Φαγητό «to die for»!

Για ποιους δυο –πολύ δύσκολο να τους βρεις– λόγους «Τα Γιουβετσάκια» προσφέρουν ένα από τα καλύτερα φαγητά όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα;

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
Τα «Γιουβετσάκια» προσφέρουν σε κάθε τυχερό που θα καθίσει στις καρέκλες τους μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, με φαγητά που είναι η πεμπτουσία της απλότητας.

Τα «Γιουβετσάκια» προσφέρουν σε κάθε τυχερό που θα καθίσει στις καρέκλες τους μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, με φαγητά που είναι η πεμπτουσία της απλότητας.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν ένας ψυχοπαθής κυνηγός πρώτων υλών συναντά μια σπουδαία μαγείρισσα; Μα «Τα Γιουβετσάκια», μια καλαίσθητη ταβέρνα (Βιοεστιατόριο κατά τον ιδιοκτήτη της!) καλά κρυμμένη πάνω από την λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Άνω Γλυφάδα.

Το ταξίδι του Χάρη Τζίτζη ξεκινά νωρίς κάθε πρωί και η επιτυχία της αναζήτησης κορυφαίας πρώτης ύλης καθορίζει και την διάθεση όλης της υπόλοιπης μέρας. Ας μην βρει τα φύλλα μουστάρδας, το φρέσκο κάρδαμο ή τις πατάτες που έχει ονειρευτεί και παρ’ τε εσείς το απόγευμα να κλείσετε τραπέζι…

Σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει Locavore (το κίνημα που θέλει όλα τα προϊόντα ενός εστιατορίου να παράγονται σε κοντινή απόσταση από αυτό), αφού εξαντλεί τα μήκη και τα πλάτη της χώρας προκειμένου να φέρει στο τραπέζι μας νόστιμα και όσο το δυνατόν αγνότερα υλικά. Είναι όμως πέρα πάσης αμφιβολίας ο απόλυτος Λαϊκα- vore, αφού κάθε μέρα γυρίζει ακούραστα όλες τις λαϊκές των νοτίων προαστίων! Και βέβαια δείχνει τον ίδιο ζήλο και με τις «μόνιμες» συνεργασίες του, γεγονός που αποδεικνύεται και από συγκλονιστικά προϊόντα όπως το λάδι του Δήμα από την ορεινή Κορινθία.

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Ροδίτες

giovetsakia1-ok

Μην το ψάχνετε. Εδώ σερβίρεται το κορυφαίο ψητό συκώτι στην πόλη.

Ο καρπός όλης αυτής της προσπάθειας είναι πραγματικός και πεντανόστιμος. Αρκεί να ζητήσετε από τον Χάρη (ακόμα και τώρα το χειμώνα, που το φρούτο είναι εντός εποχής μόνο στην Αυστραλία και τη Χιλή) να σας φέρει μια ντομάτα- τριαντάφυλλο, ένα ακαθάριστο αγγούρι, ή ένα ωμό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και θα διαπιστώσετε (ακόμα και με κλειστά μάτια!) το επίπεδο των υλικών του.

Το φαγητό δεν θα σας θυμίσει τη σπιτική κουζίνα της μαμάς σας, αφού αυτή αποκλείεται να μαγειρεύει τόσο καλά!

Όμως τα παραπάνω συνιστούν ένα υπέροχο παντοπωλείο, όχι ένα υπέροχο εστιατόριο. Για να υπάρξει το τελευταίο χρειάζεται το χέρι που θα τα μετουσιώσει σε πεντανόστιμο φαγητό. Η Εύα Πασανικολάκη διαθέτει δύο και μάλιστα μαγικά, αφού προσφέρει σε κάθε τυχερό που θα καθίσει στις καρέκλες της μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Μην σκεφτείτε μπαχαρένιους αφρούς, αρνιά που κάνουν επτάωρες ασκήσεις άπνοιας μέσα σε vacuum και σαλατικά σε 63 υφές, αφού το φαγητό της είναι η πεμπτουσία της απλότητας. Ούτε όμως και τη σπιτική κουζίνα της μαμάς σας, αφού αυτή αποκλείεται να μαγειρεύει τόσο καλά! Απλώς φέρτε στο μυαλό σας τον απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη και το τέλειο μαγείρεμα, είτε πρόκειται για ένα μελωμένο κρέας, είτε για έναν αμπελοντολμά με αυγολέμονο-μετάξι, είτε για το κορυφαίο ψητό συκώτι στην πόλη. Και αν πάλι θέλετε να βάλετε ντε και καλά Michelin-άτες ρετσέτες, μπορείτε να αποκαλέσετε τα συγκλονιστικά τηγανητά κολοκυθάκια «μια παραδεισένια vegetarian tempura»!

giovetsakia2-ok

Όταν ένας ψυχοπαθής κυνηγός πρώτων υλών (ο Χάρης Τζίτζης) συναντά μια σπουδαία μαγείρισσα (την Εύα Πασανικολάκη), το αποτέλεσμα είναι «κορυφαίο αυθεντικό φαγητό από κορυφαία υλικά».

Ό,τι ταμπέλα, πάντως, και να βάλει κανείς στα πράγματα, η ουσία είναι μια: Τα Γιουβετσάκια προσφέρουν ένα από τα καλύτερα φαγητά όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, θέτοντας εαυτόν στο πάνθεον των ταβερνών που προσφέρουν κορυφαίο αυθεντικό φαγητό από κορυφαία υλικά.

Σε αντίθεση όμως με τον συγκινητικό «Χάρη» στις Εγγαρές Νάξου και το μαγευτικό «Πανόραμα» στο κρητικό οροπέδιο του Ασκύφου (τις δύο «to die for» ταβέρνες στις οποίες έχω φάει), τα «Γιουβετσάκια» προσφέρουν μια μοναδική mare & monti εμπειρία, αφού φέρνουν με την ίδια επιτυχία στο πιάτο σας (όχι στο ίδιο πιάτο πάντως!) ψάρι και κρέας. Και, ευτυχώς για μας, δεν σερβίρουν πίτσα. Γιατί τότε ο Χάρης θα είχε ήδη πάρει σβάρνα τους μύλους, αναζητώντας το τέλειο αλεύρι!

//«Τα Γιουβετσάκια», Ιθώμης 20 & Μωρέως, Άνω Γλυφάδα, 210 9648081.

Διαβάστε ακόμα: Βελάζεις από ευχαρίστηση!

Ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι «οινογράφος» και γευσιγνώστης.

giovetsakia4-ok

Οι εξαιρετικοί αμπελοντολμάδες, με αυγολέμονο-μετάξι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro