Πρώτη ματιά στο “Bohème – Bourgeois”: Το Κουκάκι έχει ξεφύγει!

Ένα ακόμα wine bar (που μοιάζει περισσότερο με bar) μόλις άνοιξε. Και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα "περιοχή ΦΙΞ".

 
DSC_0024s

Η κάβα του BOBO περιλαμβάνει κυρίως Ελληνικές ετικέτες και ορισμένες δυσεύρετες ποικιλίες.

Δεν ξέρουμε αν το Κουκάκι θα γίνει τα νέα Πετράλωνα (μάλιστα ελπίζουμε τα νέα Πετράλωνα να ξαναγίνουν κάποτε τα παλιά Πετράλωνα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Ξέρουμε όμως πως, όταν εγκαινιαστεί (επιτέλους) το ΕΜΣΤ, θα μπορούμε να πίνουμε το κρασί μας στο BOBO, χαζεύοντας το ολόφωτο ΦΙΞ μέσα από την τζαμαρία να πλέει σαν υπερωκεάνειο στη νύχτα.

samos mojito με βάση το σαμος vin doux

Samos Mojito με βάση το γλυκό Σαμιώτικο κρασί.

Περιοχής ΦΙΞ (όπως λέμε “περιοχή Χίλτον”) θα το χαρακτηρίζαμε λοιπόν το πανέμορφο, νέο αυτό wine bar που βλέπετε εδώ σε πρώτη προβολή, φωτογραφημένο από τη Δήμητρα Σπυροπούλου. Και είναι μια περιοχή που πολύ μας αρέσει διότι συνδυάζει τη μικρή κλίμακα της γειτονιάς στο πλάι του Φιλοπάππου, με τη μεγάλη κλίμακα της Συγγρού και των βιομηχανικών κτιρίων.

DSC_0163s

Η πρόσοψη του νέου στεκιού, με σήμα τον Ρινόκερο.

“Ακόμα ένα wine bar;” ίσως παρατηρήσει κάποιος σνομπ, ο οποίος θέλει να προηγείται πάντα της καμπύλης του λαϊφστάιλ και να αναζητά ήδη την επόμενη τάση, ξέρω γω, στα αφγανικά τεϊοποτεία. Βεβαίως, κι άλλο wine bar θα απαντούσαμε εμείς και θα προσθέταμε: Μακάρι να γίνουν περισσότερα τα μαγαζιά που θα εκπαιδεύσουν το κοινό στα μυστικά του κρασιού. Βλέπετε, είναι πεποίθησή μας πως η αγορά των wine bars (εν αντιθέσει με αυτή των κοκτεϊλάδικων) δεν μπορεί εύκολα να κορεστεί, αφού όσο εκπαιδεύεται το κοινό στο να εκτιμά ένα προϊόν με κουλτούρα, όπως ο οίνος, τόσο θα δημιουργείται μεγαλύτερη ζήτηση. Το κρασί δεν είναι τάση, είναι πολιτισμός.

DSC_0044s

Τα “αιχμηρά” ντεκό τραπέζια με τα διαφορετικά, σκαληνά σχήματα μαρμάρων είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση.

Το BOBO προσεγγίζει έξυπνα την αγορά αυτή, σκαλίζοντας ένα δικό του niche, όπου το “wine bar” είναι εξίσου κρασάδικο όσο και μπαρ – τουλάχιστον στην ατμόσφαιρα (τα 3 κοκτέιλ του είναι και αυτά οινικά κοκτέιλ). Δεν μοιάζει δηλαδή με καφέ – εστιατόριο ούτε με κάβα – salumeria όπως άλλα νέα μαγαζιά του είδους. Μοιάζει με μπαρ, με ψηλά τραπέζια και σκαμπό, με μακρόστενη μπάρα, με μουσικές και με αιχμηρή, σχεδόν βιομηχανική 70s αρ ντεκό διακόσμηση. Είναι από τα στέκια που δίνεις ραντεβού για το πρώτο ποτό, μόνο που αντί για τζιν τόνικ, θα πιείς μια Μαλαγουζιά.

Πλατό αλλαντικών και τυριών.

Το πλατό αλλαντικών και τυριών.

Το φαγητό είναι προσχηματικό: τυριά αλλαντικά και τάρτες, τα οποία συνοδεύουν τα -κυρίως ελληνικά- κρασιά. Ξεχάσαμε, όμως, να σχολιάσουμε το όνομα “BOBO”, το οποίο αποτελεί συγκοπή του πλήρους “Bohème – Bourgeois”. Βourgeois-bohème λένε στη Γαλλία τον αστό που έχει αριστερό στυλάκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες μαζί με οικονομική άνεση.

Είναι ο δικός μας “αριστερός με δεξιά τσέπη” αρχιτέκτονας που οδηγεί Mini Cooper, κάνει διακοπές στην Αντίπαρο και έχει screen saver στον iMac του τον Τσε Γκεβάρα. Τώρα, γιατί το μαγαζί λέγεται “Bohème – Bourgeois” και όχι “bourgeois-bohème” θα σας γελάσουμε. Ίσως ήθελαν να τονίσουν το μποέμικο στοιχείο, χωρίς να απαρνούνται τις αστικές τους καταβολές. Ίσως έκανε λάθος αυτός που έφτιαξε την ταμπέλα και το κράτησαν για γούρι. Τελοσπάντων, δικό τους είναι το μαγαζί, όπως θέλουν θα το πουν!

DSC_0146s-double

Ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τσονίδης ( space-a.gr) υπογράφει το χώρο.

DSC_1064e

Η ομάδα των ιδιοκτητών, απο αριστερά: Παναγιώτης Χωραϊτης, Βασίλης Δήμος, Θεοδώσης Τοπαλίδης, Χρήστος Ναλμπάντης.

DSC_0177s

Το μαγαζί θυμίζει περισσότερο μπαρ, παρά οινικό στέκι.

DSC_0109s

Τα πανέμορφα φωτιστικά έχει σχεδιάσει για το χώρο ο Αλέξανδρος Τσονίδης.

DSC_1020e

Τάρτα ημέρας με αλεύρι Ζέας, συνοδεία ταμπουλέ.

DSC_0030s

Τα τραπέζια, οι καρέκλες και τα φωτιστικά είναι όλα custom made από σχέδια του αρχιτέκτονα.

DSC_0982e

Λαλάγγια Καλαμάτας με γραβιέρα Κρήτης.

DSC_0013s

Τα φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια απαλύνουν την αυστηρότητα της δακόσμησης.

spritz cocktail

Το Spritz cocktail έχει γίνει της μόδας στην Αθήνα και είναι ιδανικό για απεριτίφ.

DSC_0129s

Τα tips της ημέρας κοινοποιούνται στον μαυροπίνακα πίσω από το μπαρ.

DSC_0973e

Όλα τα τυριά και τα αλλαντικά είναι Ελληνικής προέλευσης.

 

//”ΒοΒο” (Bohème – Bourgeois), Wine Bar, Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ. 210 924 4244.

 

Διαβάστε ακόμα: Baba Ghanoush, για εξαιρετικά φαλάφελ στο Παγκράτι

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro