Τελικά, οι φίλοι θα σε πάνε ή στα καλύτερα ή στα χειρότερα! Ευτυχώς, οι δικοί μου φίλοι είναι καλοφαγάδες και ψαγμένοι, με πάνε στα καλύτερα. «Με τον Φώτη θα πάθεις την πλάκα σου», μου είπε ο Μιχάλης. Τελικά, διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος ξέρει για το σουβλάκι του Φώτη. Το όνομα του ίδιου το χρησιμοποιούν περισσότερο από το όνομα του μαγαζιού. Αν και εδώ υπάρχει μια ταύτιση. Το μαγαζί λέγεται «Best», αλλά κι ο Φώτης είναι the best.
Γεννημένος σουβλατζής. Ξέρει να σου κάνει ανάλυση υψηλού επιπέδου για το σουβλάκι στην Ελλάδα. Έχει πολύ προσωπικό, αλλά μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα και τυλίγει. Φυσικά, κάθισα και μίλησα μαζί του, ήθελα να τον γνωρίσω περισσότερο.
Τα ελέγχει όλα, είναι παντού, είναι καθαρός, συνεπής, τυπικός. Και το σουβλάκι του τίμιο, ρε παιδιά! Ξέρετε πόσο άσχημο είναι να πεινάς και να απογοητεύεσαι από το φαγητό που πλήρωσες… Στον Φώτη, θα ευχαριστηθείς σουβλάκι και κεμπάπ και θα το φας ακριβώς όπως θα το ζητήσεις. Σε ρωτάνε αν θες τραγανή ή μαλακιά πίτα, αν θες πάπρικα, αν θες σάλτσα ντομάτας αντί για τζατζίκι, σέβονται τα «θέλω» του πεινασμένου.
Τις σάλτσες τις φτιάχνει ο ίδιος μέσα στην κουζίνα, τις ντομάτες τις παίρνει από συγκεκριμένο παραγωγό, θέλει να είναι πάντα φρέσκιες, ζουμερές, γευστικές, μυρωδάτες. Ο γύρος είναι χειροποίητος και σερβίρεται ψιλοκομμένος, το κοτόπουλο είναι μαλακό και μοσχοβολάει από τις υπέροχες μαρινάδες, το μπριζολοκάλαμό του δεν το έχεις φάει αλλού!
Έπειτα, τον τσέκαρα και στα delivery. Γιατί νομίζω ότι εκεί φαίνεται ο καλός ο σουβλατζής. Η παραγγελία μου ήρθε εγκαίρως και το σουβλάκι ήταν ζεστό, τρυφερό, μυρωδάτο. Επίσης, μου το παρέδωσε άνθρωπος περιποιημένος και ευγενής.
//Best Taste, Αθηνοδώρου 23, Πλατεία Ηούς στα Πετράλωνα. Ο Φώτης Κουρεμένος δεν θα ανοίξει μαγαζί αλλού, γιατί θέλει να ρίξει όοολη του την προσοχή στο συγκεκριμένο, το οποίο φροντίζει πολύ και ανακαίνισε πρόσφατα.
Η Εμμανουέλα Κόκκαλη είναι παρουσιάστρια μαγειρικής στo Join Us του ΣΚΑΙ (eatingaround.gr).
Διαβάστε ακόμα: Αβγά με πατάτες στο Base Grill – η κολασμένη συνταγή.