Οι δημιουργίες του σεφ Saverio Sbaragli έχουν επηρεαστεί τόσο από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας όσο και από τη Μεσόγειο.

Saverio Sbaragli: Ολόκληρη η Μεσόγειος στο πιάτο

Τι μπορεί να συμβεί όταν από τα 21 σου χρόνια συμμετέχεις στην ομάδα του Alain Ducasse στη Juan-les-Pins ενώ λίγο αργότερα συνεργάζεσαι με τον Alain Passard; Δύο αστέρια Michelin και πιάτα τα οποία βασίζονται στις ισχυρές ιταλικές ρίζες. Ο Saverio Sbaragli γεννήθηκε στη Φλωρεντία και αν έπρεπε να τον παρουσιάσουμε με λίγες λέξεις αυτές θα ήταν: ανοιχτά φιλόδοξος, τρομερά ταλαντούχος και διαβολικά καινοτόμος. Το πρώτο του Michelin o Saverio Sbaragli το έλαβε όταν βρισκόταν πίσω από την κουζίνα του εστιατορίου Il Lago, του μοναδικού ιταλικού εστιατορίου στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας που κέρδισε την προσοχή του οδηγού Michelin, το 2004. Το δεύτερο του απονεμήθηκε το 2018 για το γκουρμέ εστιατόριο Tosca στη Γενεύη, στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Οι δημιουργίες του σεφ Saverio Sbaragli έχουν επηρεαστεί τόσο από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας όσο και από τη Μεσόγειο, ενώ η σημαντικότερη επιρροή όπως ο ίδιος έχει δηλώσει αποτελεί η γιαγιά του, η οποία του έμαθε να αγαπά το φαγητό.

 

Στην επόμενη σελίδα: Umberto De Martino, κληρονομικό χάρισμα.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top