Τα στεκια των διακοπων

Μιαμ μιαμ στο «BON BON»!

Ένα παγωτατζίδικο - κρεπερί που θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο Marais στο Παρίσι, μόλις άνοιξε στα Κύθηρα.

 

Το Bon Bon είναι το νέο στέκι στη χώρα των Κυθήρων με Παριζιάνικες περγαμηνές.

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες και αμέσως έγινε το ραντεβού των σοφιστικέ Γάλλων και Ιταλών που έχουν σπίτια στο νησί αλλά και στάση των περαστικών που βολτάρουν στη χώρα.

Ο Κρίτων Πουλής, πρώην συνεργάτης του κορυφαίου Γάλλου ζαχαροπλάστη Pierre Hermé και συνδημιουργός του deli-μπακάλικου Kilikio στο Παρίσι, άνοιξε μια κρεπερί – τζελατερία δύο σκάλες παραπάνω απο τα συνηθισμένα: Σε ένα πανέμορφο μαγαζί που -με τις συστάσεις του Andro- υπέγραψε ο Στάμος Χονδροδήμος του Interior Design Laboratorium, φτιάχνονται εξαιρετικά παγωτά και αυθεντικές κρέπες. Είναι ίσως το μόνο σημείο στην Ελλάδα που προσφέρει τις αυθεντικές αλμυρές κρέπες της Βρετάνης, τις «galettes» που αποκτούν το γκριζο-καφετί χρώμα τους απο το ωφέλιμο αλεύρι του φαγόπυρου.

Ο Κρίτων Πουλής, πρώην συνεργάτης του κορυφαίου Γάλλου ζαχαροπλάστη Pierre Hermé και συνδημιουργός του deli-μπακάλικου Kilikio στο Παρίσι.

Οι κρέπες παραγεμίζονται με αυθεντικό ζαμπόν, γραβιέρα Νάξου, αντζούγια, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβγό, κάππαρη και διάφορα άλλα καλούδια που τις καθιστούν πλήρες γεύμα. Ειρήσθω εν παρόδω, το Bon Bon έχει και μερικά αξιόλογα κρασιά για να συνοδέψετε την κρέπα σας η απλώς να πιείτε ένα ποτήρι στα μικροσκοπικά τραπεζάκια ή στα αναπαυτικά μαξιλάρια που βγάζει στο δρόμο.

Σε ένα πανέμορφο μαγαζί φτιάχνονται εξαιρετικά παγωτά και αυθεντικές κρέπες.

Και περνάμε στα εξαιρετικά παγωτά: Το κουκλίστικο μαγαζί προτείνει μια ντουζίνα γεύσεις, από αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης, αυθεντικό παγωτό καφέ με εσπρέσο TAF και καραμπινάτη σκούρα σοκολάτα (δείγμα της υψηλής τεχνικής του Πουλή) μέχρι Γαλλικές αναφορές σε βιολέτα, ή κασίς και γευσεις προς τιμή του νησιού όπως τα φύλλα συκιάς.

Τα παγωτά με γεύσεις όπως μάνγκο, βιολέτα με λευκή σοκολάτα ή αυθεντικό φυστίκι φτίαχνονται καθημερινά στο ατελιέ μέσα στο μαγαζί.

Επισκεφτείτε το αργά το πρωί για ένα διαφορετικό brunch στο μοναδικό τραπέζι που θα βρείτε εντός καταστήματος ή το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα για ένα χωνάκι στο δρόμο, μετά το φαγητό και πριν τα ποτά στα μπαρ ή την μπάλα με τα παιδιά στην πλατεία.

//Bon Bon, Χώρα, Κύθηρα, τηλ.: 2736 031418
bonbonfaitmaison.com

 

Διαβάστε ακόμα: 10+1 στέκια για να βρεις το καλύτερο φαγητό στις Ράχες Ικαρίας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro