Top 5 Top 5 ελληνικά χαρμάνια Cabernet Sauvignon-Merlot για το γιορτινό τραπέζι

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

 

Το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot δίνει πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, ηδονική υφή και γευστική πυκνότητα.

Βαθύχρωμο, πλούσιο, πολύπλοκο… Όταν ένα Cabernet Sauvignon είναι καλό, τότε όντως αξίζει τον τίτλο του βασιλιά των σταφυλιών!

Το Cabernet Sauvignon, ωστόσο, το συναντάμε –σχεδόν κατά κανόνα στο Bordeaux, αλλά και σε πολλές άλλες αμπελουργικές περιοχές του πλανήτη– σε χαρμάνι μαζί με το Merlot. Κι αυτό γιατί ο «βασιλιάς των σταφυλιών» είναι όψιμη ποικιλία, με συνέπεια όταν η χρονιά είναι δύσκολη και δεν ωριμάσει σωστά, να εμφανίζεται λεπτό, σκληρό και πράσινο. Χρειάζεται λοιπόν την ασφάλεια μιας-δυο εβδομάδων πρωιμότητας άλλων σταφυλιών. Το Merlot, προσφέροντας χρωματική ένταση, γλυκό φρούτο, όγκο και στρογγύλεμα της γεύσης είναι ο ιδανικός σύντροφος.

Έτσι, από το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot γεννιούνται πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, Τα ώριμα φρούτα του Merlot τυλίγονται με τον μανδύα του δέρματος, της τρούφας και της πράσινης πιπεριάς του Cabernet, δίνοντας κρασιά με γευστική πυκνότητα και ηδονική υφή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Πολύπλοκο και σαρκώδες, με μεταξένια αίσθηση στο στόμα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro