Κοτόπουλο σουβλάκι με πουρέ μελιτζάνας και lemongrass, από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
Photo Credit: fiorello photography/flickr

Μια εύκολη, καλοκαιρινή συνταγή, με μεσανατολίτικα και απωανατολίτικα αρώματα.

Υλικά

8 μερίδες κοτόπουλο, 200γρ η καθεμιά

 

Για τη μαρινάδα

25γρ lemongrass
50γρ φρέσκο ginger ψιλοκομμένο
25γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4γρ μπούκοβο
2γρ κόλιανδρο σκόνη
2γρ κύμινο σκόνη
2γρ πάπρικα
5γρ αλάτι
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
60γρ μαύρη ζάχαρη
150γρ πελτές ντομάτας

 

Για τη γαρνιτούρα

680γρ μελιτζάνα
3 κουτ. σούπας ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι
1 κουτ. σούπας κύμινο

 

Εκτέλεση

-Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε για 4-5 ώρες τα κομμάτια κοτόπουλου.

-Ψήνουμε στη σχάρα το κοτόπουλο, αφού πριν το έχουμε περάσει σε ξυλάκια.

-Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: Καίμε τις μελιτζάνες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

-Απλώνουμε μια ποσότητα γαρνιτούρας στο πιάτο και τοποθετούμε πάνω της δυο σουβλάκια κοτόπουλο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι Chef De Cuicine στα εστιατόρια «Galazia Hytra» και «Galazia Taverna» (στο δεύτερο συνυπογράφει το μενού μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και τον Χρύσανθο Καραμολέγκο), στο «Westin Athens» του Αstir Palace Βουλιαγμένη, Απόλλωνος 40, τηλ. 210-8901556.

Διαβάστε ακόμα: Tα top 5 φαγάδικα της Πάρου, από την insider κριτικό γεύσης Νίκη Μηταρέα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro