Top 5 Top 5 ελληνικά χαρμάνια Cabernet Sauvignon-Merlot για το γιορτινό τραπέζι

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

 

Το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot δίνει πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, ηδονική υφή και γευστική πυκνότητα.

Βαθύχρωμο, πλούσιο, πολύπλοκο… Όταν ένα Cabernet Sauvignon είναι καλό, τότε όντως αξίζει τον τίτλο του βασιλιά των σταφυλιών!

Το Cabernet Sauvignon, ωστόσο, το συναντάμε –σχεδόν κατά κανόνα στο Bordeaux, αλλά και σε πολλές άλλες αμπελουργικές περιοχές του πλανήτη– σε χαρμάνι μαζί με το Merlot. Κι αυτό γιατί ο «βασιλιάς των σταφυλιών» είναι όψιμη ποικιλία, με συνέπεια όταν η χρονιά είναι δύσκολη και δεν ωριμάσει σωστά, να εμφανίζεται λεπτό, σκληρό και πράσινο. Χρειάζεται λοιπόν την ασφάλεια μιας-δυο εβδομάδων πρωιμότητας άλλων σταφυλιών. Το Merlot, προσφέροντας χρωματική ένταση, γλυκό φρούτο, όγκο και στρογγύλεμα της γεύσης είναι ο ιδανικός σύντροφος.

Έτσι, από το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot γεννιούνται πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, Τα ώριμα φρούτα του Merlot τυλίγονται με τον μανδύα του δέρματος, της τρούφας και της πράσινης πιπεριάς του Cabernet, δίνοντας κρασιά με γευστική πυκνότητα και ηδονική υφή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Πολύπλοκο και σαρκώδες, με μεταξένια αίσθηση στο στόμα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro