Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του Sani Gourmet 2018

Οκτώ βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ θα μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής τους στο πλέον λαμπερό και συνεπές γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Sani Resort από τις 11 έως τις 15 Μαΐου.

 

Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

Umberto De Martino: Κληρονομικό χάρισμα

Γεννημένος στο Σορέντο της Ιταλίας το 1974, ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin 2018 Umberto De Martino δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη είναι. Είναι γιος διάσημου σεφ της χερσονήσου και μιας μητέρας που βρισκόταν συνέχεια στην κουζίνα για να σερβίρει στο τραπέζι της νόστιμα γεύματα για την οικογένεια και τους φίλους της. Ο Umberto De Martino ερχόταν αντιμέτωπος με αυθεντικές γεύσεις από πολύ μικρή ηλικία, μυρωδιές που πλημμύρισαν ολόκληρο το σπίτι από τις πρώτες πρωινές ώρες, μαθαίνοντας έτσι να τις ξεχωρίζει από μακριά. Ήταν αναπόφευκτο το επάγγελμα που θα ακολούθησε.

Έχοντας μεγαλώσει με τέτοια γαστρονομική κατεύθυνση, ο Umberto De Martino δε μπορούσε να αγνοήσει πόσο μεγάλο μέρος της κουλτούρας του ήταν ήδη το φαγητό. Με τη βοήθεια του Mario Zini από το εστιατόριο La Scala στο Αμβούργο, κατάλαβε ότι σεφ δεν είναι μόνο αυτός που προετοιμάζει τα πιάτα αλλά περισσότερο μια φιγούρα η οποία επιλέγει προσεκτικά από την αγορά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες κατευθείαν από τον πάγκο των προμηθευτών. Μετά από τρία χρόνια αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να εξελίξει τις τεχνικές του και έτσι ταξιδεύει σ’ ολόκληρη την Ιταλία δουλεύοντας παράλληλα στα πιο γνωστά εστιατόρια, από το La Ciau del Tornavento στο νέο Cascinale και από το Pisterna στο Buco (όλα τους εστιατόρια με αστέρια Michelin). Μετά από πολλά χρόνια εργασίας και θυσίας θα βρει ένα σπίτι στη Λομβαρδία, όπου θα διευθύνει ένα από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα εστιατόρια της Μπρέσια, το Castello Malvezzi. Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στο Μπέργκαμο.

 

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro