Κερκυραϊκό σοφρίτο, από τον Αλέξανδρο Κοσκινά

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
sofrito

Το “σοφρίτο” πήρε το όνομά του επί Ενετοκρατίας. Τα λίγα συστατικά του καταφέρνουν να δώσουν μοναδική ισορροπία γευστικής έντασης.

Υλικά

Για το φιλέτο

180 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. λευκό ξίδι
120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι.

Για τον πουρέ πατάτας

180 γρ. πατάτες
30 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
50 ml γάλα
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Για το φιλέτο

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Αφού αλατοπιπερώσουμε το κρέας ελαφρώς, το περνάμε ίσα-ίσα να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε λίγο ζωμό μοσχαριού.  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τον Πουρέ πατάτας

Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι ο πουρές να αποκτήσει μία ομοιόμορφη και λεία υφή.

Γαρνίρουμε το πιάτο με λίγες φουντίτσες μαϊντανού.

//Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι σεφ στο  “Tudor Hall” του ξενοδοχείου King George, Βασ. Γεωργίου Α’ 3, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 21 0322 2210, www.kinggeorge.gr

 

Δοκιμάστε ακόμα: Μεδούλι με προζυμένιο ψωμί και gremolata σκόρδου, από τον Άρη Βεζενέ. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιταλική φινέτσα, αυθεντικές γεύσεις μιας κουζίνας που αναδεικνύεται στο έπακρο, η καλύτερη πίτσα της πόλης και άνετο περιβάλλον που δεν προδιαθέτει να δοκιμάσεις όλα τα πιάτα. Το Νapolitivo κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας και αναδεικνύεται σε σημείο αιχμής στον εστιατορικό χάρτη των νοτίων προαστίων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro