Το Artisanal, για δύο ημέρα, θα φιλοξενήσει δύο νέους και ταλαντούχους Έλληνες σεφ, τους Βασίλη Μουρατίδη (8/3) και Αθηναγόρα Κωστάκο (15/3).

Κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις με ανάγκασαν να αφήσω για λίγο την Αθήνα και να βρεθώ στο «χωριό» μου, την Μαδρίτη. Το ξέρω ακούγεται οξύμωρο αυτό για πολλούς, όμως είναι ένα αστείο που κρατάει χρόνια. Δεν λέω ότι με στεναχώρησε που άφησα πίσω μου το χάος της πρωτεύουσας με τις απεργίες του μετρό και το μποτιλιάρισμα, για τις βόλτες στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τις μεγάλες λεωφόρους με τα πλατιά πεζοδρόμια της Μαδρίτης.

Από την άλλη, όμως, σαφώς και με στεναχώρησε που δεν μπόρεσα να είμαι το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου στο Artisanal και να γευτώ τα πιάτα του Θοδωρή Παπανικολάου (Θοδωρή επιφυλάσσομαι σύντομα, χρωστάω επίσκεψη) που άφησε για μια βράδια την Σελήνη της Σαντορίνης και ήρθε να «παίξει» μπάλα στα βόρεια της Αθήνας. Και η ζήλια μου έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν έβλεπα τις φωτογραφίες που ανέβαζαν οι συνάδελφοι στο facebook και στο Instagram. Βλέπεις δεν έχεις συχνά την δυνατότητα να δοκιμάζεις τις όμορφες τεχνικές του Θοδωρή και την μαεστρία με την οποία προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα.

Στο Artisanal μας περιμένουν δύο βραδιές γεμάτες γαστρονομικές εκπλήξεις από δύο chef που ξέρουν καλά την τέχνη της μαγειρικής.

Όμως για καλή μου τύχη, οι άνθρωποι του Artisanal δεν περιορίστηκαν στην μια βραδιά αλλά είπαν να επεκτείνουν αυτό το γαστρονομικό event. Όχι με τον ίδιο chef αλλά με δύο ακόμα εξίσου πετυχημένους που έρχονται και εκείνοι στην Αθήνα. Ο ένας από την Χαλκιδική και ο δεύτερος από την Μύκονο.

Ο Βασίλης Μουρατίδης από το Squirrel της Χαλκιδικής.

Στις 8 Μαρτίου, δηλαδή σήμερα Ημέρα της Γυναίκας, τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο Βασίλης Μουρατίδης από το Squirrel της Χαλκιδικής με ένα μενού πέντε πιάτων που περιέχει ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων. Χτένια με ανανά, γκοργκοντζόλα και βασιλικό, φουά γκρα μαζί με πορτοκάλι κακάο και μοσχοκάρυδο, λαβράκι με μπανάνα και μπέικον, πάπια σε λαγόχορτο, φύκια και gingerbread και γλυκό από σοκολάτα, παντζάρια και κόλιανδρο.

Ενώ μετά από μια εβδομάδα, στις 15 Μαρτίου, σειρά παίρνει ο Αθηναγόρας Κωστάκος από το Bill & Coo της Μύκονου που έχει ετοιμάσει ένα γεύμα με βάση το ψάρι. Θα ξεκινήσει σερβίροντας την δική του εκδοχή της σπανακόπιτας για να συνεχίσει με carpaccio από τσιπούρα, αυγά αχινού, τσίλι και passion fruit.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος από το Bill & Coo της Μύκονου.

Θα ακολουθήσει ο ντολμάς από θαλασσινό μαρούλι γεμιστό με μαύρο ρύζι, ginger και αυγά βασιλικής ρέγκας και το ψητό μυλοκόπι σε κομπόστα από άνυδρα ντοματίνια αφρό ginger, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο και λευκό ταραμάς. Για να έρθει το μοσχαρίσιο Skirt μαζί με hummus φάβας Σαντορίνης, μελιτζάνα nasu-miso και cruble από φάβα με σουμάκ, ενώ για το τέλος Pavlova από γιαούρτι, μαστίχα, μέλι και berries.

Με λίγα λόγια μας περιμένουν δύο βραδιές γεμάτες γαστρονομικές εκπλήξεις από δύο chef που ξέρουν καλά την τέχνη της μαγειρικής και δημιουργούν με μεγάλη μαεστρία. Ε, αυτές τις βραδιές δεν πρόκειται να τις χάσω!

Info
Artisanal: Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Μενού: degustation
Τιμή: 50 ευρώ/άτομο.
Για κρατήσεις: στο τηλέφωνο 210 8086111
http://artisanal.gr/

 

Διαβάστε ακόμα: Το Σερσέ Λα Φαμ είναι ένα παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top