Don’t worry, φάε μπέργκερ

Το "Be Happy" στο εξωτικό σταυροδρόμι της Θηβών με την Ιερά Οδό, είναι ένα ακόμα φρέσκο μαγαζί που σερβίρει burgers: Χορταστικά και... χαρούμενα, αλλά επιδέχονται βελτίωση.

 

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που επισκέφτηκα ένα μπεργκεράδικο και το μοιράστηκα μαζί σας. Είπα να κάνω ένα διάλειμμα μπας κι αγιάσω, αλλά πού τέτοια τύχη! Ειδικά όταν έχεις φίλους που σε τραβολογάνε (τραβάτε με κι ας κλαίω), στα καινούρια “που πήρε το μάτι τους”. Κάπως έτσι, ένα από αυτά τα βράδια που είχα πει πως θα μείνω σπίτι να απολαύσω το μπαλκόνι μου διαβάζοντας, χτυπάει το τηλέφωνο και με ξεσηκώνουν. Γιατί όταν πρόκειται για burger δύσκολα μπορώ να αρνηθώ.

7-1190

Η νέα happy γωνία του Αιγάλεω.

Τα τραπεζάκια στο ωραίο ξέφωτο στη διασταύρωση Θηβών με Ιερά Οδό ήταν σχεδόν όλα πιασμένα. Το «Be Happy», αν και μετράει μόνο 2 μήνες ζωής, έχει αποκτήσει κοινό. Το εσωτερικό του, με βιομηχανικό ντεκόρ στις αποχρώσεις του γκρι, φαινόταν ήρεμο, αφού η ζέστη σε ωθούσε να κάτσεις έξω. Μοναδική παραφωνία σε αυτήν την ηρεμία, ο πανικός στην ανοιχτή κουζίνα. Οι παραγγελίες πολλές και τα παιδιά με τα μαύρα δεν προλάβαιναν να τις ετοιμάζουν.

3-1190

Το “Philly Project” με τραγανό μπέικον, μανιτάρια σοτέ (πολύ νόστιμα), onion rings και τυρί Philadelphia.

Επιλέξαμε ένα γωνιακό τραπέζι και εγώ την πιο στρατηγική θέση, ώστε να μπορώ να εποπτεύω την κίνηση. Η πρώτη έκπληξη ήταν τα σουπλά: Τα στόλιζαν αποφθέγματα γνωστών προσωπικοτήτων που όλα είχαν ένα κοινό: την λέξη «happy». Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετή ώρα για να τα μελετήσουμε μέχρις ότου έρθουν τα burgers. Δεύτερη έκπληξη: οι τραγανές τηγανητές πατάτες που ήρθαν σε μικρά καλάθια για φριτέζα.

Το μπιφτέκι τους δεν είχε ίχνος μπαχαρικών, πράγμα που με χαροποίησε, όμως το είχαν ψήσει παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε. Η ελληνική νοοτροπία βλέπεις, που θέλει τους περισσότερος να το προτιμούν καλοψημένο κι έτσι να χάνονται οι ωραίοι χυμοί του κρέατος.
2-1190

Τα λαχταριστά burger του Be Happy έρχονται συνοδεία τραγανών λαχταριστών πατατακίων που σερβίρονται σε μικρά καλαθάκια για φριτέζα.

Στα burgers τώρα: το μπιφτέκι τους δεν είχε ίχνος μπαχαρικών, πράγμα που με χαροποίησε, όμως το είχαν ψήσει παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε. Η ελληνική νοοτροπία βλέπεις, που θέλει τους περισσότερος να το προτιμούν καλοψημένο κι έτσι να χάνονται οι ωραίοι χυμοί του κρέατος (φάουλ!).

4-1190

Το “100% Greek” σε αφράτο καρβελάκι με φέτα, ελιές, κρεμμύδι, υπέροχο πέστο ντομάτας που έβγαζε όλα τα αρώματα της Ελλάδας.

Το «Philly project», με τραγανό μπέικον, μανιτάρια σοτέ (πολύ νόστιμα), onion rings και τυρί Philadelphia είχε ελάχιστη δόση τυριού (δεύτερο φάουλ).Το «100% Greek» σε αφράτο καρβελάκι, με φέτα, ελιές, κρεμμύδι και υπέροχο πέστο ντομάτας, έβγαζε όλα τα αρώματα της Ελλάδας. Το «Pizza burger» από την άλλη (και αυτό σε αφράτο καρβελάκι), με την πράσινη πιπεριά, τα σοτέ ψιλοκομμένα μανιτάρια, το μπέικον, το τυρί Gouda και τη μυρωδάτη σάλτσα τομάτας, σου έδινε την αίσθηση ότι όντως τρως πίτσα. Τέλος, το συνονόματο του μαγαζιού «Be Happy», με την ομώνυμη σάλτσα, το διπλό τυρί Cheddar που ξεχείλιζε, το τραγανό μπέικον, τη δροσερή ντομάτα και το μπριός ψωμάκι του ήταν αξιέπαινο.

Οι τιμές αρκετά λογικές, αφού για τα τέσσερα burgers που δοκιμάσαμε πληρώσαμε γύρω στα €30 χωρίς να φύγουμε πεινασμένοι, μιας και οι μερίδες του είναι χορταστικές.

5-1190

Οι «άνδρες με τα μαύρα» εν δράσει.

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του «Be Happy» κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, η οποία ωστόσο επιδέχεται βελτίωσης. Στο κάτω-κάτω, είναι αρχή ακόμα και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρουν τα πατήματα τους. Θα ξαναπάω, αλλά την επόμενη φορά θα ζητήσω το μπιφτέκι μου να είναι μέτρια ψημένο.

6-1190

“Be Happy burger” με την ομώνυμη σάλτσα, το διπλό τυρί Cheddar που ξεχείλιζε, το τραγανό μπέικον και τη δροσερή τομάτα πάνω σε μπριός ψωμάκι.

Tip:
Ακριβώς δίπλα θα βρεις το bar του, το οποίο σερβίρει cocktails και ποτά. Ζήτα να μάθεις τις προσφορές που κατά καιρούς έχει.

//«Be Happy», Θηβών & Ιερά Οδός, Αιγάλεω, τηλ. 210 5310095.

Διαβάστε ακόμα: Καλοκαίρι στο τίμιο ταϊλανδέζικο Tamarind.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro