To Aviation, από τον Δημήτρη Κιάκο

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα πιο ανδρικά cocktails.

 
Aviation

Οφείλει το όνομά του στην απόχρωση του μπλε του ουρανού, που παίρνει από το λικέρ βιολέτας.

Πατέρας του Aviation είναι ο επικεφαλής bartender του ξενοδοχείου Wallick της Νέας Υόρκης, Hugo Ensslin ‒στο βιβλίο του οποίου «Recipes for Mixed Drinks» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1916 με τα γνωστά τέσσερα υλικά: το τζιν (το El-Bart συγκεκριμένα), τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το λικέρ maraschino και το λικέρ βιολέτας.

 

Kiakos

Ο Δημήτρης Κιάκος είναι ιδιοκτήτης και bartender του μπαρ The Gin Joint.

Υλικά

60 ml τζιν Beefeater
20 ml φυσικό χυμό λεμόνι
15 ml λικέρ maraschino Luxardo
10 ml λικέρ βιολέτας Bitter Truth

 

Εκτέλεση

-Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, μαζί με πάγο, και διπλωσουρώνουμε σε ποτήρι coupe.
-Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

 

Tip: Το 1930, στη δική του εκδοχή του Aviation, ο bartender του λονδρέζικου Savoy Hotel (του American Bar του συγκεκριμένα), στο περίφημο βιβλίο του «Savoy Cocktail Book» άφησε έξω από το σέικερ το (θεωρούμενο υλικό-κλειδί του Aviation) λικέρ βιολέτας, κρατώντας μόνο τα υπόλοιπα τρία υλικά, στις εξής δοσολογίες: 2/3 dry τζιν, 1/3 φρέσκο χυμό λεμονιού και δυο στάλες maraschino.

 

//The Gin Joint, Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, τηλ. 210 3218646.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιταλική φινέτσα, αυθεντικές γεύσεις μιας κουζίνας που αναδεικνύεται στο έπακρο, η καλύτερη πίτσα της πόλης και άνετο περιβάλλον που δεν προδιαθέτει να δοκιμάσεις όλα τα πιάτα. Το Νapolitivo κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας και αναδεικνύεται σε σημείο αιχμής στον εστιατορικό χάρτη των νοτίων προαστίων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro