IMK38117

 

Υλικά:

70ml London Dry Gin

15ml Dry Vermouth

Μια φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο ‒περίπου είκοσι στρoφές. Σουρώνουμε το ποτό από τον πάγο σε «παγωμένο» ποτήρι cocktail ή coupette, όπως στην φωτογραφία.

 

Tip:

1. Όσο απλό κι αν φαίνεται, λόγω της παρουσίας δύο μόνο υλικών, το Μαρτίνι θέλει μεγάλη προσοχή στην παρασκευή του. Πρώτον, είναι απαραίτητος ο καθαρής ποιότητας πάγος. Στη συνέχεια, απαιτείται τόσο ανακάτεμα όσο χρειάζεται για να παγώσει αρκετά το ποτό και για να νερώσει ελαφρά, ως το σημείο που θέλουμε – όχι περισσότερο.

2. Είναι μύθος να πιστεύουμε πως όσο περισσότερο Dry Vermouth βάλουμε, τόσο πιο ξηρό θα βγει το Μartini μας. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

IMK38121

Ο Γιάννης Κοροβέσης, ένας artisan του bartending.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top