Το “Κυριακάτικο Δεκατιανό” του Monsieur Barbu: Μύρισε brunch στο Κουκάκι

Καλως ήρθες "πρόγευμα": Με quiches, pancakes και γλυκά από την Ιωάννα -Pasta Flora- Χαλμούκη.

 
1br

Μιλάμε για μοντέρνα και λαχταριστή εκδοχή του σχολικού “δεκατιανού”.

Kαινούργια συνήθεια η νεόκοπη τελετουργία του brunch. Στα ελληνικά, θα ήταν «πρόγευμα», μια σύντμηση των λέξεων πρωϊνό και γεύμα. Με άλλα λόγια, μια ελαφριάς μορφής αναχαίτιση της γνώριμης αίσθησης ξαφνικής πείνας που μας «επιτίθεται» ύπουλα εκείνες τις μετα-πρωϊνές ώρες, όταν είμαστε φουλ μέσα στη δουλειά, στο δρόμο, στη σχολή ή σε μια συνάντηση. Ποιος δεν έχει κουβαλήσει στα παιδικά του χρόνια το μικρό τσαντάκι με το σάντουϊτς ή το φρούτο που έφτιαχνε επιμελώς η μαμά για το σχολείο; Το πάλαι ποτέ δεκατιανό!

_N3O4871

Tο brunch απέκτησε επισήμως το δικό του χώρο στο «Monsieur.Barbu», αλλά και τη δική του jour fixe: κάθε Κυριακή.

Σήμερα, το brunch απέκτησε και τυπικά το δικό του χώρο στο «Monsieur Barbu», αλλά και τη δική του jour fixe: κάθε Κυριακή, με πρεμιέρα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Για όσους δεν το ξέρουν, το Monsieur Barbu είναι ένα φιλόξενο μπαρ- εστιατόριο στο Κουκάκι, ένα στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, φιλικό σέρβις και χαρούμενα πρόσωπα.

Η ιδέα για την καθιέρωση ενός κυριακάτικου brunch ήταν μια κίνηση «ρουά ματ» στο καθιερωμένο «πάμε για έναν καφέ;» Και ποια καλύτερη μέρα από την Κυριακή;

Στο easy going μενού του ΜΒ (burgers, τορτίγιες, σαλάτες, μακαρονάδες), απλώς προστέθηκαν ομελέτες, quiches Lorraine, διάφορες πίτες και άλλα ελαφριά πιάτα. Το γλυκό κομμάτι του brunch ανατέθηκε στα έμπειρα χέρια της Ιωάννας Χαλμούκη, επί το… διαδικτυακότερον Κυρίας «Pasta Flora».

Camera 360

Στο easy going μενού του ΜΒ προστέθηκαν Quiches Lorraine και πίτες.

Προσεγμένα, με σπιτική διάθεση, φαντασία και vintage αισθητική, πρωταγωνιστούν ή συμπληρώνουν ένα brunch που σέβεται τον εαυτό του. Έτσι στο μενού παρελαύνουν cupcakes, scones, brownies, croissants και άλλα πολλά προς τέρψιν και συμμόρφωσιν όλων των απενοχοποιημένων εραστών της ζαχαροπλαστικής. Ποτά, κοκτέιλς ή ροφήματα ήταν και είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Εφόσον κάποιος ορέγεται brunch, μπορεί να το απολαύσει και εκτός ωραρίου.

Εφόσον κάποιος ορέγεται brunch, μπορεί να το απολαύσει και εκτός ωραρίου.

Η δε ώρα προσέλευσης δεν λήγει το μεσημέρι. Εφόσον κάποιος ορέγεται brunch, μπορεί να το απολαύσει και εκτός ωραρίου. «Πάντα την Κυριακή» λοιπόν στο Monsieur Barbu, προσβλέποντας και στην επόμενη τάση που μπορεί να είναι, γιατί όχι, ένα…lupper!

//«Monsieur Barbu», οδός Φαλήρου 59, Κουκάκι. Τηλ. 210 9247555.

 

Διαβάστε ακόμα: «Buba», ο διάδοχος του «BarGuruBar».

Στο μενού παρελαύνουν cupcakes, scones, brownies, croissants και άλλα πολλά της κόλασης.

Στο μενού παρελαύνουν cupcakes, scones, brownies, croissants και άλλα πολλά της κόλασης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro