img_2178

Αν ο James Bond είχε γεννηθεί στην Ιαπωνία, έτσι θα έπινε το Martini του.

Υλικά
* 60 ml gin Tanqueray 10
* 5 ml dry sake
* 5 ml Noilly Prat dry vermouth

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά σε ένα shaker, χτυπάμε και σερβίρουμε σε ένα κλασικό martini ποτήρι, παγωμένο. Για τη γαρνιτούρα, επιλέγουμε σασίμι σολομού ψεκασμένο με λεμόνι, dry vermouth και kimchee.

asian_martini_kolaz

Ο Σπύρος Κερκύρας (δεξιά) παρουσιάζει μια περιπετειώδη, ασιατική εκδοχή του κλασικού Martini.

Tip:
Για τους φετιχιστές, το συγκεκριμένο ποτό σερβίρεται μαζί με ένα μαντηλάκι αρωματισμένο με πράσινο τσάι, χαμομήλι, κάρδαμο, κόλιανδρο και έλαια από εσπεριδοειδή: “Ταμπονάρουμε” γύρω από τη μύτη και τα χείλη μας με το μαντηλάκι (ζεστό και βρεγμένο, σα να έχει μόλις ανάψει το σήμα προσγείωσης σε υπερατλαντική πτήση!) και απολαμβάνουμε το παγωμένο κοκτέιλ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τέσσερις λογαριασμοί στο Instagram που θα σας βάλουν στον κόσμο των κοκτέιλ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top