Arnaud Bignon: Ο σεφ που έφερε τα 2 αστέρια Michelin στη Σπονδή επιστρέφει στην Ελλάδα

Μετά από περίπου 6 χρόνια στο Λονδίνο και το εστιατόριο The Greenhouse, ο γνωστός Γάλλος σεφ αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση του ομίλου Τραστέλη, το μέρος που ανέδειξε και αναδείχθηκε.

 

Μετά από 6 χρόνια στο Λονδίνο, ο Arnaud Bignon επιστρέφει στην Αθήνα και τον όμιλο Τραστέλη, ως γενικός διευθυντής των εστιατορίων Σπονδή, Hytra και Mama Fuga.

Ηταν άνοιξη του 2012 όταν αποφάσιζε να αφήσει τον ήλιο της Ελλάδας και την κουζίνα της Σπονδής για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ήταν τότε που ο Arnaud Bignon έκανε ένα νέο βήμα, «μετακομίζοντας» στο εστιατόριο The Greenhouse του Λονδίνου και ρίχνοντας τους (προσωρινούς όπως αποδείχθηκε τελικά) τίτλους τέλους στην πορεία του στην Αθήνα.

Και τι πορεία: Γεμάτη επιτυχίες. Ουσιαστικά ο Γάλλος σεφ ήταν εκείνος που έβγαλε τη Σπονδή από τα ελληνικά σύνορα, κάνοντάς την γνωστή σε κάθε γωνία του πλανήτη. Στα περίπου 7 χρόνια που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα «απένειμε» με τις δημιουργίες του 2 αστέρια Michelin στο εστιατόριο του Απόστολου Τραστέλη και είδε τις μετοχές του να απογειώνονται στο γαστρονομικό χρηματιστήριο. Ενώ οι επιτυχίες του συνεχίστηκαν και στο Λονδίνο, καθώς δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το 2ο αστέρι Michelin στο The Greenhouse.

Ο Άγγελος Λάντος διατηρεί το ρόλο του executive chef στη Σπονδή, ενώ ο διευθυντής του εστιατορίου Ευριπίδης Αποστολίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Όμως τώρα ήρθε η στιγμή της μεγάλης επιστροφής. Ο Arnaud Bignon αποφάσισε να ακολουθήσει αντίστροφη διαδρομή από αυτήν που είχε πάρει το 2012, να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Αθήνα για χάρη του ομίλου Τραστέλη, ως γενικός διευθυντής των εστιατορίων Σπονδή, Hytra και Mama Fuga.

Αναλαμβάνοντας την θέση αυτή θα προχωρήσει στην επίτευξη των επιχειρησιακών και οικονομικών στόχων κάθε εστιατορίου του ομίλου, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική λειτουργία τους, μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής και των προτύπων του ομίλου. Κύριοι άξονες παραμένουν η εξαιρετική γευστική εμπειρία, η υψηλή φιλοξενία και η ικανοποίηση του πελάτη.

Ο Άγγελος Λάντος διατηρεί το ρόλο του executive chef στη Σπονδή, ενώ ο Ευριπίδης Αποστολίδης αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του γνωστού εστιατορίου.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί που κρύβονται πίσω από 3 ατμοσφαιρικά στέκια της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η «πολιτεία» του Αστέρα απέκτησε το εστιατόριο ελληνικής ψαροφαγίας που της αξίζει. Δοκιμάσαμε τα πιάτα και πάνω από όλα χαρήκαμε την καλιμπραρισμένη μίξη παράδοσης και κοσμοπολιτισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του νέου εστιατορίου στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Grand Hyatt. Ορίζουν μια μοντέρνα γευστική «γεωγραφία» μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Γράφει ο Θεμιστολής Νικολετόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro