Γυναικα

«Daphnis and Chloe»: Μυρωδικά που μοσχοβολάνε Ελλάδα

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός δοκιμάζει, διασκεδάζει και προτείνει. Στην Αθήνα και όχι μόνο.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8449

Τα βιολογικά μυρωδικά του «Daphnis and Chloe» αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο και συσκευάζονται προσεκτικά ‒ώστε να διατηρούν το άρωμα της φύσης‒ και με γούστο.

Μεγάλωσα στη Σάμο, μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια, κάτι που σημάδεψε έντονα τον τρόπο με τον οποίο έχω μάθει να εκτιμώ -και να χρησιμοποιώ- τις εξαιρετικές πρώτες ύλες του τόπου μας, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά… Τα τελευταία κυρίως δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα μου, για να δώσουν νόημα στις αλμυρές αλλά και τις γλυκές γεύσεις μου.

Όταν γνώρισα τα βιολογικά μυρωδικά  «Daphnis and Chloe» και, βεβαίως, την εμπνεύστριά τους, Ευαγγελία Κουτσοβούλου, ανακάλυψα μια ακόμα «συνένοχο» της frugal gourmet φιλοσοφίας μου. Το «Daphnis and Chloe», το οποίο ξεκίνησε από μια ιδέα που έπεσε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τον Δεκέμβριο του 2010, θεωρείται πρωτοπόρο στις ιδιαίτερες ποικιλίες Μεσογειακών αρτυματικών βοτάνων. Τα δικά του καλλιεργούνται από μικρές οικογενειακές φάρμες, που τα μεγαλώνουν αργά, με γνώση, φροντίδα και πολλή προσωπική δουλειά, αλλά συλλέγονται ένα ένα και από την φύση, από επαγγελματίες συλλέκτες. Ρίγανη από τον Ταΰγετο, την Αμοργό και τα Ιόνια νησιά, δάφνη και μυρωδάτη μέντα από την Πελοπόννησο, το πιο δυνατό φασκόμηλο που έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας από την Ήπειρο και την Αμοργό… Όλα μαζεμένα με το χέρι, αποξηραμένα με φυσικό τρόπο και συσκευασμένα προσεκτικά, ώστε να διατηρούν το άρωμα της εξοχής και τη γεύση της φύσης, σε απλές συσκευασίες που θυμίζουν Ελλάδα με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε. Την Ελλάδα αποτυπωμένη μέσα από τη ματιά των ξένων.

Φωτογραφία: Βασίλης Καρύδης

H εμπνεύστρια του «Daphnis and Chloe», Ευαγγελία Κουτσοβούλου. Φωτογραφία: Βασίλης Καρύδης

Τα «Daphnis and Chloe», σημειώστε, έχουν μπει ήδη σε ντελικατέσσεν του Λονδίνου και των ΗΠΑ (στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φραντσίσκο). Αυτό το μήνα τρέχει μια συνεργασία τους με το περιοδικό Kinfolk, το οποίο οργανώνει 20 δείπνα/μαγειρικά σεμινάρια ανά τις ΗΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν με τα βότανά τους.

Προς το παρόν τα παραγγέλνω στο site τους, ελπίζοντας σύντομα να τα βρίσκω και σε κάποια επιλεγμένα παντοπωλεία.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro