Crash test: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

Μας εμπνέουν οι παγωμένες, «start-up» μπύρες του ελληνικού καλοκαιριού: Μας αρέσει που ξεπετάγονται διαρκώς νέες ετικέτες με έξυπνο design και πικρή γεύση, ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα. Ποια απ' όλες όμως μας αρέσει περισσότερο;

 

Σε ένα stylish μπουκάλι ανακαλύπτεις μια μπύρα με 5,7% βαθμούς αλκοόλ, ελαφρώς αρωματική και έντονα πικρή.

Pikri India Pale Ale
Με την παραγωγή να γίνεται στην Χαλκίδα και να έχει την έδρα στον Πειραιά, η Pikri India Pale Ale ήταν η έκπληξη στο τεστ του γραφείου. Έκπληξη γιατί κανείς μας δεν την είχε δοκιμάσει ποτέ πριν και κατάφερε να μας κερδίσει. Σε ένα stylish μπουκάλι με γήινα χρώματα, ανακαλύπτεις μια μπύρα με 5,7% βαθμούς αλκοόλ, ελαφρώς αρωματική, έντονα πικρή, που όμως στο τέλος αφήνει μια γλύκα. Περίεργο; Όχι, αν έχεις βρει τον ιδανικό συνδυασμό. Όπως ακούστηκε και η φράση στο γραφείο «μια καλιμπραρισμένη μπύρα».

 

Στην επόμενη σελίδα: Voreia India Pale Ale – Μια «ενήλικη» μπύρα για τους λάτρεις του ζύθου.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro