0592_balthazar_20120615_

Τα επιβλητικά φωτιστικά πάνω από την μπάρα, σου τραβούν αμέσως την προσοχή.

Ο Μάιος είναι ο μήνας που -μεταξύ άλλων- ανοίγουν οι κήποι των εστιατορίων, τραπεζάκια βγαίνουν έξω, και οι μυρωδιές των φαγητών μπλέκονται με εκείνες των λουλουδιών. Αυτό θα συμβεί  απόψε σε ένα από τους πιο γνωστούς κήπους των Αμπελοκήπων. Το «Balthazar» επιστρέφει με εκπλήξεις.

BALTHAZAR_cover

Το Balthazar θα είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Κυριακής.

Πρώτη έκπληξη: Το menu φέρει ξανά την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια, που ήταν ο πρώτος σεφ στη νέα εποχή του καταστήματος όταν επαναλειτούργησε την περασμένη δεκαετία. Η φάβα με το χταπόδι και το λάδι τρούφας που είχε παρουσιάσει τότε, αντιγράφηκε από δεκάδες μαγαζιά. Φέτος θα προτείνει fusion παντρέματα όπως το flank steak με σάλτσα τσιμιτσίρι, και comfort food όπως η ελληνική εκδοχή των fish and chips.

0586_balthazar_20120615

Τα περιζήτητα τραπέζια, μπαίνοντας αριστερά, προσφέρονται για face-spotting.

Δεύτερη έκπληξη: Το shop in a shop restaurant. Ο Μανώλης Κονιωτάκης με την ομάδα του θα αναλάβουν το πρωτοποριακό αυτό concept και θα σερβίρουν sushi σε ένα μίνι Freud Oriental εντός του «Balthazar».

Ο Μανώλης Κονιωτάκης με την ομάδα του θα αναλάβουν το πρωτοποριακό concept του shop in a shop restaurant και θα σερβίρουν sushi στο Freud Oriental του «Balthazar».

Τρίτη έκπληξη: Τα cocktail θα επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, που πρόσφατα βραβεύτηκε στα 101 καλύτερα κοκτέιλ του κόσμου με το “Supernature” (ρούμι, καρύδα, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι, bitters και μαύρο αλάτι).

Τέταρτη και τελευταία έκπληξη: Ο ανατρεπτικός chef patissier Διονύσης Αλέρτας, ο μόνος σταρ της κουζίνας με περισσότερα τατουάζ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, υπογράφει τη λίστα με τα επιδόρπια.

 

//«Balthazar», Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106412300-309.

 

Διαβάστε ακόμα: Umami Tales – Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της 5ης γεύσης στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top