Ο Ανδρέας Λαγός ανακαλύπτει ένα ζεστό σπιτικό στην Καρδίτσα

Η Τασούλα Κουφοπούλου έχει δημιουργήσει τον πιο φιλόξενο χώρο στο "Απόμερο", προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην τοπική κουζίνα.

 
apomero_kolaz1

Τόσο ο χώρος, όσο και τα πιάτα του σας δίνουν την εντύπωση ότι είστε σπίτι σας.

Κοφτά τραπεζομάντηλα, καλοσιδερωμένες και μυρωδάτες πετσέτες στρώνονται καθημερινά, ενώ τα ποτήρια και τα βάζα με τα φρέσκα λουλούδια παίρνουν θέση στο τραπέζι για να υποδεχτούν τους καλεσμένους. Ο κατάλογος; Γεμάτος εποχιακές εκπλήξεις και αγαθά, με την υπογραφή της κας Τασούλας, μόνο απαρατήρητος δεν περνά.

Ξεκινήστε το δείπνο σας με μία διαχρονικής αξίας πίτα, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα γνωρίζατε για το σπιτικό φύλλο. Γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκιά και αλμυρή, κρεατόπιτα σας ανοίγουν την όρεξη και δίνουν τη σκυτάλη σε πεντανόστιμα κρέατα και ζυμαρικά.

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται, τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε μπουκιά.

Χοιρινό με κάστανα, μοσχαράκι με κυδώνια, κρέας με πρασοσέλινα και παπαρδέλες με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο σας σέρνουν από τη μύτη! Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται… τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε του μπουκιά.

apomero

Μετά το τέλος του φαγητού, αξίζει να απολαύσετε ένα από τα πεντανόστιμα γλυκά του.

Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών, που προέρχονται από τους τοπικούς αμπελώνες, και ολοκληρώστε την εμπειρία σας με τα μαγικά γλυκά της μαστόρισσας Τασούλας… Cheesecake με τοπικό ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα σάς παρασύρει στην κόλαση, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε με κλειστά μάτια την ξακουστή «κοφτή καρδιτσιώτικη», την πουτίγκα δηλαδή με φρυγανιά, καρύδια, αβγά, ζάχαρη, κανέλλα και κρέμα!

//«Απόμερο», Κίτρους επισκόπου 47 Καρδίτσα, τηλ. 2441 070793

 

Διαβάστε ακόμα: Μια πρώτη ματιά στο νέο Cascara, στα Μελίσσια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ανακαλύπτοντας έναν άλλο κόσμο νοστιμιάς και υγείας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα ολοήμερο καφέ - μπαρ - φαγάδικο που δικαιολογεί τη θέση του μέσα σε ένα ίδρυμα τεχνών φέρνοντας έναν ευρωπαϊκό, αρτίστικο αέρα στην πόλη. Με ελληνικές γεύσεις από ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών. Ένα opening με γούστο και άποψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αινιγματικός κουζινογράφος ονόματι Remy «προσγειώνεται» στα δυτικά προάστια και στο τραπέζι του Basegrill που πάει το ζήτημα «κρέας» σε άλλο επίπεδο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Βασίλης Δημαράς περνάει μια μέρα στο εργοστάσιο Illycaffè στην Τεργέστη, πίνει απανωτούς espressi, παρακολουθεί μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Καφέ και μοιράζεται τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro