Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του Sani Gourmet 2018

Οκτώ βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ θα μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής τους στο πλέον λαμπερό και συνεπές γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Sani Resort από τις 11 έως τις 15 Μαΐου.

 

Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι.

Alan Geaam: Αγάπη για τους ανθρώπους

Ο αυτοδίδακτος και βραβευμένος με αστέρι Michelin Alan Geaam είναι η απόδειξη πώς όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Ακόμα και όταν το ξεκίνημα σου είναι κακό.

Ο Alan Geaam άρχισε να μαγειρεύει ενώ έκανε τη θητεία του στον στρατό του Λιβάνου, τότε που ο συνταγματάρχης του, εντυπωσιασμένος με τις γεύσεις που σέρβιρε, αποφάσισε να τον κάνει προσωπικό του σεφ – και μάλιστα χωρίς να έχει καμία απολύτως μαγειρική γνώση αφού ό,τι ετοίμαζε το είχε δει στις μαγειρικές εκπομπές που παρακολουθούσε φανατικά μετά το σχολείο. Λίγα χρόνια αργότερα θα βρεθεί στο Παρίσι, σε μια πόλη όπου αγνοούσε παντελώς τη γλώσσα και που τον πρώτο καιρό κοιμόταν στους δρόμους. Ο Alan Geaam όμως δεν σταμάτησε να κυνηγάει τα όνειρα του. Ακόμα και όταν χρειάστηκε τα πρωινά να δουλεύει ως οικοδόμος και το βράδυ να μοιράζει πίτσες και να πλένει πιάτα. Η ευκαιρία του δόθηκε τυχαία, όταν ο κεντρικός chef στο εστιατόριο όπου ο Geaam έπλενε πιάτα τραυματίστηκε στο χέρι και έπρεπε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Ο Alan Geaam βγήκε μπροστά, ανέλαβε την ευθύνη και σέρβιρε ολομόναχος 14 τραπέζια, από τα οποία κανένας πελάτης δεν σηκώθηκε παραπονεμένος. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγαλύτερο του κίνητρο, να μαγειρεύει για να βλέπει τους ανθρώπους χαρούμενος.

Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι: το L’Auberge Nicolas Flamel, το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, το AG Saint-Germain, το AG Les Halles και το Alan Geaam Restaurant. Οι πρωτότυπες συνταγές του συνδυάζουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Γαλλίας με πινελιές του Λιβάνου, από όπου εξάλλου έλαβε και τα πρώτα του ερεθίσματα.

 

Στην επόμενη σελίδα: Ryohei Kawasaki, μινιμαλισμός και αυθεντική γεύση.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro