Αυτό είναι το τέλειο Martini: Η συνταγή του Γιάννη Κοροβέση

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα ανδρικά cocktails.

 

IMK38117

 

Υλικά:

70ml London Dry Gin

15ml Dry Vermouth

Μια φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο ‒περίπου είκοσι στρoφές. Σουρώνουμε το ποτό από τον πάγο σε «παγωμένο» ποτήρι cocktail ή coupette, όπως στην φωτογραφία.

 

Tip:

1. Όσο απλό κι αν φαίνεται, λόγω της παρουσίας δύο μόνο υλικών, το Μαρτίνι θέλει μεγάλη προσοχή στην παρασκευή του. Πρώτον, είναι απαραίτητος ο καθαρής ποιότητας πάγος. Στη συνέχεια, απαιτείται τόσο ανακάτεμα όσο χρειάζεται για να παγώσει αρκετά το ποτό και για να νερώσει ελαφρά, ως το σημείο που θέλουμε – όχι περισσότερο.

2. Είναι μύθος να πιστεύουμε πως όσο περισσότερο Dry Vermouth βάλουμε, τόσο πιο ξηρό θα βγει το Μartini μας. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

IMK38121

Ο Γιάννης Κοροβέσης, ένας artisan του bartending.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro