Νέα Υόρκη; Όχι, Καβάλα! Ένα νέο μπαρ – εστιατόριο ανεβάζει τον πήχη του ντιζάιν στην ανατολική Μακεδονία

Το γραφείο Urban Soul Project βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Epicure στην Καβάλα, ενός νέου bar restaurant που συνδυάζει το κλασικό βιεννέζικο στυλ με την pop κουλτούρα και είναι αφιερωμένο στην απόλαυση.

 

Το γραφείο Urban Soul Project ανέλαβε να σχεδιάσει το Epicure bar restaurant στην Καβάλα, έχοντας ως στόχο να εικονοποιήσει την απόλαυση.

«Epicure: έννοια που ταυτίστηκε μέσα στους αιώνες με την αναζήτηση της ηδονής και της απόλαυσης, ειδικά του καλού φαγητού και της άνεσης». Αυτή την γρήγορη επεξήγηση θα βρεις στο διαδίκτυο αν αποφασίσεις να ψάξεις τον ορισμό της λέξης epicure.

Μια εξήγηση υπέρ αρκετή που αποτέλεσε και την ιδέα στην οποία βασίστηκε το γραφείο Urban Soul Project όταν ανέλαβε να σχεδιάσει το Epicure bar restaurant στην Καβάλα – μια ιδέα που είχε ως στόχο να εικονοποιήσει την απόλαυση.

Το Epicure αποτελεί μια σύγχρονη ανάμειξη του κλασικού βιεννέζικου στυλ με πολύχρωμα pop και μοντέρνα στοιχεία.

Σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Μακεδονικής πόλης, στην παραλία της Καβάλας, το Epicure αποτελεί μια σύγχρονη ανάμειξη του κλασικού βιεννέζικου στυλ με πολύχρωμα pop και μοντέρνα στοιχεία και χαρακτηριστικές καμάρες στα κουφώματα και τις κατασκευές του καταστήματος, εμπνευσμένες από το ορόσημο της πόλης, το ρωμαϊκο υδραγωγείο της.

Στο εσωτερικό χώρα, υλικά όπως το ξύλο καρυδιάς, το βελούδο σε αποχρώσεις του κυπαρισσί και του πορφυρού, οι χρυσές αποχρώσεις στις μεταλλικές κατασκευές, το μάρμαρο και οι ταπετσαρίες με φυτικές παραστάσεις, δίνουν την απαραίτητη ένταση σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο να αποτελεί ένα σύγχρονο τόπο εστίασης και απόλαυσης.

Το μεγάλο μπαρ στο ισόγειο του μαγαζιού είναι το σήμα κατατεθέν του Epicure.

Την παλέτα των υλικών συμπληρώνουν η τεχνοτροπία στους τοίχους σε ροζ απόχρωση, οι ανθρακί μεταλλικές κατασκευές και η ψάθα σε λεπτομέρειες των επίπλων. Η οροφή διακοσμείται με γύψινες κορνίζες με φυτικά μοτίβα, ενώ το δάπεδο καλύπτεται με χειροποίητο λευκόφοντο μωσαϊκό.

Το Epicure διαθέτει ισόγειο με μεγάλο μπαρ και ανοικτή κουζίνα σε άμεση επαφή με το κοινό. Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα – το ένα αποτελεί την ανοικτή κουζίνα, τα τρία αφορούν το μακρόστενο μπαρ και το καθιστικό, ενώ το τέταρτο το κλιμακοστάσιο του παταριού. Στο πατάρι υπάρχει, επίσης, καθιστικό με θέα τη θάλασσα και βοηθητικοί χώροι.

Βέβαια μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στον εξωτερικό χώρο – ένας χώρος με άμεση θέα προς τη θάλασσα, ενώ το κεντρικό του στοιχείο είναι μια ελιά, γύρω από την οποία διατάσσονται καναπέδες και τραπεζοκαθίσματα.

Το Epicure χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα – το ένα αποτελεί την ανοικτή κουζίνα, τα τρία αφορούν το μακρόστενο μπαρ και το καθιστικό, ενώ το τέταρτο το κλιμακοστάσιο του παταριού.

[Photos © Kimberley Powell]
⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

 

Διαβάστε ακόμα: House in Volax, ένα (μοναδικό) σπίτι μέσα στους βράχους της Τήνου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro