Ζουμερό pit stop

Μπεργκερομανία στην Αθήνα: Ο Γιώργος Παπακώστας ανοίγει δεύτερο Burger Joint, στο Ψυχικό.

 

_MG_8848

Δεν μας πειράζει καθόλου που έγιναν της μόδας οι λεπτές ιταλικές πίτσες, το παγωμένο γιαούρτι, τα πολύχρωμα cupcakes και τα designer σουβλάκια. Απλώς η αγαπημένη μας νέα τάση είναι αυτή που απαιτεί αυθεντικά burgers: Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στη Αθήνα έβρισκες μόνο κάτι βαμβακερά μπέργκερ με γκρίζο μπιφτέκι. Όχι πια. Τώρα δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε… γευσιγνωσία στα νέα στέκια που ξεπετάγονται κάθε μήνα. Μέχρι στιγμής, προηγείται στο σκορ το «The Burger Joint» που μόλις άνοιξε δεύτερο κατάστημα στο Ψυχικό. Είναι σωστή «Αμερικανιά», με καλαθάκια που ξεχειλίζουν λεπτές τραγανές πατάτες, τεράστια cookies με διάμετρο δίσκου βινυλίου και την αδυναμία μας, πιπεριές jalapenos γεμιστές με λιωμένο τυρί και πανέ. Πολύ πανέ όμως. Ξεχάσαμε κάτι; Κάτι ζουμερό. Που έχει βαθιά κρεάτινη γεύση. Τα αγαπημένα μας; Hangover, Umami, και F Spicy. Με αυτή τη σειρά.

//«The Burger Joint», Φοίβης 17, Γλυφάδα, 210-8940260 και Σολομού Διονυσίου 4, Ψυχικό, 210-6712222

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro