Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι.

Alan Geaam: Αγάπη για τους ανθρώπους

Ο αυτοδίδακτος και βραβευμένος με αστέρι Michelin Alan Geaam είναι η απόδειξη πώς όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Ακόμα και όταν το ξεκίνημα σου είναι κακό.

Ο Alan Geaam άρχισε να μαγειρεύει ενώ έκανε τη θητεία του στον στρατό του Λιβάνου, τότε που ο συνταγματάρχης του, εντυπωσιασμένος με τις γεύσεις που σέρβιρε, αποφάσισε να τον κάνει προσωπικό του σεφ – και μάλιστα χωρίς να έχει καμία απολύτως μαγειρική γνώση αφού ό,τι ετοίμαζε το είχε δει στις μαγειρικές εκπομπές που παρακολουθούσε φανατικά μετά το σχολείο. Λίγα χρόνια αργότερα θα βρεθεί στο Παρίσι, σε μια πόλη όπου αγνοούσε παντελώς τη γλώσσα και που τον πρώτο καιρό κοιμόταν στους δρόμους. Ο Alan Geaam όμως δεν σταμάτησε να κυνηγάει τα όνειρα του. Ακόμα και όταν χρειάστηκε τα πρωινά να δουλεύει ως οικοδόμος και το βράδυ να μοιράζει πίτσες και να πλένει πιάτα. Η ευκαιρία του δόθηκε τυχαία, όταν ο κεντρικός chef στο εστιατόριο όπου ο Geaam έπλενε πιάτα τραυματίστηκε στο χέρι και έπρεπε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Ο Alan Geaam βγήκε μπροστά, ανέλαβε την ευθύνη και σέρβιρε ολομόναχος 14 τραπέζια, από τα οποία κανένας πελάτης δεν σηκώθηκε παραπονεμένος. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγαλύτερο του κίνητρο, να μαγειρεύει για να βλέπει τους ανθρώπους χαρούμενος.

Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι: το L’Auberge Nicolas Flamel, το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, το AG Saint-Germain, το AG Les Halles και το Alan Geaam Restaurant. Οι πρωτότυπες συνταγές του συνδυάζουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Γαλλίας με πινελιές του Λιβάνου, από όπου εξάλλου έλαβε και τα πρώτα του ερεθίσματα.

 

Στην επόμενη σελίδα: Ryohei Kawasaki, μινιμαλισμός και αυθεντική γεύση.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top