IMG_2264

Και βλέπεις ότι εκτός από σουβλάκι κάνει και πίτσα και μπέργκερ και Εμμανουέλλα Κόκκαλη. Και λες “Τώρα τον τσάκωσα! Σιγά μην τα κάνει όλα ωραία”. Κι όμως, τα κάνει!

Τελικά, οι φίλοι θα σε πάνε ή στα καλύτερα ή στα χειρότερα! Ευτυχώς, οι δικοί μου φίλοι είναι καλοφαγάδες και ψαγμένοι, με πάνε στα καλύτερα. «Με τον Φώτη θα πάθεις την πλάκα σου», μου είπε ο Μιχάλης. Τελικά, διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος ξέρει για το σουβλάκι του Φώτη. Το όνομα του ίδιου το χρησιμοποιούν περισσότερο από το όνομα του μαγαζιού. Αν και εδώ υπάρχει μια ταύτιση. Το μαγαζί λέγεται «Best», αλλά κι ο Φώτης είναι the best.

IMG_2298

Ο γύρος είναι χειροποίητος και σερβίρεται ψιλοκομμένος, το κοτόπουλο είναι μαλακό και μοσχοβολάει από τις υπέροχες μαρινάδες, το μπριζολοκάλαμό του δεν το έχεις φάει αλλού!

Γεννημένος σουβλατζής. Ξέρει να σου κάνει ανάλυση υψηλού επιπέδου για το σουβλάκι στην Ελλάδα. Έχει πολύ προσωπικό, αλλά μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα και τυλίγει. Φυσικά, κάθισα και μίλησα μαζί του, ήθελα να τον γνωρίσω περισσότερο.

Και κάτι άλλο σημαντικό. Κερνάει κάθε τραπέζι γιαουρτάκι εξαιρετικό με γλυκό του κουταλιού, ακόμα κι αν έχει κάνει λογαριασμό €3 .

Τα ελέγχει όλα, είναι παντού, είναι καθαρός, συνεπής, τυπικός. Και το σουβλάκι του τίμιο, ρε παιδιά! Ξέρετε πόσο άσχημο είναι να πεινάς και να απογοητεύεσαι από το φαγητό που πλήρωσες… Στον Φώτη, θα ευχαριστηθείς σουβλάκι και κεμπάπ και θα το φας ακριβώς όπως θα το ζητήσεις. Σε ρωτάνε αν θες τραγανή ή μαλακιά πίτα, αν θες πάπρικα, αν θες σάλτσα ντομάτας αντί για τζατζίκι, σέβονται τα «θέλω» του πεινασμένου.

IMG_2211

Η τραπεζαρία του Φώτη είναι με πολύ προχώ διακόσμηση για σουβλατζίδικο, έτσι;

Τις σάλτσες τις φτιάχνει ο ίδιος μέσα στην κουζίνα, τις ντομάτες τις παίρνει από συγκεκριμένο παραγωγό, θέλει να είναι πάντα φρέσκιες, ζουμερές, γευστικές, μυρωδάτες. Ο γύρος είναι χειροποίητος και σερβίρεται ψιλοκομμένος, το κοτόπουλο είναι μαλακό και μοσχοβολάει από τις υπέροχες μαρινάδες, το μπριζολοκάλαμό του δεν το έχεις φάει αλλού!

IMG_2306

Το σούπερ είναι ότι μια παρέα με διαφορετικά γούστα μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να την κάνουν όλοι ταράτσα.

Έπειτα, τον τσέκαρα και στα delivery. Γιατί νομίζω ότι εκεί φαίνεται ο καλός ο σουβλατζής. Η παραγγελία μου ήρθε εγκαίρως και το σουβλάκι ήταν ζεστό, τρυφερό, μυρωδάτο. Επίσης, μου το παρέδωσε άνθρωπος περιποιημένος και ευγενής.

//Best Taste, Αθηνοδώρου 23, Πλατεία Ηούς στα Πετράλωνα. Ο Φώτης Κουρεμένος δεν θα ανοίξει μαγαζί αλλού, γιατί θέλει να ρίξει όοολη του την προσοχή στο συγκεκριμένο, το οποίο φροντίζει πολύ και ανακαίνισε πρόσφατα.

Η Εμμανουέλα Κόκκαλη είναι παρουσιάστρια μαγειρικής στo Join Us του ΣΚΑΙ (eatingaround.gr).

 

Διαβάστε ακόμα: Αβγά με πατάτες στο Base Grill – η κολασμένη συνταγή. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top