Crash test: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

Μας εμπνέουν οι παγωμένες, «start-up» μπύρες του ελληνικού καλοκαιριού: Μας αρέσει που ξεπετάγονται διαρκώς νέες ετικέτες με έξυπνο design και πικρή γεύση, ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα. Ποια απ' όλες όμως μας αρέσει περισσότερο;

 

Επτά μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες «παρέλασαν» από το γραφείο του Andro τις προηγούμενες ημέρες και αυτή είναι η γνώμη μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος λέει τη λέξη «καλοκαίρι»; Θάλασσα, ήλιος, ζέστη, νησί, διακοπές, χαλάρωση, παραλία, άμμος; Λογικά όλες αυτές οι σκέψεις, συν μια ακόμα: μπύρα. Καλώς ή κακώς, αυτό το δροσιστικό αλκοολούχο ποτό, που έχει τις ρίζες του στους λαούς της εγγύς Ανατολής, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τη θέση του στους θερινούς μήνες. Όπως και μια θέση ανάμεσα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Μπορεί η χώρα μας να φημίζεται για το ούζο, το τσίπουρο και το κρασί της, τα τελευταίο χρόνια όμως διάφορες ελληνικές μικροζυθοποιίες ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, παρουσιάζοντας τις δικές τους ζύθο-προτάσεις.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων -καλοκαίρι και ελληνικές μπύρες- ήταν που «γέννησε» και την ιδέα: γιατί να μην δοκιμάσουμε μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιιών -τις πιο πικρές!- και να δούμε ποια κάθεται καλύτερα στο γούστο μας; Γιατί, αυτό είναι ένα κείμενο crash test προσωπικού γούστου και όχι «επιστημονική» κριτική και ανάλυση – αυτά τα αφήνουμε σε άλλους. Απλά, εδώ, καταγράφουμε τις σκέψεις που γεννήθηκαν μετά την πρώτη γουλιά.

Βέβαια, για να μην παραλείψουμε κάποια μάρκα, έπρεπε να απευθυνθούμε στους ειδικούς – και όπου η λέξη «ειδικούς» μπορείτε να βάλετε την κάβα Ανθίδης, όπου μας προμήθευσαν με 7 μπύρες made in Greece για όλα τα γούστα.

Σημείωση: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η παρουσίαση θα γίνει με τη σειρά που καταναλώθηκαν οι μπύρες, κάτι απογεύματα του Ιουλίου, στο γραφείο του Andro.

 

Στην επόμενη σελίδα: Mikonu Pale Ale – Η Μύκονος έχει τη δικιά της μπύρα.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro