To Aviation, από τον Δημήτρη Κιάκο

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα πιο ανδρικά cocktails.

 
Aviation

Οφείλει το όνομά του στην απόχρωση του μπλε του ουρανού, που παίρνει από το λικέρ βιολέτας.

Πατέρας του Aviation είναι ο επικεφαλής bartender του ξενοδοχείου Wallick της Νέας Υόρκης, Hugo Ensslin ‒στο βιβλίο του οποίου «Recipes for Mixed Drinks» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1916 με τα γνωστά τέσσερα υλικά: το τζιν (το El-Bart συγκεκριμένα), τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το λικέρ maraschino και το λικέρ βιολέτας.

 

Kiakos

Ο Δημήτρης Κιάκος είναι ιδιοκτήτης και bartender του μπαρ The Gin Joint.

Υλικά

60 ml τζιν Beefeater
20 ml φυσικό χυμό λεμόνι
15 ml λικέρ maraschino Luxardo
10 ml λικέρ βιολέτας Bitter Truth

 

Εκτέλεση

-Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, μαζί με πάγο, και διπλωσουρώνουμε σε ποτήρι coupe.
-Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

 

Tip: Το 1930, στη δική του εκδοχή του Aviation, ο bartender του λονδρέζικου Savoy Hotel (του American Bar του συγκεκριμένα), στο περίφημο βιβλίο του «Savoy Cocktail Book» άφησε έξω από το σέικερ το (θεωρούμενο υλικό-κλειδί του Aviation) λικέρ βιολέτας, κρατώντας μόνο τα υπόλοιπα τρία υλικά, στις εξής δοσολογίες: 2/3 dry τζιν, 1/3 φρέσκο χυμό λεμονιού και δυο στάλες maraschino.

 

//The Gin Joint, Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, τηλ. 210 3218646.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro