Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του Sani Gourmet 2018

Οκτώ βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ θα μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής τους στο πλέον λαμπερό και συνεπές γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Sani Resort από τις 11 έως τις 15 Μαΐου.

 

Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

Umberto De Martino: Κληρονομικό χάρισμα

Γεννημένος στο Σορέντο της Ιταλίας το 1974, ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin 2018 Umberto De Martino δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη είναι. Είναι γιος διάσημου σεφ της χερσονήσου και μιας μητέρας που βρισκόταν συνέχεια στην κουζίνα για να σερβίρει στο τραπέζι της νόστιμα γεύματα για την οικογένεια και τους φίλους της. Ο Umberto De Martino ερχόταν αντιμέτωπος με αυθεντικές γεύσεις από πολύ μικρή ηλικία, μυρωδιές που πλημμύρισαν ολόκληρο το σπίτι από τις πρώτες πρωινές ώρες, μαθαίνοντας έτσι να τις ξεχωρίζει από μακριά. Ήταν αναπόφευκτο το επάγγελμα που θα ακολούθησε.

Έχοντας μεγαλώσει με τέτοια γαστρονομική κατεύθυνση, ο Umberto De Martino δε μπορούσε να αγνοήσει πόσο μεγάλο μέρος της κουλτούρας του ήταν ήδη το φαγητό. Με τη βοήθεια του Mario Zini από το εστιατόριο La Scala στο Αμβούργο, κατάλαβε ότι σεφ δεν είναι μόνο αυτός που προετοιμάζει τα πιάτα αλλά περισσότερο μια φιγούρα η οποία επιλέγει προσεκτικά από την αγορά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες κατευθείαν από τον πάγκο των προμηθευτών. Μετά από τρία χρόνια αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να εξελίξει τις τεχνικές του και έτσι ταξιδεύει σ’ ολόκληρη την Ιταλία δουλεύοντας παράλληλα στα πιο γνωστά εστιατόρια, από το La Ciau del Tornavento στο νέο Cascinale και από το Pisterna στο Buco (όλα τους εστιατόρια με αστέρια Michelin). Μετά από πολλά χρόνια εργασίας και θυσίας θα βρει ένα σπίτι στη Λομβαρδία, όπου θα διευθύνει ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα εστιατόρια της Μπρέσια, το Castello Malvezzi. Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro