μπουκιά.

apomero

Μετά το τέλος του φαγητού, αξίζει να απολαύσετε ένα από τα πεντανόστιμα γλυκά του.

Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών, που προέρχονται από τους τοπικούς αμπελώνες, και ολοκληρώστε την εμπειρία σας με τα μαγικά γλυκά της μαστόρισσας Τασούλας… Cheesecake με τοπικό ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα σάς παρασύρει στην κόλαση, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε με κλειστά μάτια την ξακουστή «κοφτή καρδιτσιώτικη», την πουτίγκα δηλαδή με φρυγανιά, καρύδια, αβγά, ζάχαρη, κανέλλα και κρέμα!

//«Απόμερο», Κίτρους επισκόπου 47 Καρδίτσα, τηλ. 2441 070793

 

Διαβάστε ακόμα: Μια πρώτη ματιά στο νέο Cascara, στα Μελίσσια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro