Top 5 Top 5 ελληνικά χαρμάνια Cabernet Sauvignon-Merlot για το γιορτινό τραπέζι

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

 

Το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot δίνει πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, ηδονική υφή και γευστική πυκνότητα.

Βαθύχρωμο, πλούσιο, πολύπλοκο… Όταν ένα Cabernet Sauvignon είναι καλό, τότε όντως αξίζει τον τίτλο του βασιλιά των σταφυλιών!

Το Cabernet Sauvignon, ωστόσο, το συναντάμε –σχεδόν κατά κανόνα στο Bordeaux, αλλά και σε πολλές άλλες αμπελουργικές περιοχές του πλανήτη– σε χαρμάνι μαζί με το Merlot. Κι αυτό γιατί ο «βασιλιάς των σταφυλιών» είναι όψιμη ποικιλία, με συνέπεια όταν η χρονιά είναι δύσκολη και δεν ωριμάσει σωστά, να εμφανίζεται λεπτό, σκληρό και πράσινο. Χρειάζεται λοιπόν την ασφάλεια μιας-δυο εβδομάδων πρωιμότητας άλλων σταφυλιών. Το Merlot, προσφέροντας χρωματική ένταση, γλυκό φρούτο, όγκο και στρογγύλεμα της γεύσης είναι ο ιδανικός σύντροφος.

Έτσι, από το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot γεννιούνται πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, Τα ώριμα φρούτα του Merlot τυλίγονται με τον μανδύα του δέρματος, της τρούφας και της πράσινης πιπεριάς του Cabernet, δίνοντας κρασιά με γευστική πυκνότητα και ηδονική υφή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Πολύπλοκο και σαρκώδες, με μεταξένια αίσθηση στο στόμα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Που να πας κάπου γρήγορα αλλά όχι με την ψυχή στο στόμα, να φας ωραία αλλά να μην σκάσεις και να απολαύσεις αυτό το πολύτιμο break από το γραφείο; Πέντε μαγαζιά ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Κουκάκι στην Αιόλου και από το Σύνταγμα στα Εξάρχεια, είναι ανεκτίμητο εκεί που περπατάς να κάνεις στάση για κάτι λαχταριστό «στα όρθια». Νέα Υόρκη γίναμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Άλλα new age, άλλα πιο old fashioned, είπαμε να διαλέξουμε πέντε παγωτατζίδικα στην πόλη, και προτού το καλοκαίρι τρυπώσει για τα καλά από τα ρουθούνια, τρύπωσε σε μορφή παγωτού από το στόμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για 13η χρονιά το Sani Resort ετοιμάζεται να υποδεχθεί 8 chef -βραβευμένους με αστέρια Michelin- που θα μας ταξιδέψουν σε πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro