Πρώτη ματιά στο σοφιστικέ «Buba»

5 χρόνια μετά το άδοξο κλείσιμο του μυθικού Bar Guru Bar, ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και η παρέα του επιστρέφουν.

 
1921013_748786058522431_2114444278499363821_o

Ένα πανέμορφο σπίτι με αέρα αθηναϊκού Mullholland Drive.

Το Bar Guru Bar ήταν το καλύτερο μπαρ της «Ολυμπιακής» Αθήνας. Σύστησε στους Αθηναίους την ταϋλανδέζικη κουζίνα 10 χρόνια προτού γίνει μόδα (Tamarind, Andaman, Blue Bamboo σήμερα). Πρόσφερε εκλεκτά κοκτέιλ 10 χρόνια προτού γίνει μόδα το mixology (παντού σήμερα). Και έδινε την αίσθηση cozy ιδιωτικής λέσχης δέκα χρόνια προτού ανοίξει το Salon de Bricolage. Κι ας μην είχε καν πόρτα. Δεν τη χρειάζονταν, αφού οι «μυστήριοι» ήταν ευπρόσδεκτοι και οι μπανάλ δεν γούσταραν το εστέτ αυτό στέκι, έτσι κι αλλιώς.

10533264_748786078522429_8573867005098865546_o

Η “no nonsense” μπάρα.

Όταν το κέντρο της πόλης και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Θεάτρου έγιναν, από έθνικ, γκέτο και στο πεζοδρόμιο έξω από το Guru βάραγαν ενέσεις, το μαγαζί έκλεισε. Ο δημιουργός του (με την αδελφή του, Βανέσσα) Κωνσταντίνος Ζουγανέλης αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στο συγκρότημά του, τους καλτ Burger Project (προτού γίνουν μόδα και τα burgers, να τα λέμε αυτά). Έτσι μια φουρνιά Αθηναίων μπαρόβιων ανάμεσα στο Rock and Roll και στο Six Dogs έμεινε «ορφανή».

10669129_748786065189097_1971732376134219413_o

Επαναπροσδιορίζοντας το κλισέ “open kitchen”.

Μετά από 5 χρόνια απουσίας, o Ζουγανέλης επιστρέφει με ένα καινούργιο μπαρ – εστιατόριο, αυτήν τη φορά στο κέντρο της Κηφισιάς, σε ένα πανέμορφο κτίριο που συνδυάζει το νεοκλασικό στοιχείο με κάτι από το ισπανικό revivalist στυλ του Λος Άντζελες. Διευθυντής του καταστήματος είναι βεβαίως ο Διονύσης Παξινός, eminence grise και του Guru.

To εστιατόριο στον ημιόροφο

To εστιατόριο στον ημιόροφο

To BUBA, με σήμα το μουστάκι, μοιάζει να απευθύνεται στους «αστούς» χίπστερ των ΒΠ που, μετά τις σπουδές τους στην Αμερική και την ματαίωση της μνημονιακής Ελλάδας, έκαναν παιδιά, άφησαν τον Άγιο Σώστη της Μυκόνου και άραξαν στον Άγιο Σώστη της Αντιπάρου.

10697137_748788035188900_7620476558829430882_o

Ένα μικρό Shangri La στο αστικό σαλονάκι.

Το νέο στέκι διαθέτει σοβαρή μπάρα, αλλά και φαγητό με ελληνικές πρώτες ύλες και κοσμοπολίτικες συνταγές. Επ’ αυτού, θα επανέλθουμε. Κοσμοπολίτικη είναι και η μουσική, από αφρικάνικη τζαζ μέχρι γαλλική πόπ. Η μουσική, άλλωστε, ήταν πάντα το δυνατό σημείο του Ζουγανέλη και της ομάδας του.

BUBA: Παπαδιαμάντη 4 Κηφισιά, 14562. Τηλέφωνο κρατήσεων 6980457387.

 

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ελληνικό Black Angus και μάλιστα σιτεμένο 54 ημερών!

D4C_9153

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο bartender του Τhe Clumsies ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ελληνικού τελικού του World Class και ήδη ετοιμάζεται για τη Γλασκώβη, όπου τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός της διοργάνωσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro