Το φαινόμενο Adrià στην Ελλάδα

Ο «πατέρας» του θρυλικού εστιατορίου elBulli και ζωντανός μύθος της γαστρονομίας, ο σεφ Ferran Adrià, θα βρεθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το Estrella Damm Gastronomy Congress.

 

Η μαγειρική, οι ιδέες και οι τεχνικές του, έκτος από πολλά βραβεία γαστρονομίας, έχουν χαρίσει στον Ferran Adrià και τον τίτλο του καλύτερου chef του κόσμου.(Φωτογραφία: Ben Hider / Getty Images / Ideal Image)

Καινοτόμος, δημιουργικός, δραστήριος, αλχημιστής. Κάπως έτσι και με πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Καταλανό chef Ferran Adrià. Η μαγειρική, οι ιδέες και οι τεχνικές του, έκτος από πολλά βραβεία γαστρονομίας, του έχουν χαρίσει και τον τίτλο του καλύτερου chef του κόσμου. Αποφεύγει να φοράει γραβάτα, αλλά και να χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις, καθώς υπάρχουν οι ισπανικές για να προσδιορίσει τους γαστρονομικούς όρους. Αυτός ο κατά τα άλλα λιγομίλητος Ferran Adrià θα έρθει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Αιτία; Το Estrella Damm Gastronomy Congress, το οποίο συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και για πρώτη του φορά έρχεται στην Ελλάδα

Η σχέση του διάσημου chef με την καταλανική μπίρα κρατά από το 2009, όταν μαζί με τον διευθυντή του elBulli July Soler και τους sommeliers Ferran Centelles και David Seijas σχεδίασαν μια καινούργια μπίρα για την Estrella Damm. Το όνομα αυτής Inedit. Μια μπίρα που θα μπορούσε να στέκεται επάξια απέναντι σε γαστρονομικά πιάτα με έντονες γεύσεις και υφές.

Ο άνθρωπος πίσω από το θρυλικό elBulli, θα βρεθεί στις 11/6 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για να μιλήσει για την σύγχρονη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας.

Ακόμα θυμάμαι όταν την είχα δοκιμάσει στο παλιό εργοστάσιο της Estrella στη Βαρκελώνη, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Sagrada Familia. Γοητευτική μύτη με πολλά ανθικά αρώματα, γλυκά μπαχαρικά, δροσερό κόλιανδρο, με πλούσιο και κρεμώδη αφρό, ελαφριά πικράδα και απαλή υφή, η Inedit είναι μια μπίρα με δυνατή προσωπικότητα που δεν χάνει το χαρακτήρα της.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, λοιπόν, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Ferran Adrià, ως επίτιμος καλεσμένος, θα μιλήσει για τη σύγχρονη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, που θα είναι και το θέμα του γαστρονομικού συνεδρίου. Τον Καταλανό κεντρικό ομιλητή θα προλογίσουν τρεις Έλληνες chefs που έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν: ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro