Επτά μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες «παρέλασαν» από το γραφείο του Andro τις προηγούμενες ημέρες και αυτή είναι η γνώμη μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος λέει τη λέξη «καλοκαίρι»; Θάλασσα, ήλιος, ζέστη, νησί, διακοπές, χαλάρωση, παραλία, άμμος; Λογικά όλες αυτές οι σκέψεις, συν μια ακόμα: μπύρα. Καλώς ή κακώς, αυτό το δροσιστικό αλκοολούχο ποτό, που έχει τις ρίζες του στους λαούς της εγγύς Ανατολής, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τη θέση του στους θερινούς μήνες. Όπως και μια θέση ανάμεσα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Μπορεί η χώρα μας να φημίζεται για το ούζο, το τσίπουρο και το κρασί της, τα τελευταίο χρόνια όμως διάφορες ελληνικές μικροζυθοποιίες ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, παρουσιάζοντας τις δικές τους ζύθο-προτάσεις.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων -καλοκαίρι και ελληνικές μπύρες- ήταν που «γέννησε» και την ιδέα: γιατί να μην δοκιμάσουμε μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιιών -τις πιο πικρές!- και να δούμε ποια κάθεται καλύτερα στο γούστο μας; Γιατί, αυτό είναι ένα κείμενο crash test προσωπικού γούστου και όχι «επιστημονική» κριτική και ανάλυση – αυτά τα αφήνουμε σε άλλους. Απλά, εδώ, καταγράφουμε τις σκέψεις που γεννήθηκαν μετά την πρώτη γουλιά.

Βέβαια, για να μην παραλείψουμε κάποια μάρκα, έπρεπε να απευθυνθούμε στους ειδικούς – και όπου η λέξη «ειδικούς» μπορείτε να βάλετε την κάβα Ανθίδης, όπου μας προμήθευσαν με 7 μπύρες made in Greece για όλα τα γούστα.

Σημείωση: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η παρουσίαση θα γίνει με τη σειρά που καταναλώθηκαν οι μπύρες, κάτι απογεύματα του Ιουλίου, στο γραφείο του Andro.

 

Στην επόμενη σελίδα: Mikonu Pale Ale – Η Μύκονος έχει τη δικιά της μπύρα.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top