Το φαινόμενο Adrià στην Ελλάδα

Ο «πατέρας» του θρυλικού εστιατορίου elBulli και ζωντανός μύθος της γαστρονομίας, ο σεφ Ferran Adrià, θα βρεθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το Estrella Damm Gastronomy Congress.

 

Η μαγειρική, οι ιδέες και οι τεχνικές του, έκτος από πολλά βραβεία γαστρονομίας, έχουν χαρίσει στον Ferran Adrià και τον τίτλο του καλύτερου chef του κόσμου.(Φωτογραφία: Ben Hider / Getty Images / Ideal Image)

Καινοτόμος, δημιουργικός, δραστήριος, αλχημιστής. Κάπως έτσι και με πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Καταλανό chef Ferran Adrià. Η μαγειρική, οι ιδέες και οι τεχνικές του, έκτος από πολλά βραβεία γαστρονομίας, του έχουν χαρίσει και τον τίτλο του καλύτερου chef του κόσμου. Αποφεύγει να φοράει γραβάτα, αλλά και να χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις, καθώς υπάρχουν οι ισπανικές για να προσδιορίσει τους γαστρονομικούς όρους. Αυτός ο κατά τα άλλα λιγομίλητος Ferran Adrià θα έρθει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Αιτία; Το Estrella Damm Gastronomy Congress, το οποίο συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και για πρώτη του φορά έρχεται στην Ελλάδα

Η σχέση του διάσημου chef με την καταλανική μπίρα κρατά από το 2009, όταν μαζί με τον διευθυντή του elBulli July Soler και τους sommeliers Ferran Centelles και David Seijas σχεδίασαν μια καινούργια μπίρα για την Estrella Damm. Το όνομα αυτής Inedit. Μια μπίρα που θα μπορούσε να στέκεται επάξια απέναντι σε γαστρονομικά πιάτα με έντονες γεύσεις και υφές.

Ο άνθρωπος πίσω από το θρυλικό elBulli, θα βρεθεί στις 11/6 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για να μιλήσει για την σύγχρονη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας.

Ακόμα θυμάμαι όταν την είχα δοκιμάσει στο παλιό εργοστάσιο της Estrella στη Βαρκελώνη, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Sagrada Familia. Γοητευτική μύτη με πολλά ανθικά αρώματα, γλυκά μπαχαρικά, δροσερό κόλιανδρο, με πλούσιο και κρεμώδη αφρό, ελαφριά πικράδα και απαλή υφή, η Inedit είναι μια μπίρα με δυνατή προσωπικότητα που δεν χάνει το χαρακτήρα της.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, λοιπόν, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Ferran Adrià, ως επίτιμος καλεσμένος, θα μιλήσει για τη σύγχρονη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, που θα είναι και το θέμα του γαστρονομικού συνεδρίου. Τον Καταλανό κεντρικό ομιλητή θα προλογίσουν τρεις Έλληνες chefs που έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν: ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμάσαμε 7 -πικρές!- ελληνικές μπύρες και σας λέμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη γουλιά

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για 4η χρονιά το σοφιστικέ, comfort φαγάδικο του Vezené ανοίγει μεσημέρι τις Κυριακές του Δεκεμβρίου. Για να τρως, να πίνεις, να μοιράζεσαι και να γελάς σε γιορτινή ατμόσφαιρα, καθώς ο ουρανός βάφεται λουλακί πίσω από το Χίλτον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro