Ο Ανδρέας Λαγός ανακαλύπτει ένα ζεστό σπιτικό στην Καρδίτσα

Η Τασούλα Κουφοπούλου έχει δημιουργήσει τον πιο φιλόξενο χώρο στο "Απόμερο", προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην τοπική κουζίνα.

 
apomero_kolaz1

Τόσο ο χώρος, όσο και τα πιάτα του σας δίνουν την εντύπωση ότι είστε σπίτι σας.

Κοφτά τραπεζομάντηλα, καλοσιδερωμένες και μυρωδάτες πετσέτες στρώνονται καθημερινά, ενώ τα ποτήρια και τα βάζα με τα φρέσκα λουλούδια παίρνουν θέση στο τραπέζι για να υποδεχτούν τους καλεσμένους. Ο κατάλογος; Γεμάτος εποχιακές εκπλήξεις και αγαθά, με την υπογραφή της κας Τασούλας, μόνο απαρατήρητος δεν περνά.

Ξεκινήστε το δείπνο σας με μία διαχρονικής αξίας πίτα, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα γνωρίζατε για το σπιτικό φύλλο. Γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα, γλυκιά και αλμυρή, κρεατόπιτα σας ανοίγουν την όρεξη και δίνουν τη σκυτάλη σε πεντανόστιμα κρέατα και ζυμαρικά.

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται, τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε μπουκιά.

Χοιρινό με κάστανα, μοσχαράκι με κυδώνια, κρέας με πρασοσέλινα και παπαρδέλες με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο σας σέρνουν από τη μύτη! Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τα περίφημα αβγά με πατάτες και σύγκλινο, που όσο απλό κι αν ακούγεται… τόση απόλαυση κρύβει σε κάθε του μπουκιά.

apomero

Μετά το τέλος του φαγητού, αξίζει να απολαύσετε ένα από τα πεντανόστιμα γλυκά του.

Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία από τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών, που προέρχονται από τους τοπικούς αμπελώνες, και ολοκληρώστε την εμπειρία σας με τα μαγικά γλυκά της μαστόρισσας Τασούλας… Cheesecake με τοπικό ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα σάς παρασύρει στην κόλαση, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε με κλειστά μάτια την ξακουστή «κοφτή καρδιτσιώτικη», την πουτίγκα δηλαδή με φρυγανιά, καρύδια, αβγά, ζάχαρη, κανέλλα και κρέμα!

//«Απόμερο», Κίτρους επισκόπου 47 Καρδίτσα, τηλ. 2441 070793

 

Διαβάστε ακόμα: Μια πρώτη ματιά στο νέο Cascara, στα Μελίσσια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro