Κερκυραϊκό σοφρίτο, από τον Αλέξανδρο Κοσκινά

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
sofrito

Το “σοφρίτο” πήρε το όνομά του επί Ενετοκρατίας. Τα λίγα συστατικά του καταφέρνουν να δώσουν μοναδική ισορροπία γευστικής έντασης.

Υλικά

Για το φιλέτο

180 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. λευκό ξίδι
120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι.

Για τον πουρέ πατάτας

180 γρ. πατάτες
30 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
50 ml γάλα
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Για το φιλέτο

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Αφού αλατοπιπερώσουμε το κρέας ελαφρώς, το περνάμε ίσα-ίσα να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε λίγο ζωμό μοσχαριού.  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τον Πουρέ πατάτας

Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι ο πουρές να αποκτήσει μία ομοιόμορφη και λεία υφή.

Γαρνίρουμε το πιάτο με λίγες φουντίτσες μαϊντανού.

//Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι σεφ στο  “Tudor Hall” του ξενοδοχείου King George, Βασ. Γεωργίου Α’ 3, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 21 0322 2210, www.kinggeorge.gr

 

Δοκιμάστε ακόμα: Μεδούλι με προζυμένιο ψωμί και gremolata σκόρδου, από τον Άρη Βεζενέ. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro