Τα στεκια των διακοπων

Μιαμ μιαμ στο «BON BON»!

Ένα παγωτατζίδικο - κρεπερί που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο Marais στο Παρίσι, μόλις άνοιξε στα Κύθηρα.

 

Το Bon Bon είναι το νέο στέκι στη χώρα των Κυθήρων με Παριζιάνικες περγαμηνές.

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες και αμέσως έγινε το ραντεβού των σοφιστικέ Γάλλων και Ιταλών που έχουν σπίτια στο νησί αλλά και στάση των περαστικών που βολτάρουν στη χώρα.

Ο Κρίτων Πουλής, πρώην συνεργάτης του κορυφαίου Γάλλου ζαχαροπλάστη Pierre Hermé και συνδημιουργός του deli-μπακάλικου Kilikio στο Παρίσι, άνοιξε μια κρεπερί – τζελατερία δύο σκάλες παραπάνω απο τα συνηθισμένα: Σε ένα πανέμορφο μαγαζί που -με τις συστάσεις του Andro- υπέγραψε ο Στάμος Χονδροδήμος του Interior Design Laboratorium, φτιάχνονται εξαιρετικά παγωτά και αυθεντικές κρέπες. Είναι ίσως το μόνο σημείο στην Ελλάδα που προσφέρει τις αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, τις «galettes» που αποκτούν το γκριζο-καφετί χρώμα τους απο το ωφέλιμο αλεύρι του φαγόπυρου.

Ο Κρίτων Πουλής, πρώην συνεργάτης του κορυφαίου Γάλλου ζαχαροπλάστη Pierre Hermé και συνδημιουργός του deli-μπακάλικου Kilikio στο Παρίσι.

Οι κρέπες παραγεμίζονται με αυθεντικό ζαμπόν, γραβιέρα Νάξου, αντζούγια, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβγό, κάππαρη και διάφορα άλλα καλούδια που τις καθιστούν πλήρες γεύμα. Ειρήσθω εν παρόδω, το Bon Bon έχει και μερικά αξιόλογα κρασιά για να συνοδέψετε την κρέπα σας η απλώς να πιείτε ένα ποτήρι στα μικροσκοπικά τραπεζάκια ή στα αναπαυτικά μαξιλάρια που βγάζει στο δρόμο.

Σε ένα πανέμορφο μαγαζί φτιάχνονται εξαιρετικά παγωτά και αυθεντικές κρέπες.

Και περνάμε στα εξαιρετικά παγωτά: Το κουκλίστικο μαγαζί προτείνει μια ντουζίνα γεύσεις, από αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης, αυθεντικό παγωτό καφέ με εσπρέσο TAF και καραμπινάτη σκούρα σοκολάτα (δείγμα της υψηλής τεχνικής του Πουλή) μέχρι Γαλλικές αναφορές σε βιολέτα, ή κασίς και γευσεις προς τιμή του νησιού όπως τα φύλλα συκιάς.

Τα παγωτά με γεύσεις όπως μάνγκο, βιολέτα με λευκή σοκολάτα ή αυθεντικό φυστίκι φτίαχνονται καθημερινά στο ατελιέ μέσα στο μαγαζί.

Επισκεφτείτε το αργά το πρωί για ένα διαφορετικό brunch στο μοναδικό τραπέζι που θα βρείτε εντός καταστήματος ή το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα για ένα χωνάκι στο δρόμο, μετά το φαγητό και πριν τα ποτά στα μπαρ ή την μπάλα με τα παιδιά στην πλατεία.

//Bon Bon, Χώρα, Κύθηρα, τηλ.: 2736 031418
bonbonfaitmaison.com

 

Διαβάστε ακόμα: 10+1 στέκια για να βρεις το καλύτερο φαγητό στις Ράχες Ικαρίας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro