Υλικά:
70ml London Dry Gin
15ml Dry Vermouth
Μια φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης με πάγο ‒περίπου είκοσι στρoφές. Σουρώνουμε το ποτό από τον πάγο σε «παγωμένο» ποτήρι cocktail ή coupette, όπως στην φωτογραφία.
Tip:
1. Όσο απλό κι αν φαίνεται, λόγω της παρουσίας δύο μόνο υλικών, το Μαρτίνι θέλει μεγάλη προσοχή στην παρασκευή του. Πρώτον, είναι απαραίτητος ο καθαρής ποιότητας πάγος. Στη συνέχεια, απαιτείται τόσο ανακάτεμα όσο χρειάζεται για να παγώσει αρκετά το ποτό και για να νερώσει ελαφρά, ως το σημείο που θέλουμε – όχι περισσότερο.
2. Είναι μύθος να πιστεύουμε πως όσο περισσότερο Dry Vermouth βάλουμε, τόσο πιο ξηρό θα βγει το Μartini μας. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο!