fvto Άλκης Καλούδης-1190

«Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη». Φωτό: Άλκης Καλούδης

Υλικά για 8 μερίδες
(Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά)

Για τη βάση

300 γρ. τρίμμα από μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. τριμμένο καρύδι.

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
150 γρ. γάλα
400 γρ. βερίκοκα κομπόστα πολύ καλά στραγγισμένα.

Εκτέλεση για τη βάση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το τριμμένο μπισκότο και καρύδι. Το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4-5 εκ., πιέζοντας προς τα κάτω.

Εκτέλεση για τη γέμιση

Ανακατεύουμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω από την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για μια ώρα τουλάχιστον. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.

Tip

Εύλογη η ερώτηση: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και νωπά -φρέσκα, δηλαδή- βερίκοκα στη συνταγή; Όχι, είναι η προφανής απάντηση. Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε γλυκό, αλλά κάτι που να θυμίζει ένα επιδόρπιο με την ευρεία έννοια, σαν από κατάστημα υγιεινής διατροφής, με “ακατέργαστη” γεύση, τότε ναι, μπορείτε. Για να μειώσετε όμως την οξύτητα της γεύσης τους -βλέπε ξινίλα-, κατά το δυνατόν, προτιμήστε υπερώριμα βερίκοκα, τα οποία προηγουμένως θα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος – η ιστορία της ζωής και της επιτυχίας του.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top