Crash test: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

Μας εμπνέουν οι παγωμένες, «start-up» μπύρες του ελληνικού καλοκαιριού: Μας αρέσει που ξεπετάγονται διαρκώς νέες ετικέτες με έξυπνο design και πικρή γεύση, ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα. Ποια απ' όλες όμως μας αρέσει περισσότερο;

 

Επτά μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες «παρέλασαν» από το γραφείο του Andro τις προηγούμενες ημέρες και αυτή είναι η γνώμη μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος λέει τη λέξη «καλοκαίρι»; Θάλασσα, ήλιος, ζέστη, νησί, διακοπές, χαλάρωση, παραλία, άμμος; Λογικά όλες αυτές οι σκέψεις, συν μια ακόμα: μπύρα. Καλώς ή κακώς, αυτό το δροσιστικό αλκοολούχο ποτό, που έχει τις ρίζες του στους λαούς της εγγύς Ανατολής, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τη θέση του στους θερινούς μήνες. Όπως και μια θέση ανάμεσα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Μπορεί η χώρα μας να φημίζεται για το ούζο, το τσίπουρο και το κρασί της, τα τελευταίο χρόνια όμως διάφορες ελληνικές μικροζυθοποιίες ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, παρουσιάζοντας τις δικές τους ζύθο-προτάσεις.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων -καλοκαίρι και ελληνικές μπύρες- ήταν που «γέννησε» και την ιδέα: γιατί να μην δοκιμάσουμε μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιιών -τις πιο πικρές!- και να δούμε ποια κάθεται καλύτερα στο γούστο μας; Γιατί, αυτό είναι ένα κείμενο crash test προσωπικού γούστου και όχι «επιστημονική» κριτική και ανάλυση – αυτά τα αφήνουμε σε άλλους. Απλά, εδώ, καταγράφουμε τις σκέψεις που γεννήθηκαν μετά την πρώτη γουλιά.

Βέβαια, για να μην παραλείψουμε κάποια μάρκα, έπρεπε να απευθυνθούμε στους ειδικούς – και όπου η λέξη «ειδικούς» μπορείτε να βάλετε την κάβα Ανθίδης, όπου μας προμήθευσαν με 7 μπύρες made in Greece για όλα τα γούστα.

Σημείωση: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η παρουσίαση θα γίνει με τη σειρά που καταναλώθηκαν οι μπύρες, κάτι απογεύματα του Ιουλίου, στο γραφείο του Andro.

 

Στην επόμενη σελίδα: Mikonu Pale Ale – Η Μύκονος έχει τη δικιά της μπύρα.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Στην έκρηξη από sushi places στην πόλη, μερικά αστέρια ιαπωνίζουν και ξεχωρίζουν σε αθηναϊκό τερέν, τυλίγοντας την πόλη σε ένα τρυφερό και οικονομικό φύλλο από εξωτικό φύκι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα μας συστήνει πέντε σπουδαία κρασιά από τη ραγδαία ανερχόμενη λευκή ποικιλία της Κρήτης. Ανακαλύψτε τα τώρα, πριν πάψουν να αποτελούν «κρυμμένο θησαυρό».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για καφέ και κοκτέιλ», συμβαίνει κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοσυγκρασιακός Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι ανέλαβε πριν λίγους μήνες την κουζίνα του πολύπαθου εστιατορίου Fuga πίσω από το Μέγαρο και το μετέτρεψε σε Mama Fuga με Ιταλικό comfort food να τρώει η… Μama και του παιδιού να μη δίνει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro