12819235_482026785319294_6146507897816629420_o

Σπεσιαλιτέ της, τα θεϊκά ταχινοπιτάκια, φτιαγμένα με τραγανό, λεπτό φύλλο μπακλαβά που διατηρείται ολόφρεσκο σαν να βγήκε μόλις απ’ το φούρνο.

Το συναίσθημα, όπου κι αν μπαίνει, χαρίζει γεύση και νοστιμιά. Απογειώνει τις αισθήσεις, σε στέλνει στα ουράνια. Όπως ακριβώς και τα γλυκά της Αργυρώς… Της Αργυρώς Αναστασίου.

Κρύβοντας μία μεγάλη ιστορία πίσω της, ξεκίνησε με σπουδές στην Αμερική για να επιστρέψει στη γενέτειρά της, τη Σάμο, και να ανοίξει ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο χωριό της, τα Κοντακέικα, το οποίο σύντομα μετέφερε στο Καρλόβασι.

Η Αργυρώ προτείνει μία μεγάλη γκάμα γλυκών, τα οποία γίνονται ανάρπαστα στο νησί, γιατί στηρίζονται σε φρέσκες πρώτες ύλες και αποκλειστικά δικές της παρασκευές. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που τις γευστικές δημιουργίες τις προμηθεύονται δημοφιλή ντελικατέσεν, ενώ σε λίγο καιρό θα «ταξιδέψουν» και σε πόλεις του εξωτερικού.

Η Αργυρώ έχει ένα και μόνο μυστικό για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, το σαμιώτικο κρασί.

Σπεσιαλιτέ της, τα θεϊκά ταχινοπιτάκια, φτιαγμένα με τραγανό, λεπτό φύλλο μπακλαβά που διατηρείται ολόφρεσκο σαν να βγήκε μόλις απ’ το φούρνο. Τα υλικά τους απλά: ταχίνι, ζάχαρη, ξηροί καρποί, αλλά ικανά να απογειώσουν τον ουρανίσκο σας με μία και μόνο δαγκωματιά.

p1abglp4qo1du811861g8hpsf2644_900

Οι μικρές, αλλά θαυματουργές μπαλίτσες σοκολάτας, με μέλι, καρύδια και γλυκό σαμιώτικο κρασί.

Μια ακόμη εξαιρετική συνταγή είναι τα τρουφάκια της. Οι μικρές, αλλά θαυματουργές μπαλίτσες σοκολάτας, με μέλι, καρύδια και γλυκό σαμιώτικο κρασί. Όπως εξάλλου αποκαλύπτει και η Αργυρώ, έχει ένα και μόνο μυστικό για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, το σαμιώτικο κρασί.

Υπάρχουν και οι πιστοί της πορτοκαλόπιτάς της, του γαλακτομπούρεκού της, του μπακλαβά της που γεμίζουν καθημερινά το μαγαζί και της δίνουν δύναμη για τη συνέχεια με τα λόγια αγάπης τους. Γιατί, όπως είπα και στην αρχή, η Αργυρώ δημιουργεί και παίρνει έμπνευση από το συναίσθημα!

//«Τα γλυκά της Αργυρώς», Μεσαίο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 2273 30064.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του νέου σεφ που συζητιέται, Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top