«Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά»: Ένα επικό, οινικό event!

Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει κρασιά του διαμετρήματος ενός «Petrus», ενός «Haut Brion», ενός «Opus One», ενός «Masseto» ή ενός «Cheval Blanc»; 

 
Να αφιερώσετε τουλάχιστον ένα 20λεπτο για κάθε ένα από τα σπουδαία αυτά κρασιά και να προτιμήσετε κάποιο ήσυχο σημείο, ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε.

Να αφιερώσετε τουλάχιστον ένα 20λεπτο για κάθε ένα από τα σπουδαία αυτά κρασιά και να προτιμήσετε κάποιο ήσυχο σημείο, ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε.

Αν η απάντηση είναι «ποτέ» ή «ελάχιστες» φορές, τότε αφήστε την επόμενη Δευτέρα σας ελεύθερη!

Κι αυτό γιατί στη Μεγάλη Βρετανία θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε οινόφιλο να φέρει στο ποτήρι του ετικέτες–μύθους από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τη Vinetum και το FNL Guide, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα πρότυπα αντιστοίχων εκθέσεων του εξωτερικού, όπου κάποιος έναντι €38 εξασφαλίζει την είσοδό του στην έκθεση παίρνοντας παράλληλα 10 κουπόνια των €3.

Εκεί μπορεί κάποιος να δοκιμάσει δωρεάν ένα μεγάλο αριθμό σπουδαίων ελληνικών κρασιών από τρέχουσες, αλλά και από σπάνιες, εκτός κυκλοφορίας, χρονιές, καθώς και να εξαργυρώσει κάποια από τα κουπόνια του, για να «αγοράσει» μεγάλα κρασιά απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Συμβουλή για τους τυχερούς: Επιλέξτε από πριν τα κρασιά για τα οποία θα εξαργυρώσετε τα κουπόνια σας και απολαύστε τα στην αρχή της έκθεσης.

Στο fnl-guide.com μπορεί να δει την πλήρη λίστα των κρασιών και των κουπονιών που χρειάζεται να καταβάλει, προκειμένου να φέρει στο ποτήρι του όχι μια στάλα αλλά 50 ολόκληρα ml κρασιού, ποσότητα ικανή για να τον κάνει να απολαύσει και να κατανοήσει το μεγαλείο αυτών των κρασιών και όχι για να πει απλώς ότι τα δοκίμασε.

Προσωπική συμβουλή για τους τυχερούς που θα βρεθούν στις 8/12 στη Μεγάλη Βρετανία είναι να έχετε επιλέξει από το σπίτι σας τα κρασιά για τα οποία θα εξαργυρώσετε τα κουπόνια σας και να τα απολαύσετε στην αρχή της έκθεσης, όταν ακόμα το στόμα δεν έχει γίνει τσαρούχι!

Να αφιερώσετε τουλάχιστον ένα 20λεπτο για το κάθε ένα από αυτά –αφού συνήθως απαιτούν πολύ ώρα για να ξεδιπλώσουν όλο το εύρος της πολυπλοκότητάς τους- και να προτιμήσετε κάποιο ήσυχο σημείο, ώστε να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε.

Κατόπιν (ανάλογα με τις δυνάμεις σας), να κάνετε μια βόλτα, προτιμώντας ετικέτες που σπάνια παρουσιάζονται σε εκθέσεις, αφού τις υπόλοιπες θα έχετε κι άλλες ευκαιρίες να τις δοκιμάσετε.

Τέλος, εννοείται ότι οι πολύ διψασμένοι για χλιδή μπορούν να «φορτώσουν» επιπλέον κουπόνια, φορτώνοντας κι επιπλέον απόλαυση. Γυαλίστε συνεπώς τα ποτήρια σας και ετοιμαστείτε για πολλά γυαλιστερά κρασιά!

 

Διαβάστε ακόμα: 3 προτάσεις από σπουδαίους παραγωγούς, για τα “ταπεινά” Beaujolais Nouveau που μόλις έσκασαν μύτη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro