To Aviation, από τον Δημήτρη Κιάκο

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα πιο ανδρικά cocktails.

 
Aviation

Οφείλει το όνομά του στην απόχρωση του μπλε του ουρανού, που παίρνει από το λικέρ βιολέτας.

Πατέρας του Aviation είναι ο επικεφαλής bartender του ξενοδοχείου Wallick της Νέας Υόρκης, Hugo Ensslin ‒στο βιβλίο του οποίου «Recipes for Mixed Drinks» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1916 με τα γνωστά τέσσερα υλικά: το τζιν (το El-Bart συγκεκριμένα), τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το λικέρ maraschino και το λικέρ βιολέτας.

 

Kiakos

Ο Δημήτρης Κιάκος είναι ιδιοκτήτης και bartender του μπαρ The Gin Joint.

Υλικά

60 ml τζιν Beefeater
20 ml φυσικό χυμό λεμόνι
15 ml λικέρ maraschino Luxardo
10 ml λικέρ βιολέτας Bitter Truth

 

Εκτέλεση

-Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, μαζί με πάγο, και διπλωσουρώνουμε σε ποτήρι coupe.
-Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

 

Tip: Το 1930, στη δική του εκδοχή του Aviation, ο bartender του λονδρέζικου Savoy Hotel (του American Bar του συγκεκριμένα), στο περίφημο βιβλίο του «Savoy Cocktail Book» άφησε έξω από το σέικερ το (θεωρούμενο υλικό-κλειδί του Aviation) λικέρ βιολέτας, κρατώντας μόνο τα υπόλοιπα τρία υλικά, στις εξής δοσολογίες: 2/3 dry τζιν, 1/3 φρέσκο χυμό λεμονιού και δυο στάλες maraschino.

 

//The Gin Joint, Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, τηλ. 210 3218646.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro