Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

Umberto De Martino: Κληρονομικό χάρισμα

Γεννημένος στο Σορέντο της Ιταλίας το 1974, ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin 2018 Umberto De Martino δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη είναι. Είναι γιος διάσημου σεφ της χερσονήσου και μιας μητέρας που βρισκόταν συνέχεια στην κουζίνα για να σερβίρει στο τραπέζι της νόστιμα γεύματα για την οικογένεια και τους φίλους της. Ο Umberto De Martino ερχόταν αντιμέτωπος με αυθεντικές γεύσεις από πολύ μικρή ηλικία, μυρωδιές που πλημμύρισαν ολόκληρο το σπίτι από τις πρώτες πρωινές ώρες, μαθαίνοντας έτσι να τις ξεχωρίζει από μακριά. Ήταν αναπόφευκτο το επάγγελμα που θα ακολούθησε.

Έχοντας μεγαλώσει με τέτοια γαστρονομική κατεύθυνση, ο Umberto De Martino δε μπορούσε να αγνοήσει πόσο μεγάλο μέρος της κουλτούρας του ήταν ήδη το φαγητό. Με τη βοήθεια του Mario Zini από το εστιατόριο La Scala στο Αμβούργο, κατάλαβε ότι σεφ δεν είναι μόνο αυτός που προετοιμάζει τα πιάτα αλλά περισσότερο μια φιγούρα η οποία επιλέγει προσεκτικά από την αγορά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες κατευθείαν από τον πάγκο των προμηθευτών. Μετά από τρία χρόνια αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να εξελίξει τις τεχνικές του και έτσι ταξιδεύει σ’ ολόκληρη την Ιταλία δουλεύοντας παράλληλα στα πιο γνωστά εστιατόρια, από το La Ciau del Tornavento στο νέο Cascinale και από το Pisterna στο Buco (όλα τους εστιατόρια με αστέρια Michelin). Μετά από πολλά χρόνια εργασίας και θυσίας θα βρει ένα σπίτι στη Λομβαρδία, όπου θα διευθύνει ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα εστιατόρια της Μπρέσια, το Castello Malvezzi. Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top